مشهد- ایرنا- سفیر ژاپن در ایران با اشاره به روابط دوستانه و دیرینه هر دو کشور بر توسعه همکاری‌ها تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری آستان قدس رضوی،"کازو توشی آیکاوا" روز سه‌شنبه در دیدار با قایم مقام تولیت آستان قدس رضوی، بر همکاری ژاپن و ایران در حوزه مقابله با ویروس کرونا با بهره‌گیری از تجهیزات مدرن پزشکی، مبارزه با تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا، ارائه کمک‌های بشردوستانه و حمایت از مهاجران افغانستانی مستقر در مرز بین ایران و افغانستان تأکید کرد.

قایم مقام تولیت آستان قدس رضوی هم در این دیدار گفت: نگاه ما به کشور ژاپن یک نگاه راهبردی است، ایران و ژاپن در طول تاریخ مورد ظلم و سلطه استکبار جهانی قرار گرفته‌اند اما هر دو کشور باید با تکیه بر توانمندی‌های داخلی خود با استکبار مبارزه کنند.

مالک رحمتی افزود: برای مبارزه با استکبار جهانی نیاز به هوشمندی است چرا که ابزارهای سلطه، بر اساس شرایط زمانی توسط استکبار تغییر می‌کند و برای مبارزه با این نظام ظالم، باید نسبت به ابزارهای سلطه شناخت پیدا کرد.

وی اضافه کرد: امروزه یکی از ابزارهای سلطه که استکبار از آن استفاده می‌کند، تحریم است که ایران و ژاپن درگیر آن هستند و به خوبی با ابعاد آن آشنایی دارند.

قایم مقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: آمریکای جنایتکار تنها کشور استفاده کننده از سلاح‌ هسته‌ای در طول تاریخ است و هیچ کشوری تهاجم اتمی آمریکا به هیروشیما را فراموش نخواهد کرد و همین آمریکای جنایتکار امروزه به بهانه امکان استفاده از سلاح هسته‌ای، کشورهای مختلف همچون ایران را با ابزارهای سلطه از جمله تحریم، دچار مشکل و محدودیت می‌کند، بنابراین دولت‌های ژاپن و ایران باید با اتکا به تجارب گذشته، برای مقابله با تحریم‌های ظالمانه آمریکا با یکدیگر متحد شوند.

رحمتی با اشاره به این که مقام معظم رهبری بهره‌گیری از انرژی اتمی برای ساخت سلاح هسته‌ای را کاملاً منع کرده‌اند افزود: آمریکا این حقیقت را می‌داند اما به دنبال سلطه‌گری است و هر زمان به بهانه‌های مختلف همچون سلاح هسته‌ای، کشورها را تحریم می‌کند.

وی ابراز امیدواری کرد با روی کار آمدن دولت جدید ژاپن، فصل جدیدی از روابط دیپلماتیک ایران و ژاپن در عرصه‌های مختلف از جمله فرهنگی آغاز شود و دولت‌های دو کشور با حمایت از هم در برابر استعمار یک‌جانبه آمریکا همچون گذشته ایستادگی کنند.

قایم مقام تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از سخنان خود به معرفی ظرفیت‌های آستان قدس رضوی در حوزه‌های مختلف از جمله داروسازی، کشاورزی و معماری پرداخت و افزود: این آستان مقدس آمادگی دارد در حوزه‌های فعالیت خود با کشور ژاپن همکاری داشته باشد و پروژه‌هایی مانند فناوری آب شیرین کن و اقتصاد دیجیتال از مهم‌ترین این حوزه‌هاست.

رحمتی، آستان قدس رضوی را یک نهاد مردمی و یک کانون فرهنگی برای توسعه معنویت معرفی کرد و ادامه داد: حرم مطهر رضوی سالانه میزبان بیش از ۳۰ میلیون زایر ایرانی و چهار میلیون زایر خارجی است که به امام رضا(ع) متوسل می‌شوند.

وی ادامه داد: اساس فعالیت‌های این آستان مقدس، کارهای عام‌المنفعه و مردمی است و این آستان قدسی صرفاً متعلق به مردم ایران نیست بلکه متعلق به مردم همه ادیان است.

قایم مقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: یکی از وظایف این آستان، ایجاد امکانات رفاهی برای زایران امام رضا(ع) است چرا که این آستان با وقف و نذر اهدایی مردم مدیریت می‌شود و بنابراین باید از محل آن، زیارت را برای زائران تسهیل کرد.

رحمتی به برخی از خدمات آستان قدس رضوی در دوره کرونا اشاره و تأکید کرد: این آستان مقدس با بهره‌گیری از درآمد حاصل از دارایی‌های اهدایی مردم، همزمان با دوران شیوع ویروس کرونا در حوزه‌های دارویی، درمانی و تجهیزات پزشکی و تولید واکسن به مردم و بیمارستان‌های استان و کشور خدمات چشمگیری ارائه کرد.