اهواز-ایرنا- استاندار خوزستان با اشاره به سیاست دولت در بخش مسکن و ساخت ۲ میلیون واحد مسکونی تا پایان سال ۱۴۰۱ در کشور گفت: در این راستا احداث ۱۴۰ هزار واحد مسکونی تا پایان سال آینده در خوزستان هدفگذاری شده است.

به گزارش ایرنا صادق خلیلیان یکشنبه شب در گفت و گوی ویژه خبری با شبکه خوزستان ضمن تشریح اقدامات ۱۰۰ روزه دولت در این استان اظهار داشت: برای ساخت ۵۲ هزار واحد مسکونی در استان خوزستان زمین تهیه شده و برای ساخت واحدهای مسکونی دیگر نیز زمین تهیه می شود.

استاندار خوزستان با بیان اینکه سیاست دولت خانه دار شدن طبقات پایین جامعه است ادامه داد: در این راستا احداث پنج هزار واحد مسکونی در استان خوزستان آغاز شده است.

وی با بیان اینکه در مدت یک ماه مسایل و مشکلات این استان رصد و شناسایی شد و برای طرح ها و پروژه ها شناسنامه تهیه شده است گفت: طرح ها و پروژه های استان خوزستان در بخش های مختلف که از حیث اهمیت و بزرگی قابل مقایسه با طرح ها و پروژه های سایر استانهای کشور نمی باشند به تصویب نهایی رسید.

خلیلیان با بیان اینکه تمامی مصوبات و پروژه ها،  زمان بندی مشخصی برای اجرا دارند افزود: هر وزارتخانه باید این مصوبات را در زمان مشخص در استان اجرا کند ضمن اینکه پیگیری برای اجرای این طرح ها همچنان در حال انجام است.

۲۰۰ هزار میلیارد ریال برای اجرای طرحهای آب و فاضلاب

استاندار خوزستان از جمله این مصوبات به طرح تامین آب آشامیدنی ، دفع آب های سطحی ، تکمیل شبکه های فاضلاب و مهار ریزگردها در استان خوزستان اشاره کرد و اظهار داشت: وزارت نیرو متعهد شده هفت طرح تامین آب آشامیدنی از جمله پروژه آبرسانی غدیر را در خوزستان تکمیل کند و ۲۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای این پروژه ها در نظر گرفته شده است.

وی گفت: با اجرای طرح تامین آب آشامیدنی در استان مشکل تامین آب آشامیدنی در  خوزستان حل خواهد شد ضمن اینکه پروژه آبرسانی غدیر که ۵۲ درصد جمعیت استان را پوشش می دهد در مدت ۲ سال به اتمام می رسد.

استاندار خوزستان اظهار داشت: برای حل مشکلات جاری در زمینه تامین آب آشامیدنی در استان یک طرح اضطراری با اعتباری بالغ بر ۴۰۰ هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شد که ۵۰ درصد این طرح اجرا شده  و با ۲ برابر شدن حجم ورودی آب مصرفی تا هشت ماه آینده جمعیت زیادی از استان زیر پوشش این پروژه قرار می گیرند.

اجرای طرح اضطراری برای حل مشکل فاضلاب اهواز

استاندار خوزستان با بیان اینکه در شرق اهواز در بحث دفع فاضلاب با مشکلاتی مواجه بودیم بیان کرد: پروژه توسعه و بهبود شبکه دفع فاضلاب اهواز در مدت ۳۰ سال تنها ۴۰ درصد پیشرفت داشت که بر اساس مصوبه دولت تلاش می شود این طرح ظرف مدت ۲ سال آینده به اتمام برسد.

وی گفت: با اجرای طرح اضطراری در این بخش  تا ۸۰ درصد مشکلات فاضلاب دراهواز کاهش می یابد و این شهر مانند سال ۱۳۹۸ دچار مشکل آبگرفتکی نخواهد شد. 

خلیلیان به تامین پمپ های مکنده اضطراری برای اهواز برای دفع آب های سطحی و فاضلاب نیز اشاره کرد و افزود: در سایر شهرهای استان نیز  این اقدام انجام شده است.

 اختصاص ۶۸ هزار میلیارد ریال برای ساخت جاده اتصال خوزستان به مناطق مرکزی کشور

استاندار خوزستان در ادامه از اختصاص ۶۸ هزار میلیارد ریال اعتبار برای اتصال خوزستان به استان های چهار محال و بختیاری ، اصفهان و مناطق مرکزی کشور خبر داد و گفت: این طرح برای توسعه استان و کشور وگسترش تجارت و گردشگری بسیار اثر گذار است.

خلیلیان ادامه داد: مسیری از خوزستان به سمت استان های کهگیلویه و بویر احمد و استان فارس در دست ساخت است که در چند گلوگاه مشکل  دارد ، اجرای این پروژه های راه سازی ۳۰ سال طول کشیده است و در تلاش هستیم تا در مدت ۲ سال به نتیجه برسند.

تعهد وزارت نفت برای پرداخت ۷۰ هزار میلیارد ریال به خوزستان

استاندار خوزستان ادامه داد: وزارت نفت متعهد شده است در مدت سه سال ۷۰ هزار میلیارد ریال اعتبار از محل مسئولیت اجتماعی به خوزستان پرداخت کند که امسال باید ۲۰ هزار میلیارد ریال از این اعتبار به خوزستان پرداخت شود.

وی با اشاره به اینکه دولت در بخش بهداشت و درمان نیز طرح های مهمی برای استان خوزستان مصوب کرده است اظهار داشت: تجهیز و ساخت ۹ بیمارستان در خوزستان به تصویب رسیده است ضمن اینکه با توجه به پایان رسیدن عمر مفید سه بیمارستان رازی، گلستان و اطفال اهواز برای تبدیل به احسن آن ها باید بیمارستان های جدید احداث شود که طبق برنامه ریزی ظرف مدت بیش از ۲ سال باید ساخته شوند.

وی گفت: باساخت این بیمارستان ها هزار تخت جدید در استان ایجاد خواهد شد که رونق گردشگری سلامت در خوزستان را به دنبال دارد .

استاندار خوزستان همچنین به مصوبات سفر دولت به استان خوزستان در بخش صنعت اشاره کرد و گفت: توسعه صنایع پایین دست پتروشمی یکی از موارد مهم در استان است که باید اجرا شود که طبق تعهد پتروشمی با وزارت صمت نقشه راه در این زمینه تهیه خواهد شد.

خلیلیان گفت: برخی واحدهای صنعتی در استان وجود دارند که بیش از ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند که تلاش می شود این طرح ها تکمیل و به بهره برداری بر سند.

توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در کشاورزی

وی با اشاره به اینکه خوزستان اولین تولید کننده محصولات کشاورزی در کشور است ادامه داد: تلاش داریم صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی را در استان توسعه دهیم تا صادرات بخش کشاورزی رونق بیشتری بگیرد.

خلیلیان ادامه داد: ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی در استان در نظر گرفته شده است و چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال نیز یارانه به این بخش تعلق می گیرد.

استاندار خوزستان افزود: در مجموع برای مصوبات سفر هیات دولت به استان خوزستان اعتباری بالغ بر ۳۶۰ هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شده است ضمن اینکه ۲۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در بخش های مختلف هدفگذاری شده است.

وی گفت: ۳۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه نیز برای ازدواج جوانان این استان پیش بینی شده  و سهم بانک ها نیز تعیین شده است.

استاندار خوزستان با بیان اینکه برخی سفر رییس جمهور به خوزستان را بدون مصوبه عنوان کرده و از این بابت ابراز نگرانی کردند گفت: سفر رییس جمهور به خوزستان مصوبات بسیار خوبی داشته که طبق آمار و ارقام ارایه شده در بخش های مختلف در حال پیگیری است.

خوزستان درگیر مسائل کارگری متعدد

خلیلیان به مسایل و مشکلات جامعه کارگری استان نیز اشاره کرد و گفت: در بدو شروع به کار دولت سیزدهم ، خوزستان درگیر مسائل کارگری بسیاری از جمله اعتراضات کارگران شرکت هفت تپه بود  که می توانست به ایجاد فرصتی برای فعالیت گروه های ضد انقلاب تبدیل شود.

وی گفت: واگذاری این شرکت در ۶ سال پیش با رانت و اشتباه انجام گرفت، قوه قضاییه این شرکت را از مالک خصوصی خلع ید کرد، در دولت قبل این شرکت بدون صاحب مانده بود که در دولت جدید تصمیم گرفته شد برای نجات هفت تپه از ظرفیت  شرکت توسعه نیشکرو صنایع جانبی استفاده شود لذا هفت تپه نیز در زیر مجموعه این شرکت قرار گرفت.

استاندار خوزستان ادامه داد: معوقات کارگران هفت تپه پرداخت شده و کارخانه مورد بازسازی قرار گرفته و برداشت نیشکر و کشت جدید هم آغاز شده است ضمن اینکه این شرکت در مدت زمان سه سال به سود آوری می رسد. با اقدام انجام شده مسایل و مشکلات شرکت هفت تپه که می توانست باعث ناآرامی کارگری در سطح کشور شود حل شد.

وی به مشکلات کارگران شهرداری های استان نیز اشاره کرد و گفت: این کارگران مطالبات معوقه زیادی داشتند و کارگران شهرداری ها هر روز اعتصاب داشتند چرا که برخی از کارگران تا بیش از ۶ ماه حقوق نگرفته بودند و این روند خدمت رسانی به شهروندان را مختل کرده بود که با برنامه ریزی انجام شده تلاش می شود تمام مطالبات معوقه کارگران شهرداری های استان حداکثر تا ۲ ماه آینده پرداخت شود.

انتصاب مدیران قوی در استان 

استاندار خوزستان با اشاره به انتصاب مدیران در خوزستان بیان کرد: بخش عمده ای از مدیران  دستگاه های اجرایی در استان بدون داشتن توانایی لازم تنها به دلیل مسائل سیاسی منصوب شده اند که بالغ بر ۸۰ درصد مدیران استان را شامل می شوند اما برخی نیز از توانمندی لازم برخوردار بوده و انتصاب آن ها سیاسی نبوده که بر اساس اصل شایسته سالاری به فعالیت خود ادامه می دهند.

وی با بیان اینکه تغییر مدیران دستگاه های اجرایی در استان در حال پیگیری است گفت:از پنج معاونت استانداری سه معاونت تغییر کرد و یکی دیگر هم به زودی تغییر خواهد یافت و پنج فرماندار نیز تغییر کرده و از نیروهای انقلابی و جوان به جای آنها استفاده شده است ضمن اینکه  ۶ فرماندار در استان که افرادی توانمند هستند و انتصاب آن ها سیاسی نبوده تغییر نخواهند کرد.

استاندار خوزستان گفت: تغییر مدیریت در شرکت نفت و برخی دستگاه های اجرایی از جمله اداره کل تربیت بدنی و دانشگاه های استان انجام شده و تا پایان سال جاری این تغییرات ادامه دارد.

سوء مدیریت ها باعث تنش آبی شد

استاندار خوزستان به مشکلات ناشی از تنش آبی در استان نیز اشاره کرد و اظهار داشت: در زمان آغاز کار دولت جدید سدهای استان خالی بودند و دولت گذشته برای تولید برق آب زیادی را رهاسازی کرده و مخازن سدهای استان نیز خالی شده بود که این اقدام ناشی از سوء مدیریت موجب تنش هایی در کشور  شد.

وی افزود: از آنجا که مقدار آب بسیار کمی در پشت سدهای استان در دسترس داشتیم لذا به جای کشت چغندر قند و کلزا در استان ، برنامه ریزی به سمت کشت گندم هدایت شد و نیاز آبی کشت پاییزه به  انتهای آبان و آذر کشیده شد تا آسیب کمتری به کشاورزان وارد شود.

خلیلیان بیان کرد: با مدیریت میزان خروجی سدها و همکاری کشاورزان ،خوزستان از تنش آبی عبور کرده و بارش باران نیز شرایط را در این استان بهبود بخشید. با این وضعیت پیش بینی می شود با همکاری کشاورازان در سال زراعی جاری خوزستان ۱۱ درصد نیاز کشور به محصولات مختلف را تامین کند. 

وی با اشاره به افزایش قیمت کالاها در چند ماه اخیر بیان کرد: به دلیل کاهش جوجه ریزی در استان با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی ضمن افزایش سهمیه جوجه ریزی در استان ، مرغ منجمد  از تهران و استان های دیگر برای استان تامین شد.

ایجاد صندوق متمرکز برای جمع آوری پرداختی مسئولیت های اجتماعی شرکت ها در استان

استاندار خوزستان در ادامه این گفت و گو با موضوع عمل به مسئولیت اجتماعی شرکت های مستقر در استان نیز اشاره کرد و بیان کرد: با شرکت ها و صنایع بزرگ مستقر در استان نشست هایی برگزار شد تا اولا این شرکت ها  نیروی کار مورد نیاز خود را از منطقه محل فعالیت تامین کنند ضمن اینکه به مسئولیت اجتماعی خود نیز عمل نمایند.

وی گفت: از دیگر مسئولیت های اجتماعی بحث گردش مالی این شرکت ها در استان است ، اغلب این شرکت ها گردش مالی و پرداخت مالیات را در خارج از استان انجام می دهند که باید برای توسعه استان گردش مالی این شرکت ها الزاما در خوزستان انجام شود.

استاندار خوزستان همچنین افزود: برای جمع آوری اعتبار پرداختی از سوی شرکت های مستقر در استان در راستای عمل به مسئولیت اجتماعی صندوقی در نظر گرفته شده است تا وجوه این صندوق برای محرومیت زدایی استان هزینه شود ضمن اینکه این اعتبار در اختیار استانداری خوزستان  و سازمان برنامه و بودجه خواهد بود تا بدرستی در مناطق محروم استان هزینه گردد.

۳۰۰ خانه آسیب دیده از زلزله در اندیکا در دست ساخت است

استاندار خوزستان در این نشست به خسارت ناشی از زلزله اندیکا اشاره کرد و با بیان اسکان اضطراری زلزله زدگان طبق کارشناسی هلال احمر گفت: با حضور رییس جمهور در مناطق زلزله زده اندیکا کار کمک  رسانی و ارسال کمک ها به مناطق زلزله زده شتاب گرفت و همچنان ادامه دارد.

وی گفت: قرارگاهی  برای رفع مشکلات و آسیب های منطقه زلزله زده اندیکا تشکیل شده و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و نیز راه و شهرسازی برای ساخت خانه و جاده در این منطقه متعهد شدند ودر حال حاضر ۳۰۰ خانه در این منطقه در دست ساخت است.

خلیلیان در خاتمه به مردم خوزستان این نوید را داد که مسئولان این دولت به دنبال حل مشکلات استان هستند، خوزستان دچار رشد بدون توسعه شده است و باید به دنبال  فقر زدایی و محرومیت زدایی در این استان بود.

استاندار خوزستان با بیان اینکه اعتبارات اختصاص یافته به این استان با نظارت دقیق هزینه خواهد شد بیان کرد: در خوزستان طرح ها و پروژه های نیمه تمام زیادی از دولت قبل باقی مانده است که برخی سه بار اعتبار دریافت کرده اما به سرانجام نرسیدند ، این طرح در حال پیگیری هستند تا تکمیل شوند.

وی با تشریح وضعیت مترو اهواز نیز گفت: این پروژه منتظر رای دادگاه است ضمن اینکه تمرکز بر فاز اول طرح مترو است که بخش قابل توجهی از آن اجرا شده است ، بعد از صدور رای دادگاه در رابطه با مترو اهواز عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد تا به سرانجام برسد.