اهواز- ایرنا - موج جدید و دوم بارندگی‌ در استان پهناور خوزستان در حالی از پیش از ظهر دوشنبه بیشتر مناطق این استان را در برگرفته که امیدواری ها برای کاهش آثار خشکسالی به خصوص برای سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ افزایش یافته است.

به گزارش ایرنا بارندگی در خوزستان که متاثر از سامانه پرقدرت جنوبی و غربی بوده و با لایه‌های میانی جو به خوبی همراهی می شود از جمعه شب بیشتر مناطق این استان را تحت تاثیر قرار داد و منجر به بارش‌های مفید شده است.
بارش ها که در مناطق سردسیر و مرتفع استان خوزستان به صورت برف گزارش شده تا بعدازظهر روز یکشنبه ادامه داشت و شب گذشته ( یکشنبه شب ) قطع شد.
بارش ها این بار با شدت بیشتر در پیش از ظهر دوشنبه بیشتر مناطق استان را دربرگرفت و هم اکنون هیچ نقطه‌ای از استان از بارش رحمت الهی بی نصیب نیست.
با وجود بارندگی آرام در چندروز اخیر در هیچ یک از نقاط استان به خصوص کلانشهر اهواز آبگرفتگی وسیع که سبب ایجاد اختلال در آمد و شد خودروها و ورود آب به منازل منجر شود گزارش نشده است.
حمید رضا جانباز معاون وزیر و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور که از روز شنبه به منظور مدیریت آبگرفتگی شهرهای استان وارد اهواز شده همچنان در استان حضور دارد تا مشکلات احتمالی آبگرفتگی را به حداقل ممکن برساند.
آبگرفتگی مناطق مختلف استان به خصوص حاشیه کلانشهر اهواز ، شهر بندرامام خمینی(سربندر) و ماهشهر در سال ۹۸ و ۹۹ خسارات زیادی به تاسیسات عمومی و منازل و وسایل زندگی مردم وارد کرد.
از سوی دیگر بارش‌ها به رودخانه های فصلی و مسیل های استان جان دیگری بخشید و آب در رودخانه زهره که از مرکز شهر بندری هندیجان عبور می‌کند و در ماه‌های اخیر کاملا" خشک شده جاری شد.

هواشناسی خوزستان پیش بینی کرد بارندگی های فراگیر تا اواخر روز سه شنبه(فردا) در بیشتر نقاط استان ادامه خواهد داشت که تمرکز بارش ها در شمال و شمال شرق استان که میزان آن بالای ۱۰۰میلیمتر پیش بینی شده خواهد بود.
هواشناسی پیش تر پیش بینی کرده بود  پاییز امسال میزان بارندگی ها  در استان کمتر از حد نرمال و در زمستان بسیار بیشتر از حد نرمال خواهد بود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خوزستان در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره به بارندگی ها بسیار مناسب و تاثیرگذار اخیر گفت:این بارندگی ها به منزله "بود و نبود" کشاورزی استان تلقی می‌شود.
تورج نوروزی با بیان اینکه بارندگی ها شرایط را برای کشت دیرهنگام گندم دیم در استان فراهم کرده است و پیش بینی می شود  کشاورزان دیم کار حدود ۱۰۰هزار هکتار زمین را  به زیرکشت گندم دیم ببرند.
وی گفت:بارندگی‌ برای افزایش تولید گندم آبی استان در واحد سطح نیز بسیار تعیین کننده است چرا که آب ذخایر سدهای استان  "ته کشیده"  و امکان تامین پایدار آب برای کشت ۳۴۰هزار هکتار گندم فراهم نبود.
نوروزی با بیان اینکه زمان کشت چغندرقند و کلزا درسال زراعی جاری به علت تاخیر در بارش  از دست رفت افزود: گندم به علت فصل طولانی تر زمان کشت ، جایگزین ۲ محصول چغندرقند و کلزا شده تا کشاورزان استان بیش از این دچار ضرر و زیان و خسارت نشوند.
بارندگی‌های اخیر که در مناطق شرق و شمال شرق استان از شدت بیشتری برخوردار بوده شرایط بسیار مناسبی برای ذخیره سازی سدهای استان که تمرکز آنان در همین مناطق است فراهم کرده است.
سازمان آب و برق خوزستان هنوز گزارش کاملی از ورود روان آب ناشی از بارندگی های اخیر به رسانه ها اعلام نکرده ولی قبلا" پیش بینی کرده بود حجم ورودی آب به سدهای دز ، کرخه ، مارون ، گتوند ، شهید عباسپورو  کارون سه قابل توجه خواهد بود.  
حجم کم ذخایر سدهای استان در سال آبی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ به گونه ای رقم خورد که کشت تابستانی و پاییزی در خوزستان بشدت محدود و در مناطقی از غرب استان و در حوضه رودخانه کرخه و دز ممنوع شد.
از سوی دیگر تداوم بارندگی‌ها سبب کاهش شدید آلاینده‌های جوی و استقرار هوای پاک در شهرهای غبار گرفته استان به خصوص کلانشهر اهواز که در روزهای پایانی هفته گذشته در وضعیت هشدار برای گروه های حساس قرار گرفت شد.
بارش‌های اخیر دمای هوای بیشتر مناطق استان را چهار تا ۶درجه سانتیگراد کاهش داده و بیشتر شهروندان پس از یک دوره خشک پاییزی از لباس گرم استفاده کردند ولی هنوز در برخی مناطق جنوبی خوزستان همچنان از وسایل سرمایشی استفاده می شود.