بجنورد-ایرنا- رییس اداره پیش بینی هواشناسی شیروان گفت: ۸۲.۸ درصد گستره این شهرستان خراسان شمالی را خشکسالی فرا گرفته است که بخش کشاورزی را بشدت تهدید می‌کند.

به گزارش ایرنا رسول رهنما روز یکشنبه در جلسه شورای حفاظت از منابع آب شیروان اظهار داشت: کاهش بارندگی ها به صورت متوالی در این شهرستان ادامه داشته و بارندگی های ابتدای سال زراعی جاری هم تاکنون تاثیر چندانی روی افزایش منابع آب نداشته است.

وی خاطرنشان کرد: سه ماه سال زراعی گذشته، ۲۹ میلی متر بارندگی در شیروان ثبت شده که این آمار امسال  ۲۲.۵ میلی متر بوده و ۱۶.۴ درصد کاهش بارندگی در مقایسه با پارسال و ۴۹.۶ درصد کاهش را نسبت به سال سال زراعی ۹۸-۹۹ نشان می دهد.

مدیر امور منابع آب شیروان گفت: با توجه به بارش های مهر و آبان امسال وضعیت سد بارزو این شهرستان نگران کننده است و در آذرماه بارندگی بسیار کم بوده که طی سه ماه زراعی امسال فقط ۹.۸ درصد بارش ها محقق شده است.

اسحاق خسروپناه اضافه کرد: شیروان جزو پنج ایستگاه بدتر استان از نظر بارش است که تبعات خشکسالی سال گذشته یک تنش در منطقه است و با توجه به بارش های اندک و اهمیت سد بارزو باید تمهیداتی صورت گیرد.

وی افزود: مجموع کل بارندگی های سال گذشته در این شهرستان، ۱۷۸ میلی متر و امسال ۸۷ میلی متر ثبت شده که نسبت به سال قبل، ۴۹.۷ درصد کاهش بارندگی و متوسط ۱۰ ساله، ۴۲.۵ درصد کاهش ثبت شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شیروان گفت: خشکسالی ها و کاهش بارندگی ها موجب شده کشاورزی آبی در خطر باشد و کشاورزان بابت این موضوع نگران هستند.

حسن ایزانلو اظهار کرد: کشاورزی در بحث دیم تعطیل است و کشت آبی هم بیش از ۹۰ درصد وابسته به چاه ها است که امسال ۴۳ درصد کاهش تولیدات باغی در شهرستان داشته ایم و گرانی نهاده ها و کمبود آب کشاورزی شهرستان را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.

فرماندار شیروان نیز گفت: تاکنون در این خصوص جلسات متعددی برگزار شده که اینک شرایط خوب نیست و باید طوری مدیریت شود که در بحث شرب و کشاورزی با مشکل مواجه نشویم.

علی ذوالفقاری افزود: باید جلسات توجیهی و آموزشی برای کشاورزان برگزار شود و در بحث مدیریت مصرف آب تمهیدات لازم در این راستا صورت گیرد.

سد بارزو شیروان، پس از شیرین دره مانه و سملقان، دومین سد بزرگ خراسان شمالی به شمار می آید که توان ذخیره سازی مخزن آن ۹۲ میلیون مترمکعب است و حجم تراز و ایمنی پایدار این سد ۸.۵ میلیون متر مکعب است.

این سد در سال ۱۳۸۱ با هدف مهار و کنترل سیلاب های فصلی و تامین قسمتی از آب صنعت، آشامیدن شهر شیروان و کشاورزی اراضی پایاب به بهره برداری رسید.

سد بارزو در ۴۰ کیلومتری شمال شهر شیروان قرار دارد.