به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، فعالیت سامانه بارشی از روز جمعه (۲۶ آذرماه) در کشورمان آغاز شده و طبق پیشبینی موسسه تحقیقات آب، بیشترین میزان بارش برای حوضههای آبریز غربی و جنوب غرب پیشبینی شده است.
این بارشها گرچه سبب افزایش حدود ۴ میلیمتری مجموع بارش در کل کشور شده اما در مقایسه با دوره بلندمدت که ۶۰.۸ میلیمتر بوده است، کاهش ۳۴.۲ درصدی را نشان میدهد.
مجموع بارش رخ داده از ابتدای آذرماه تا روز ۲۹ این ماه بر اساس گزارش تازه مرکز ملی پایش و هشدار خشکسالی ۱۷.۵ میلیمتر بوده که در مقایسه با دوره بلندمدت با بارش ۳۱.۲میلیمتری، ۴۳.۸ درصد کاهش یافته است.
در هفت روز منتهی به ۲۹ آذر نیز ۱۱.۵ میلیمتر بارش در کشور اتفاق افتاده که در مقام مقایسه با دوره بلندمدت که ۷.۹ بارش ثبت شده دارد، رشد ۴۴.۵ درصدی را نشان میدهد.
بر اساس اعلام موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو، با وجود کاهش بارشها، حوضه آبریز کارون بزرگ برای آخرین روز پاییز ۱۴۰۰ حداکثر بارش نقطهای را به میزان ۸۶ میلیمتر دریافت کرده است.
بعد از کارون بزرگ، حداکثر بارش نقطهای در حوضه آبریز زهره - جراحی به میزان ۷۸ میلیمتر رخ داد.
میزان حداکثر بارش در حوضههای آبریز کرخه و مرزی غرب به ترتیب ۳۴ و ۲۱ میلیمتر بود.
حوضه آبریز دریاچه ارومیه هم هشت میلیمتر بارندگی داشت.
کشورمان دارای ۶ حوضه آبریز اصلی شامل دریای خزر، دریاچه ارومیه، فلات مرکزی، مرزی شرق، قرهقوم و خلیجفارس و دریای عمان است. همچنین ۳۰ حوضه آبریز درجه ۲ و ۹ محدوده مدیریت حوضه آبریز وجود دارد.