به گزارش ایرنا، در این آیین ها که نماینده مردم ماکو، چالدران و شوط در مجلس شورای اسلامی، امام جمعه و جمعی از مسوولان ماکو نیز حضور داشتند مدیرعامل سازمان منطقه آزاد این منطقه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرح ها شامل یک مدرسه ۹ کلاسه در روستای "آداغان " شهرستان ماکو است که با ۷۸ میلیارد ریال هزینه به بهره برداری رسید.
محمدرضا عبدالرحیمی افزود: دومین طرح افتتاحی نیز فاز اول پروژه سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی شهرک حمل و نقل و مرکز لجستیکی " محور طلایی " منطقه آزاد ماکو بود که در پسکرانه مرز بازرگان به بهره برداری رسید.
وی ادامه داد: این پروژه در راستای توسعه ظرفیت های لجستیکی و تسهیل خدمات حمل و نقل و تجارت بین الملل به صورت مشارکتی بخش خصوصی با سازمان منطقه آزاد ماکو همچنین افزایش تسهیلات فعالان حمل و نقل و رانندگان در حال آماده سازی است که فاز نخست آن افتتاح شد.
وی در ادامه با بیان اینکه این مجموعه لجستیکی دومین مجموعه بعد از ” آنا وطن” در زمینی به مساحت ۴۸ هکتار احداث شده و دارای ظرفیت توقف ۲۵۰ دستگاه کامیون و تریلر را داراست که با بهره برداری کامل از آن زمینه اشتغال مستقیم برای ۱۵۰ نفر فراهم می شود.
عبدالرحیمی اظهار داشت: این مجموعه لجستیکی، علاوه بر امکانات انبارداری، پارکینگ، نوبت دهی و از امکانات رفاهی نظیر سوئیت و اماکن اقامتی، نمازخانه و رستوران برخوردار می باشد.
آغاز عملیات اجرایی تقاطع غیرهمسطح جاده لجستیک و تبدیل کمربندی ماکو به بزرگراه
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو اضافه کرد: همچنین با حضور دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور، عملیات اجرایی تقاطع غیرهمسطح جاده لجستیک و قطعه اول تبدیل کمربندی ماکو – بازرگان به بزرگراه با اعتبار هزار و ۷۲۵ میلیارد ریال امروز آغاز شد.
وی ادامه داد: این پروژه در راستای تسهیل و تسریع در حمل و نقل بین المللی، تردد کامیون ها، افزایش ایمنی و کاهش سوانح و تصادفات و در ادامه احداث بزرگراه شهید سلیمانی (گیت ورودی – ماکو) و توسعه کمربندی ترانزیتی ماکو – بازرگان احداث می شود.
عبدالرحیمی اضافه کرد: پروژه احداث باند دوم محور کمربندی ماکو نیز به طول ۱۰ کیلومتر با اعتبار هزار و ۵۰ میلیارد ریال با پیمانکاری قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) احداث می شود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو همچنین گفت: تقاطع غیرهمسطح جاده لجستیک و راه های ارتباطی آن نیز به طول ۲ کیلومتر با اعتبار اولیه ۶۷۵ میلیارد ریال از محل اعتبارات سازمان منطقه آزاد ماکو احداث می شود.
وی افزود: برای احداث این طرح که دارای یک دوربرگردان نیز خواهد بود، ۲ پل با دهنه ۲۰ متر و هر کدام به طول حدود ۲۳ متر نیز پیش بینی شده است.
عبدالرحیمی در ادامه با بیان اینکه میدان لجستیک به شکل بیضی به قطر کوچک ۴۴ متر و قطر بزرگ ۱۲۲ متر احداث خواهد شد، ادامه داد: در این پروژه، تکمیل باند دوم لجستیک به طول ۴۰۰ متر، احداث باند های کاهش سرعت و افزایش سرعت و نیز ۵۸ هزار متر مربع آسفالت ریزی درنظر گرفته شده است.
وی افزود: این پروژه را نیز قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) و موسسه عاشورا اجرا خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور امروز از واحدهای تولیدی در شهرک صنعتی شماره یک ماکو از جمله واحد تولیدی دارو، پوشاک، کفش، خوراک دام، طیور و آبزیان نیز بازدید کرد.
سعید محمد روز شنبه جهت بازدید از طرح های عمرانی و سرمایه گذاری منطقه آزاد ماکو به این منطقه سفر و در مدت حضور در این منطقه از ظرفیت منطقه آزاد تجاری ماکو و مناطق ویژه آذربایجان غربی بازدید می کند.
منطقه آزاد ماکو به لحاظ محدوده جغرافیایی شامل شهرستانهای ماکو، شوط، پلدشت و شهر مرزی بازرگان بوده و در منتهیالیه شمال غرب کشور واقع است.
مساحت این منطقه حدود پنج هزار کیلومترمربع و جمعیت آن بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، حدود ۲۰۰ هزار نفر است.
منطقه آزاد ماکو به عنوان بزرگترین منطقه آزاد کشور دارای ۱۴۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور جمهوری آذربایجان و ۱۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکیه است.