به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی موسسه فرهنگی اکو، سرور بختی در مراسم جشن یلدایی گروه مشاغل زنان ایرانی (صنایع دستی) با حضور جمع زیادی از مسئولان کشوری و دیپلمات های مقیم تهران در موزه ملت مجموعه فرهنگی سعدآباد، گفت: امروز ما در کنار زنانی گرد هم آمده ایم که هم چرخ اقتصاد را به حرکت در می آورند و هم رکن خانواده را حفظ می کنند.
وی افزود: اینان زنانی هستند که اصالت خویش را از قلب تاریخ می گیرند و به هویت شرقی خود می بالند.
سرور بختی گفت: اگر زنان نباشند، جهان قلب و روحی ندارد. فردایی ندارد و نسل بعدی هم نخواهد داشت. زنان شرقی هم می توانند قله های بلند کوه های هیمالیا و پامیر را فتح کنند و هم بر دشت های وسیع و حاصلخیز، رنگ آبادانی و زندگی بزنند.
وی ادامه داد: به احترام شما که قلب جهان هستید، سر تعظیم فرود می آورم.
رئیس موسسه فرهنگی اکو در خاتمه با خواندن ابیاتی از شاعر شهیر تاجیک استاد میرزا تورسون زاده به مقام زنان اکو ادای احترام کرد.
همچنین الهام درستکار مدیر گروه مشاغل خانگی زنان ایران در بازدید از این نمایشگاه مورد اهمیت و فعالیت نقش زنان و در توسعه مشاغل زنان خانگی و برگزاری نمایشگاه و هفتههای فرهنگی در خارج از کشور با هماهنگی و همکاری رایزنیهای فرهنگی جمهوری اسلامی مطالبی را بیان کرد.
گروه هنری شاهنامهخوانی از شهرستان بادرود به زبان های انگلیسی، فرانسوی و اسپانیولی و ترکی و عربی اشعاری به نظم و نثر از شاهنامه هنرنمایی کردند.
در این رویداد و پس از معرفی آیین های یلدایی از اقوام مختلف، هدایایی به رسم یاد بود به سفرا و دیپلماتها و میهمانان خارجی از کشورهای استرالیا، رومانی، بلغارستان، سوریه، پاکستان، نیوزلند و فیلیپین و اعطا شد.
در پایان مراسم نمایشگاه صنایع دستی و غذاهای سنتی هنرمندان استانهای مختلف توسط محمدعلی کیانی مدیر کل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات و سرور بختی رئیس موسسه فرهنگی بینالمللی اکو و سفیران خارجی در سالن نمایشگاهی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد افتتاح شد.
این نمایشگاه به مدت پنج روز ادامه دارد و بازدید برای عموم آزاد است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، ۳۶ سال پیش (سال ۱۹۸۵) وقتی سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) توسط ایران، پاکستان و ترکیه تاسیس و عملا جانشین سازمان همکاری منطقهای برای توسعه (RCD) (۱۹۶۴ تا ۱۹۷۹) شد، شاید تصور نمیشد اکو به سازمانی فراگیر در منطقه با ۱۰ عضو تبدیل شود و همکاریهای مشترک در آن از حوزه های ارتباطی و حملونقل و ترانزیت تا حوزه بیمه و کشاورزی و انرژی گسترش یابد.
۸ سال بعد از تاسیس اکو (سال ۱۹۹۲)، پنج جمهوری (قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان، ازبکستان و تاجیکستان) از آسیای مرکزی، جمهوری آذربایجان از قفقاز جنوبی و همچنین افغانستان به این سازمان ملحق شدند و اکنون این سازمان به یک ظرفیت مهم و یک بازار بزرگ منطقهای با ۵۰۰ میلیون نفر جمعیت تبدیل شده است.