به گزارش ایرنا، فرمانده فنی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در این آیین گفت: تعمیرات اساسی شناورها با استفاده از توان مجموعه فنی نیروی دریایی ارتش و ظرفیت شرکتهای دانش بنیان محقق شده است.
ناخدایکم ستاد عباس فاضل نیا افزود: در تعمیرات اساسی قطعات بومی و بازسازی شده و موتور بومی مکران نیز با ۳۶۰۰ اسب بخار روی ۲ ناو یاد شده نصب میشود.
وی ادامه داد: همچنین این ۲ ناو به سامانههای پدافند هوایی یکپارچه، موشک کروز برد بلند و انواع توپهای دریایی مجهز شدند.
فاضلنیا ادامه داد: در جریان تعمیر اساسی بدنه شناورها، سیستمهای اطفای حریق و خنک آنها نیز بازسازی و بومی شده است.
وی عنوان کرد: هر کدام از ناوهای یاد شده ۲۸۵ تن وزن و ۴۷ متر طول دارند که با هر بار سوختگیری می توانند یکهزار و ۴۰۰ کیلومتر مسافت دریایی را پیمایش کنند.
فاضل نیا ادامه داد: با توجه به نوع کارکرد این ناوها، استفاده از آنها برای ماموریتهای بین المللی است که بزودی نیز این مهم با حضور در آبهای فراسرزمینی محقق خواهد شد.
ناوهای موشک انداز یادشده، از کلاس شناورهای سریع با سامانه رانش ۱۲ هزار اسب بخار است که از سرعت ۷۰۰ کیلومتر دریایی و ۲۵ گره دریایی برخوردار است.
فرآیند بهینهسازی، طراحی و ساخت قطعات و تعمیرات اساسی بخش های مختلف، در کارخانجات نوآوری صنایع دریایی ایران با کمک شرکت های دانش بنیان از اسفندماه ۹۹ شروع و در حوزه های برق و الکترونیک، تعمیرات چهار موتور اصلی و سه دستگاه ژنراتور، کمپرسورهای هوا و سایر بخش ها با صرف ۶۴۴هزار نفر ساعت در آذرماه سال جاری به مرحله نهایی رسید.
در این ناوها، بیش از ۳۲۰ قطعه ساخت داخل تولید، بیش از ۵۰۰ قطعه تعمیر و بازسازی و بیش از یک هزار و ۹۸۰ قطعه تعویض شده است.این ناوها مجهز به سامانه های موشک کروز قادر و قدیر، توپ های ۴۰ و ۷۶ میلی متری و مسلسل ۱۲ میلی متری دوشیکا هستند.
کیفیت و فناوری تجهیزات، قطعات و سامانه های به کار رفته در این شناور ها، خنجر و گرز را در شمار پیشرفتهترین ناوها آماده برای مقابله با حمله های هوایی و دریایی و دفاع همه جانبه از مرزهای آبی کشور قرار داده است.