همدان- ایرنا- معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: عدم اجرای صحیح شیوه نامه‌ها توسط مدیران مسوول رسانه‌ها، موجب ناپایداری شغل خبرنگاری شده که با اجرای درست سر فصل‌های قانونی، این مشکلات برطرف می شود.

به گزارش ایرنا، «فرشاد مهدی‌پور» عصر سه‌شنبه در نشست صمیمی با مدیران، اصحاب و اهالی رسانه و مطبوعات استان همدان، افزود: بر اساس سرفصل های تعریف شده، مدیران مسوول رسانه‌ها باید با بیمه کردن نیروهای خود، امنیت شغلی و حق و حقوق قانونی آن‌ها را تامین کنند.

وی اظهار داشت: صندوق هنر فرصت بسیار خوبی برای حمایت از هنرمندان و روزنامه نگاران ایجاد کرده و اکنون بیش از ۶ هزار نفر از روزنامه نگاران در این صندوق عضو هستند.

مهدی پور گفت: فراخوان عضویت روزنامه نگاران در این صندوق ۲ هفته پیش منتشر شد و از خبرنگاران و اهالی رسانه دعوت می کنیم برای بهره مندی از حمایت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این صندوق عضو شوند.

وی تصریح کرد: بیمه ای که از طریق صندوق هنر ارائه می شود شامل گروه مشاغل سخت و زیان آور نیست و خبرنگاران برای بهره مندی از بیمه مشاغل سخت باید توسط مدیران مسوول رسانه بیمه شوند.

معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: کسی که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز رسانه دریافت کرده، وظیفه دارد همه نیروهای خود را بیمه کند.

وی ادامه داد: ضابطه و سرفصل های قانونی کار در رسانه ها تعریف شده و مشکلات این بخش باید در نهاد رسانه حل و فصل شود.

مهدی پور تصریح کرد: از سال ۱۳۹۷ تا کنون نزدیک به ۱۵۰ هزار تن کاغذ به استان همدان اختصاص داده شده است.

وی با اشاره به اینکه به دلیل عدم اختصاص ارز، سهمیه کاغذهای حمایتی دیگر وجود ندارد، افزود: برنامه داریم با استفاده از ارز نیمایی، کاغذ دولتی وارد و آن را در بین مطبوعات توزیع کنیم.

معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه تیراژ مطبوعات کاهش یافته است، گفت: آمار عرضه کاغذ در بازار آزاد و واردات آن متوازن نیست.

مهدی پور با بیان اینکه اگر یارانه حمایتی به رسانه‌ای اختصاص پیدا نمی‌کند به علت بی‌نظمی در انتشار است، اظهار داشت: با افزایش تعداد رسانه‌ها میزان حمایت از این حوزه نیز کاهش می‌یابد.

وی گفت: اعطای آگهی دولتی خارج از مسیر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تخلف قانونی است و با این موضوع برخورد خواهد شد.

وی با اشاره به کاهش تیراژ نشریات مکتوب، خاطرنشان کرد: در ایام شیوع کرونا، ضوابط برای حمایت از نشریات آسان‌تر شد.

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در صورت تامین اعتبار، سامانه تحفه با کارمزد پایین برای اعطای تسهیلات فعال خواهد شد که در حال حاضر سامانه کارا تسهیلاتی را ارائه می‌دهد.

وی با بیان اینکه یکی از ماموریت‌های اصلی معاونت مطبوعاتی رتبه‌بندی رسانه‌هاست، افزود: نظرات و اعتراضات اهالی رسانه دراین خصوص بررسی و پیگیری خواهد شد.

مهدی‌پور تاکید کرد: ما از حرفه‌ای شدن رسانه‌ها حمایت می‌کنیم اما باید از رسانه‌های موثر نه چندان حرفه‌ای در برخی استان‌ها نیز حمایت شود.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص شکایات از رسانه‌ها نیز گفت: با رایزنی استانداری، شکایات غیرشخصی از مطبوعات پس گرفته می شود.

وی در ادامه با اشاره به وجود زیرساخت‌های چاپی در همدان، گفت: حضور ۵۰۰ نیروی انسانی در عرصه خبر استان همدان ظرفیت کافی را برای تولید محتوای مناسب در عرصه ملی فراهم می‌کند.

به گزارش ایرنا، در این نشست نمایندگان بخش های مختلف مطبوعات، پایگاه های خبری، خبرگزاری ها و رسانه های محلی و سراسری استان همدان به صورت جداگانه ضمن طرح مسایل و مشکلات حوزه رسانه استان همدان، طرح ها و پیشنهادات خود برای بهبود شرایط و رونق فعالیت های رسانه ای را بیان کردند.

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در سفر به همدان، علاوه بر دیدار و گفت وگو با اهالی رسانه استان در آیین اختتامیه جشنواره رسانه ای ابوذر نیز شرکت کرد.