تهران - ایرنا - فوق تخصص دستگاه گوارش گفت: مهمترین راه کنترل و جلوگیری از گسترش اومیکرون، متوقف کردن چرخه انتقال آن به دیگران با دریافت واکسن و استفاده از ماسک است.

دکتر سید موید علویان روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه ویروس ها همچنان در گذشت زمان جهش یافته و در حال تغییر از نوعی به نوع دیگر هستند، اظهار داشت: در این ارتباط بعضی از جهش ها همراه با مرگ و میر بیشتر و برخی نیز با انتقال سریعتر همراه هستند که هر کدام مشکلات خاص خود را دارند.

وی با تاکید بر اینکه ماهیت و نوع عملکرد ویروس ها با گذشت زمان تغییر خواهد کرد، گفت: در این خصوص مهمترین راه مقابله با گسترش ویروس متوقف کردن چرخه انتقال است.

فوق تخصص بیماری های دستگاه گوارش ادامه داد: با توجه به بررسی های به عمل آمده راه مقابله با ویروس کرونا و انواع جهش یافته و نیز قطع چرخه انتقال، دریافت واکسن و استفاده از ماسک از سوی اقشار مختلف جامعه است.

علویان با تاکید بر اینکه اومیکرون در مقایسه با کرونا ضعیف تر است و مرگ و میر بسیار کمتری دارد، تصریح کرد: به رغم اینکه اومیکرون در مقایسه با دلتا از مرگ و میر بسیار کمتری برخوردار است اما باید با رعایت پروتکل های بهداشتی چرخه آن را متوقف کرده و آن را جدی بگیریم.

فوق تخصص بیماری های دستگاه گوارش با بیان اینکه ویروس ها به مرور زمان ضعیف می شوند، تصریح کرد: باید با رعایت پروتکل های بهداشتی سلامتی را به یکدیگر هدیه دهیم.

علویان در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه آیا ویروس اومیکرون همانند دلتا دستگاه گوارش را نیز درگیر خواهد کرد یا نه، گفت : با توجه به اینکه مدت زیادی از تولد این ویروس نگذشته و مطالعه بر روی آثار صورت نگرفته و تا حدود بسیار زیادی ناشناخته است نمی توان گفت که دستگاه گوارش را درگیر می کند یا نه اما تاکنون در این خصوص گزارشی اعلام نشده است.

وی در کنار تزریق واکسن استفاده از ماسک، مصرف روزانه میوه و سبزیجات تازه و پرهیز از گوشت قرمز را به لحاظ وجود برخی از سموم در آن، بهترین راه مقابله با اومیکرون عنوان کرد.

به گزارش ایرنا، محمد هاشمی سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز یکشنبه ۲۸ آذر ماه مشاهده سویه اومیکرون کرونا در ایران را تایید کرد. 

محمدمهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز گفت، به جز یک موردی که نتیجه آزمایش او بامداد روز یکشنبه ۲۸ آذر ماه مثبت بود، دو مورد مشکوک به ابتلا به سویه جدید اومیکرون نیز در ایران وجود دارد.

همچنین کمال حیدری معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد، نخستین مبتلا به اُومیکرون در ایران فردی ساکن تهران است از امارات متحده عربی وارد کشور شده است.

 محققان آفریقای جنوبی گونه‌ای جدید از ویروس کرونا را شناسایی کردند که با عنوان B.۱.۱.۵۲۹ شناخته می‌شود و دارای جهش‌های چندگانه است.

سازمان بهداشت جهانی، این گونه جدید را به عنوان یک گونه نگران کننده معرفی و بر اساس ترتیب الفبای یونانی، آن را «اومیکرون» نام‌گذاری کرده است.

کرونا تا کنون چهار جهش ژنتیکی خطرناک شامل آلفا، بتا، گاما و دلتا داشته و اومیکرون جدیدترین نسخه جهش یافته این ویروس است.

از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور(اسفند ۹۸) تا کنون ۱۳۱ هزار و ۱۶۷ نفر از هموطنان جان خود را از دست داده اند.

واکسیناسیون سراسری از ۲۲ بهمن سال ۱۳۹۹ در کشور آغاز شد تا کنون ۵۹ میلیون و ۲۶۹ هزار و ۳۸ نفر دُز اول، ۵۰ میلیون و ۶۵۱ هزار و ۲۲۸ نفر دُز دوم و چهار میلیون و ۳۶۱ هزار و ۵۵۱ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۱۴ میلیون و ۲۸۱ هزار و ۸۱۷ دُز رسیده است.

1071