تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۵

مشهد- ایرنا- اگرچه اینک بیشتر مناطق کشور از نظر کرونایی رنگ آبی به خود گرفته است و هیچ شهر قرمز و نارنجی در خراسان رضوی و کشور وجود ندارد اما مسوولان حوزه سلامت از بابت خطر انتشار سویه اومیکرون به ویژه در دورهمی های شب یلدا دغدغه‌های بسیاری داشته و مرتب در این زمینه هشدار می‌دهند.

سویه اومیکرون که در ۲۶ نوامبر برابر با پنجم آذرماه امسال توسط سازمان بهداشت جهانی معرفی شد با قابلیت سرعت انتشار بالاتر از سایر سویه‌های کرونا ابتدا در هشت کشور آفریقایی شناسایی شد و دیروز پس از ۲۳ روز خود را به ایران رساند و این در حالی است که به گفته عضو کمیته علمی کووید-۱۹ ایران سویه اومیکرون به محض ورود به هر منطقه به سوش غالب تبدیل می شود در حالی که این سرعت انتقال در مورد ویروس دلتا، ۱۰۰ روز بوده است.
دکتر پیام طبرسی افزود: با انتشار این سویه ویروس کرونا ظرف چند هفته نقشه آبی کشور ممکن است بلافاصله به یک نقشه قرمز کرونایی تبدیل شود.
در حال حاضر همه شهرستانهای خراسان رضوی به جز یک شهرستان در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند و تنها شهرستان گناباد شرایط زرد را سپری می‌کند.
پوشش فراگیر واکسیناسیون به ویژه تزریق دز سوم واکسن کرونا، رعایت پروتکل‌های بهداشتی، پرهیز از دورهمی‌ها و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی از راهکارهای مقابله با انتشار سویه جدید اومیکرون و پیشگیری از ورود به اوجگیری ششم کرونا شناخته شده است.
در حال حاضر کمتر از ۲۵ درصد از جمعیت واجد شرایط دانشگاه علوم پزشکی مشهد دُز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند، ۹۳ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال دُز اول و ۷۵ درصد دُز دوم واکسن را گرفته‌اند و بر اساس تحقیقات و شواهد اولیه، علایم سویه جدید اومیکرون خفیف است.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد توانایی تشخیص سویه اومیکرون را دارد

مسوول فنی آزمایشگاه مرجع کرونا و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از توانایی تشخیص واریانت‌های جدید کرونا از جمله سویه اومیکرون در آزمایشگاه مرجع کرونای این دانشگاه خبر داد.

دکتر سعید عامل جامه‌دار گفت: قدرت انتقال واریانت اومیکرون سه تا پنج برابر بیشتر از  واریانت دلتاست، بنابراین لزوم اجرای پروتکل‌های بهداشتی در شرایط اپیدمی بیش از گذشته ضروری است.

وی با بیان این که در فصل پاییز و زمستان شیوع آنفلوانزا افزایش می‌یابد ادامه داد: در حال حاضر ۲۵ درصد نمونه‌های ارسالی مشکوک به آنفلوانزا  در این آزمایشگاه مثبت بوده که همگی از نوع  H۳N۲ هستند.

مسوول فنی آزمایشگاه مرجع کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هم‌اکنون روزانه ۷۰۰ آزمایش کرونا به آزمایشگاه مرجع دانشگاه علوم پزشکی مشهد ارسال می‌شود که هفت درصد نمونه‌ها از نظر کرونا مثبت و همگی آنها از نوع سویه هندی هستند.

هشدار کمیته اطلاع رسانی ستاد مقابله با کرونای در خراسان رضوی
کمیته اطلاع‌رسانی و تبلیغات ستاد مقابله با کرونا در خراسان رضوی دیشب با صدور اطلاعیه ای بر پرهیز از برگزاری مراسم خانوادگی و حضور در دورهمی‌ها، برای به حداقل رساندن احتمال ایجاد بحران از ناحیه شیوع ویروس جهش یافته اومیکرون در استان هشدار داد.

 در این اطلاعیه آمده است: ظهور ویروس جهش یافته کرونا با عنوان "اومیکرون" با قدرت سرایت و انتشار گسترده تر از قبل، تعداد زیادی از کشورها را درگیر کرده است که احتمال ورود آن به استان خراسان رضوی وجود دارد و بر این اساس ضرورت رعایت پروتکل ها و ضوابط بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی، انجام اقدامات پیشگیرانه، تاکید بر زدن ماسک، پرهیز از خروج غیرضروری از منزل، توجه به هشدارها و پیام های بهداشتی و درمانی و اجتماعی، انجام کامل واکسیناسیون به ویژه تزریق دُز سوم توسط مردم ضروری است.

اومیکرون ابتلای بالا و بستری کمتری دارد

عضو هیات علمی گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم گفت: اطلاعات کاملی از واریانت جدید بیماری کرونا به نام امیکرون در دست نیست ولی تاکنون این واریانت میزان ابتلای بیشتر و بستری کمتری دارد.
دکتر علی اکبر حیدری افزود: در خصوص ویژگیهای سویه جدید کرونا به بررسی بیشتری نیاز است که با وجود جهش در تعداد موارد ابتلا، جهش در تعداد بستری ها دیده نشده و بستری‌های ناشی از این واریانت نیز اکثرا در غیر واکسینه ها بوده است.
وی با بیان این که واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌های بهداشتی همچنان بهترین راه جلوگیری از ابتلا به سویه های جدید بیماری کروناست استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی و واکسیناسیون را مهمترین اقدامات در عدم ابتلا به بیماریهای ویروسی از جمله سویه های مختلف بیماری کرونا ذکر کرد. 

مبارزه با سویه اومیکرون از طریق تزریق دز سوم

مسوول کمیته رسانه و اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تزریق دز سوم برای آمادگی در برابر سویه‌های جدید کرونا از قبیل اومیکرون مورد تاکید است بنابراین پوشش فراگیر واکسیناسیون یکی از راههای مقابله با شیوع سویه‌های جدید است. 
دکتر محمد پهلوان افزود: طبق دستورالعمل جدید افرادی که سه ماه از تزریق دز دوم واکسن کرونای آنها گذشته باشد، می‌توانند دز سوم را دریافت کنند در حالی که این مدت در گذشته ۶ ماه اعلام شده بود.
وی اضافه کرد: تزریق دز سوم واکسن کرونا به افراد بالای ۱۸ سال که سه ماه از تزریق دز دوم آنها گذشته باشد از دیروز یکشنبه در مناطق زیرپوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی آغاز شد.
مسوول کمیته رسانه و اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به روند کاهشی تعداد بستری‌شدگان مبتلا به کرونا در خراسان رضوی گفت: در حال حاضر تعداد بیماران بدحال کرونایی و بستری‌شدگان در بخشهای مراقبت‌های ویژه استان حدود ۱۰۴ نفر هستند. 
پهلوان افزود: تعداد بستری شدگان مبتلا به کرونا در بیمارستانهای خراسان رضوی نیز اکنون به ۳۹۰ نفر کاهش یافته که ۲۵۲ نفر آنان متعلق به مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ۱۶ این شهرستان و ۱۵ شهرستان دیگر تابعه این مجموعه است. 
وی ادامه داد: تعداد بستری‌شدگان روزانه در خراسان رضوی دیروز به  ۱۱۴ نفر رسید که این تعداد طی ۱۰ روز گذشته در نوسان بوده است.  

دکتر زهرا نهبندانی رییس اداره پیشگیری و درمان بیماریهای واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم به خبرنگار ایرنا گفت: مطالعات اولیه نشان داده است که فردی که قبلا با سایر واریانت‌ها مبتلا به کووید شده است هم امکان دارد که به این واریانت مبتلا شود.

در حال حاضر حدود ۴۰۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان خراسان رضوی بستری هستند.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تا ظهر دیروز یکشنبه ۲۸ آذر ماه سال ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، یک هزار و ۹۶۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳۰۴ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۱۷۰ هزار و ۹۷۹ نفر رسید.

طی این مدت، ۵۰ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۱ هزار و ۸۳ تن رسید.

همچنین تا کنون ۵۹ میلیون و ۱۲۶ هزار و ۷۶۴ نفر دُز اول، ۵۰ میلیون و ۳۴۰ هزار و ۹۷۸ نفر دُز دوم و سه میلیون و ۷۷۲ هزار و ۱۹۹ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۱۳ میلیون و ۲۳۹ هزار و ۹۴۱ دُز رسیده است.

در شبانه روز گذشته ۴۲۰ هزار و ۱۴ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

اکنون ۵۳ شهر در وضعیت زرد و ۳۹۵ شهر در وضعیت آبی قرار دارند هیچ شهری در وضعیت قرمز و نارنجی نیست.