به گزارش ایرنا، سعید محمد در جلسه شورای اداری ماکو اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب نیز برای مناطق آزاد، رونق تولید، سرمایه گذاری، صادرات، اشتغال و رفع مشکلات اقتصادی سرزمین اصلی را ترسیم کرده اند.
وی سرمایه گذاران و نیروهای جوان مستعد منطقه را سرمایه های ارزشمند برای کشور توصیف کرد و ادامه داد: این جوانان پرانرژی علیرغم کاستی ها و سو مدیریت دستگاه های دولتی همچنان چرخ تولید را فعال نگه داشته اند.
مشاور رئیس جمهور، در ادامه با بیان اینکه عدم هماهنگی بین دستگاه های دولتی و نهادهای امنیتی، عمده مشکلات فعالان اقتصادی است، اذعان داشت: تداخلات تصمیمات دستگاه ها و نگاه جزیره ای مانع تولید و صادرات است و باید اصلاح شود.
محمد از پیگیری رئیس جمهور و برخورد با دستگاه های متخلف خبر داد و افزود: تمام منابع و اختیارات دستگاه های اجرایی در اختیار مدیریت مناطق آزاد است و تخلف دستگاه های اجرایی به شدت پیگیری خواهد شد.
وی رفع مشکلات و درخواست های فعالین اقتصادی در کوتاه ترین زمان را خواستار شد و گفت: رویکرد دبیرخانه شورای عالی تسهیل سرمایه گذاری و توسعه تجارت است و در این راستا از مسئولین منطقه می خواهیم تمام توان خود را بکار ببندند.
۸ هزار و ۳۹۰ میلیارد ریال صرف هزینه های عمرانی و زیر ساختی منطقه آزاد ماکو شده است
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو نیز در جلسه شورای اداری این منطقه گفت: نگاه ما به مدیریت اینگونه است که نباید به وضع موجود راضی باشیم، چرا که مطابق آموزه های دینی هرکسی ۲ روزش برابر باشد مغبون است.
محمدرضا عبدالرحیمی از هزینه کرد هشت هزار و ۳۹۰ میلیارد ریال از درآمدهای سازمان منطقه آزاد ماکو برای پروژه های عمرانی و زیرساختی خبر داد و افزود: ۷۵ درصد درآمدهای منطقه از سال ۹۲ تا کنون صرف پروژه های عمرانی و زیرساختی شده است.
وی افزود: تکمیل پروژه های مهم نیمه تمام عمرانی و آغاز عملیات پروژه های اولویت دار عمرانی متناسب با منابع سازمان در کنار تسهیل و رفع موانع پیش روی سرمایه گذاران موجود و جلب و جذب سرمایه گذاری های جدید در بخش های مختلف صنعت، معدن، کشاورزی، گردشگری و خدمات هم زمان با چابک سازی سازمان منطقه آزاد از راهبردهای مهم است.
عبدالرحیمی به شفاف سازی تمامی امورات سازمان با بارگذاری تمامی قراردادها در پرتال سازمان اشاره کرد و گفت: یکی از ضرورت های رسیدن به اهداف مناطق آزاد، برخورداری منطقه از طرح جامع راهبردی و توسعه بود که تدوین شد.
عدم اجرای ماده ۶۵ دایمی برنامه های توسعه کشور موجب عدم توسعه مناطق آزاد شده است
نماینده ماکو نیز با اشاره به محصور شدن منطقه آزاد ماکو و بهره گیری از مشوق ها و مزایای قانونی منطقه تاکید کرد و گفت: تا زمانیکه فنس کشی منطقه به اتمام نرسیده مردم از ظرفیت های این منطقه منتفع نخواهند شد زیرا در صورت محصور شدن منطقه مقوله قاچاق خنثی خواهد شد.
محمد علیپور دوگانگی مدیریت در منطقه و عدم اجرای ماده ۶۵ دایمی برنامه های توسعه کشور را عاملی برای عدم توفیق در رسیدن به اهداف منطقه آزاد بر شمرد و افزود: اتمام محورهای مواصلاتی پلدشت و دیگر پروژه های راهسازی منطقه آزاد ماکو بسیار ضروری است.
وی خواستار تحقق تخصیص اعتبارات مصوب برای اجرای پروژه فاضلاب ماکو شد و افزود: در این خصوص نیز اقداماتی انجام گرفته ولی علیرغم پیگیری های صورت گرفته فعلا تخصیص اعتباری صورت نگرفته است.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور روز شنبه جهت بازدید از طرح های عمرانی و سرمایه گذاری منطقه آزاد ماکو به این منطقه سفر و در مدت حضور در این منطقه از ظرفیت منطقه آزاد تجاری ماکو و مناطق ویژه آذربایجان غربی بازدید می کند.
منطقه آزاد ماکو به لحاظ محدوده جغرافیایی شامل شهرستانهای ماکو، شوط، پلدشت و شهر مرزی بازرگان بوده و در منتهیالیه شمال غرب کشور واقع است.
مساحت این منطقه حدود پنج هزار کیلومترمربع و جمعیت آن بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، حدود ۲۰۰ هزار نفر است.
منطقه آزاد ماکو به عنوان بزرگترین منطقه آزاد کشور دارای ۱۴۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور جمهوری آذربایجان و ۱۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکیه است.