مهاباد- ایرنا- مشاور وزیر و دبیر ستاد مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: تاکنون ۳۷۲ تفاهم نامه اقتصادی توسط این ستاد در سطح کشور برای اجرا منعقد شده‌است.

حمیدرضا ملکی روز دوشنبه در بازدید از ۲ واحد تولیدی میاندوآب که به عنوان پایلوت و معین طرح مثلث اقتصادی و فرهنگی وزارت صمت انتخاب شده‌است، اظهار داشت: این طرح در ۲۰ استان کشور در حال اجراست.

وی با اشاره به فلسفه اجرای این طرح که از سال ۱۳۹۲ از قلعه‌گنج کرمان با هدف مردمی کردن اقتصاد کلید خورده، افزود: در نهایت این طرح از سال گذشته عملیاتی و برای ۲ هزار روستا سند توسعه تنظیم شده است.

وی با بیان اینکه ۱۷۱ پروژه در استان خراسان رضوی در حال اجراست، گفت: در آذربایجان غربی هم ۳۴ تفاهم نامه تنظیم شده و خبرهای خوبی در این راستا در آینده‌ای نزدیک به مردم این استان خواهد رسید.

مشاور وزیر و دبیر ستاد مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه اهداف این طرح در حوزه اقتصاد روستاست، اظهار داشت: توانمندسازی، توازن توسعه، عدالت محوری و مردمی کردن اقتصاد در قالب اقتصاد مقاومتی از اهداف دیگر این طرح است.

وی اضافه کرد: همچنین حمایت از روستاییان و توانمند سازی از نظر زیرساختی و توسعه فضای کسب و کار و از همه مهمتر جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر، افزایش درآمد روستاییان، جذب و اشتغال نخبگان و فارغ‌التحصیلان روستایی و ایجاد امنیت و امید به زندگی و کمک به مهاجرت معکوس از اهداف این طرح است.

فلسفه تشکیل این مثلث اقتصادی زمانی شکل گرفت که مسوولان با مشاهده محلی به نام قلعه گنج در کرمان که از نظر اقتصادی و اشتغال در وضعیت اسفناکی قرار داشت با کمک فعالان اقتصادی و شرکت‌های توانمند این مدل در آنجا اجرا شد و خروجی این اقدامات موجب کاهش بیکاری و افزایش سرمایه‌گذاری شد.

حتی مقام معظم رهبری با ابزار خرسندی از این طرح آن را نمونه بارز اقتصاد مقاومتی دانستند و بر مردمی شدن اقتصاد باید به عنوان یک اصل تاکید دارند.

اکنون مدل الگوی مثلث اقتصادی که برای تحقق اقتصاد مقاومتی اجرایی شده مقام معظم رهبری اجرای این مدل را برای اجرا به کلیه استانداران ابلاغ کردند.

طرح مثلت توسعه اقتصادی - فرهنگی سه ضلع "کارگزاران حکومتی، سرمایه‌گذاران و کارآفرینان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی" دارد که ائمه جمعه نیز به عنوان ناظران عالی در درون آن جای دارند.