به گزارش ایرنا ، روستاییان اطراف رودخانه کلارود و دوستداران محیط زیست هفته های اخیر با انتشار تصاویری از تبعات لایروبی ناقص انجام شده در سال ۹۴ نسبت به تصویب طرح جدید لایروبی این رودخانه واکنش نشان دادند و خواستار تجدید نظر شرکت آب منطقه ای در این طرح شدند.
لایروبی ناقص رودخانه کلارود در سال ۹۴ سبب شده بود تا بخشی از شالیزارهای منطقه به خاطر پایین رفتن بیش از حد بستر رودخانه بر اثر برداشت زیاد مصالح از دسترسی به آب رودخانه محروم شوند. اهالی روستای « دیوا » که بیشترین خسارت را از لایروبی آن سال دیدند ، اخیر هشدار دادند که دستکم ۷۰۰ هکتار از شالیزارهایشان در صورت لایروبی ناقص در معرض خشکیدن قرار می گیرد.
روابط عمومی استانداری مازندران روز دوشنبه اعلام کرد که سیدمحمود حسینی پور پیرو درخواست ها و شکایات مکرر اهالی روستاهای واقع در مسیر رودخانه کلارود به مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان دستور بررسی و مطالعه مجدد و دقیق تر طرح لایروبی اجرا شده در محل مذکور و نحوه اجرای آن با توجه به موارد اعلامی از سوی مردم را صادر کرد.
نماینده عالی دولت در استان مازندران در دستور خود به مدیرعامل آب منطقه ای استان ، تاکید کرد: نسبت به تهیه طرح لایروبی جدید و رفع نواقص قبلی اقدام گردد و در خصوص امکان سنجی قانونی اجرای لایروبی جدید تحت نظارت شرکت آب منطقه ای استان با همکاری دهیاری، شورای بخش و توسط پیمانکار واجد شرایط اقدامات لازم بعمل آید و نتیجه در اسرع وقت ارایه شود.
رودخانه کلارود که از کوههای البرز مرکزی در بخش بندپی غربی بابل و از ارتفاع ۲ هزار و ۲۰۰ متری فیلبند سنگچال سرچشمه می گیرد و بعد از عبور مسیر ۶۰ کیلومتری و گذر از قلب جنگل های هیرکانی در نهایت در محدوده شهر بابل به رودخانه بابلرود می ریزد.
حوزه آبریز این رودخانه ۶۰ هزار هکتار است که ۹۰ درصد آن در منطقه جنگلی و ۱۰ درصد دیگر در مناطق مراتع و فاقد پوشش جنگلی قرار دارد.
پیش از این کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری و محیط زیست هم از نحوه اجرای لایروبی کلارود در سال ۹۴ انتقاد کرده بودند. این کارشناسان معتقد بودند که لایروبی سال ۹۴ در منطقه پایین دست روستای دیوا غیر کارشناسی بود و به اکو سیستم، محیط زیست و زمین های زراعی منطقه خسارت های زیادی وارد کرد.
این کارشناسان می گویند که کلارود به خاطر سنگ های گرد بدون زاویه که فرصت قلتاندن در بستر رو دخانه را دارند ، سابقه سیلابی شدن و ایجاد خسارت به مردم منطقه را طی صدها سال نداشته ولی با لایروبی سال ۹۴ و اضافه برداشت مصالح از بستر رودخانه ، خسارت سنگینی به کشاورزان منطقه وارد شده و آنان را حساس کرده است ضمن این که بخشی از منطقه هم دچار رانش زمین شده است.
در همین حال مدیر مهندسی رودخانه ها و سواحل شرکت آب منطقهای مازندران هم اعلام کرد که طرح لایروبی کلارود در مناطق بالادست پل دیوا با همراهی راهداری دوباره بررسی و کارشناسی میشود.