اهواز - ایرنا - گرد و غباری که از روز سه‌شنبه وارد خوزستان شدو در ساعت های اخیر بر غلظت آن افزوده شد، میزان ذرات معلق در هوای شهرستان هندیجان را تا ۶۳ برابر حد مجاز افزایش داد.

به گزارش ایرنا بر اساس اعلام اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان تا ساعت ۲۲ سه‌شنبه با ورود توده گرد و غبار شکل گرفته بر کشور عراق به این استان، میزان گرد و غبار در شهرستان هندیجان به ۹ هزار و ۴۵۱ میکروگرم بر مترمکعب رسید.

این توده گرده غبار همچنین ۱۲ شهرستان دیگر استان از جمله اهواز، حمیدیه، خرمشهر، دزفول، رامشیر، سوسنگرد، شادگان، شوش، شوشتر،گتوند، اندیمشک و ماهشهر را در وضعیت فوق خطرناک قرار داد.

بر این اساس میزان ذرات معلق گرد و غبار در اندیمشک ۸۵۵، اهواز یک هزار و ۵۳۵، حمیدیه ۸۲۴، خرمشهر یک هزار و ۹۷، دزفول یک هزار و ۳۶۷، رامشیر ۸۹۵، سوسنگرد یک هزار و ۱۸۶، شادگان یک هزار و ۸۹، شوش یک هزار و ۳۶۰، شوشتر یکهزار و ۲۴۴، گتوند ۵۸۳ و ماهشهر ۷۵۵ میکروگرم بر مترمکعب گزارش شد.

همچنین در این مدت، ایذه با ثبت عدد ۱۶۶ در وضعیت ناسالم و بهبهان با ۱۳۸ در وضعیت ناسالم برای گروه های حساس قرار گرفتند.

اداره کل هواشناسی خوزستان صبح امروز در اطلاعیه‌ای نسبت به وقوع گرد و غبار با منشاء خارجی در خوزستان از روز سه‌شنبه هشدار سطح نارنجی صادر کرده بود.

مرکز ملی پایش و هشدار سریع گرد و غبار هواشناسی خوزستان تشکیل توده گرد و غبار بر روی کشور عراق و تاثیرآن بر مناطق غربی و سپس مناطق جنوبی و مرکزی استان از روز سه شنبه تا اواخر وقت سبب، و کاهش دید افقی و کیفیت هوا را پیش بینی کرده بود.

بر اساس گزارش اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان تعداد روزهای درگیر گرد و غبار در خوزستان از ۷۱ روز در سال ۹۵ به ۶ روز در سال ۹۹ کاهش یافت.در سال ۱۴۰۰ فقط در اردیبهشت ۲ روز آلوده به گرد و غبار ثبت شد.

مجموعه اقدامات انجام شده در کانون‌های گرد و غبار از جمله نهال کاری، مدیریت آبگیری تالاب‌ها و میزان بارندگی‌ نقش موثری در کاهش گرد و غبار و آلودگی هوا در استان خوزستان داشته است.

شاخص کیفیت هوا معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامت افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک یا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط قابل قبول یا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس یا نارنجی، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه یا قرمز، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم یا بنفش و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک یا ارغوانی تعیین شده است.

حد مجاز آلاینده‌ها در هوا ۱۵۰ میکروگرم بر مترمکعب است.