علی شهبازی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: خوشبختانه بارندگیهای اخیر مناطق بالادست و پایین دست تمام حوضههای آبریز منتهی به استان خوزستان را به صورت کامل تحت تاثیر قرار داد و بخشی از نگرانی ها ناشی از وضعیت سدها را حداقل به صورت کوتاه مدت برطرف کرد.
وی با بیان اینکه با وجود بارندگیهای خوب، وضعیت ذخیره آب قابل استفاده سدهای خوزستان با شرایط نرمال فاصله زیادی دارد گفت: حجم مفید مجموعه سدهای کارون با این بارندگی به ۶۰۱ میلیون متر مکعب رسید و این در حالی است که این مقدار آب ذخیره شده ۷۴ درصد کمتر از مدت مشابه پارسال است.
شهبازی ادامه داد: حجم ذخیره آب قابل استفاده در سد کرخه نیز اختلاف قابل توجهی با میانگین دراز مدت و میزان حجم آب ذخیره شده در این سد در مدت مشابه پارسال دارد و این شرایط نیز در سایر سدهای خوزستان وجود دارد.
وی افزود: هم اکنون تنها هشت درصد از حجم مفید سدهای خوزستان پر شده است که ۲ درصد این آمار، با بارندگیهای اخیر بوده است.
معاون سازمان آب و برق خوزستان ادامه داد: بارندگی سه روز گذشته کمک بسیار زیادی برای افزایش تراز سدهای خوزستان کرد و نیاز آبی بخش پایین دست این سدها حداقل برای کشت اول پاییزه تامین شد ولی با توجه به فاصله زیاد وضعیت کنونی مخازن تا شرایط نرمال، مدیریت منابع آب و مصارف امری حیاتی است.
وی با بیان اینکه سد دز تا پیش از بارندگی اخیر در وضعیت بسیار نامناسب و زیر حداقل تراز پایداری قرار داشت، بیان کرد: بارندگی های اخیر۲۰۴ میلیون مترمکعب به حجم این سد اضافه کرد و حجم مفید و قابل برداشت این سد به ۱۴۱ میلیون مترمکعب رسید.
وی ادامه داد: حجم مفید و قابل برداشت کل سدهای خوزستان تا تاریخ ۳۰ آذر، یک هزار و ۳۷ میلیون مترمکعب است که این آمار ۷۷ درصد کمتر از مدت مشابه پارسال است.
معاون مطالعات جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان تاکید کرد: اگر چه بارش های روزهای اخیر خوب بود و آورد مناسبی برای سدهای خوزستان به همراه داشت ولی با توجه به اینکه همچنان میزان آب قابل استفاده ذخیره در پشت سدهای استان با شرایط نرمال فاصله زیاد دارد، باید مدیریت مصرف و تقاضا ادامه داشته باشد.
به گزارش ایرنا، خوزستان در ۱۵ سال گذشته(غیر از سال آبی ۹۸-۹۷) با خشکسالی روبه رو بوده است. سال آبی ۹۷-۹۶ یکی از شدیدترین خشکسالیها بود و مسوولان آن را شدیدترین خشکسالی نیم قرن اخیر اعلام کرده بودند. تابستان امسال خوزستان با تنش آبی و خشکسالی روبه رو شده است و کشاورزان و دامداران زیادی در پایین دست رودخانهها به ویژه در حوضه رودخانه کرخه دچار ضرر و زیان شدند.
سامانه بارشی که از روز جمعه وارد خوزستان شد و مناطق مختلفی از این استان را تحت تاثیر قرار داد، در حالی روز سه شنبه یکم دی از این استان خارج شد که برخی ایستگاه های هواشناسی در استان بیش از ۲۰۰ میلیمتر بارندگی را ثبت کردند.