شهرکرد- ایرنا- استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: رعایت پیوست عدالت در بودجه سال ۱۴۰۱ برای استان‌های کم‌برخوردار مانند این استان در دستور کار قرار گیرد.

غلامعلی حیدری روز یکشنبه در نشست با معاون برنامه‌ریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور تاکید کرد: رعایت پیوست عدالت در بودجه سال ۱۴۰۱ می‌تواند در توزیع عادلانه اعتبارات در سطح کشور تاثیرگذار باشد.

وی افزود: استان‌های برخوردار و صنعتی درآمدهای کلان از واحدهای تولیدی دارند اما استان‌های کمتر توسعه یافته مانند چهارمحال و بختیاری از چنین منابع درآمدی و اعتباری بی‌بهره هستند.

حیدری تصریح کرد:‌ ۷۰ درصد وسعت چهارمحال و بختیاری کوهستانی و دارای پراکندگی روستایی و جمعیتی است که در فرسودگی سریع‌تر تجهیزات و امکانات نقش دارد.

وی یادآور شد:‌ ساخت، ترمیم، اصلاح و ارتقای جاده‌های استان به منابع اعتباری بیشتری در سطح ملی نیاز دارد.

استاندار چهارمحال و بختیاری اظهار داشت:‌ احداث ساختمان برای راهداران، تجهیز ماشین‌آلات سنگین، نیمه‌سنگین و سبک و همچنین ساخت سوله به‌منظور انبار و نگهداری شن و نمک در گردنه‌های استان مانند شاه‌منصوری و چری کوهرنگ ضروری است.

وی گفت:‌ اختصاص ماشین‌آلات راهداری جدید و تجهیز راهدارخانه‌های استان در دستور کار سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای قرار گیرد.

حیدری تاکید کرد:‌ زمان اختصاص سهمیه قیر استان‌های سردسیر مانند چهارمحال و بختیاری بازنگری و به نیمه نخست هر سال موکول شود.

وی افزود: تسریع در روند اجرای طرح‌های مرتبط با راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در دستور کار قرار گیرد.

استاندار چهارمحال و بختیاری تصریح کرد:‌ سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور برای تسریع در روند حمل مصالح ساختمانی به مناطق زلزله‌زده کوهرنگ کمک کند و تعدادی ماشین‌آلات سنگین برای این امر اختصاص دهد.

حیدری یادآور شد: اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان تسریع در روند بازگشایی جاده‌های استان به‌خصوص در مناطق روستایی و سخت‌گذر هنگام بارندگی و بارش برف را جزو برناه‌های اولوی‌دار قرار دهد.

معاون برنامه‌ریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور نیز گفت: امسال یک‌هزار و ۳۰ میلیارد ریال برای ساخت راه‌های روستایی در مناطق محروم اختصاص یافت.

خداداد مقبلی تاکید کرد: پیوست عدالت در راه‌های روستایی چهارمحال و بختیاری به‌خصوص در شهرستان کوهرنگ رعایت خواهد شد.

وی اظهار داشت: برای ساخت راه‌های روستایی توجه ویژه به این استان می‌شود اما برای تعمیر و نگهداری از اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای اختصاص یابد.

مقبلی تصریح کرد: سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور قیر مورد نیاز برای آسفالت جاده‌های استان که زیرسازی آن‌ها انجام شده و آماده آسفالت است را اختصاص می‌دهد.

به گزارش ایرنا، از مجموع ۲ هزار و ۳۷۲ کیلومتر راه روستایی موجود در چهارمحال و بختیاری تاکنون یک‌هزار و ۵۶۱ کیلومتر برابر ۸۲.۶ درصد راه‌های روستایی بالای ۲۰ خانوار آسفالت شده است.

چهارمحال و بختیاری سه هزار و ۷۴۲ کیلومتر راه ارتباطی دارد که از این مقدار ۲۸۰ کیلومتر بزرگ‌راه، ۷۴۶ کیلومتر راه اصلی، ۲۹۱ کیلومتر راه فرعی و ۲ هزار و ۳۷۲ کیلومتر راه روستایی است.

چهارمحال و بختیاری ۱۰ شهرستان با نزدیک به یک میلیون نفر جمعیت دارد.