یاسوج- ایرنا- رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: لایحه بودجه ۱۴۰۱ با رویکرد کاملا متفاوت نسبت به سال های گذشته به مجلس پیشنهاد شده و به طور کلی ریل اقتصادی در بودجه سال آینده به طور کلی تغییر کرده است.

به گزارش ایرنا ، علی شهابی نسب روز پنجشنبه در نشست خبری با خبرنگاران کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج اظهار داشت: دولت  سیزدهم تصمیم گرفته ریل اقتصادی تغییر کند و اختیارات استان و استانداران افزوده شود.

وی ادامه داد: حول سه محور این تغییرات ایجاد شده که از جمله آن ها رشد اقتصادی و ارتقای بهره وری، عدالت محوری ( ایجاد صندوق پیشرفت و عدالت)، ثبات اقتصادی و ارتقا کیفیت برنامه ریزی بوده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در دولت سیزدهم بر رشد سرمایه گذاری و بهبود فضای کسب و کار و اشتغال جوانان تاکید شده که در لایحه بودجه ۱۴۰۱ دیده شده است.

شهابی نسب عنوان کرد: کرونا و از سوی دیگر تحریم ها در سال‌های اخیر مسائل اقتصادی کشور را تحت تاثیر قرار داد و رشد کاهنده داشت.

وی افزود: تورم افسار گسیخته ای در سال های قبل ایجاد شد که دولت فعلی برای کاهش نرخ تورم در تلاش است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: یکی از مهم ترین رویکرد های دولت سیزدهم توزیع عادلانه امکانات و ثروت بین آحاد جامعه است که در لایحه بودجه ۱۴۰۱ این امر رعایت شده است.

وی تاکید کرد: دولت به دنبال ثبات اقتصادی و کاهش نوسانات اقتصادی  است تا ثبات قیمت ها در کشور حاکم شود.

شهابی نسب عنوان کرد: صندوق پیشرفت و عدالت حرکت جدیدی از سوی دولت جدید بوده که برای هر صندوق در هر استان ۲ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: با ایجاد این صندوق توسعه استان رقم خواهد خورد و به کمک آن تولید و اشتغال ایجاد خواهد شد.

وی ادامه داد: منابع این صندوق از محل بانکی، آورده بخش خصوصی، فروش اموال مازاد دولت، مازاد درآمدهای مالیاتی خواهد بود.

شهابی نسب گفت: افزایش اختیارات استان در لایحه بودجه ۱۴۰۱ به خوبی دیده شده است و بخش اعتبارات ملی به استان ها واگذار شده ست که این مورد به استان آسیبی نمی رساند و به نفع استان است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: تبدیل ۱۲ طرح ملی به استانی در کهگیلویه و بویراحند صورت گرفته که اعتبارات طرح های ملی به استانی به استان واریز می شود و استان تصمیم می گیرد.

وی بیان کرد: از دیگر سیاست های دولت جدید توجه به مناطق محروم است که رئیس جمهور در پنجمین سفر استانی خود به کهگیلویه و بویراحمد آمد و به خوبی مشکلات استان در لایحه بودجه ۱۴۰۱ به خوبی دیده شده است.

شهابی نسب تصریح کرد: این لایحه بر مبنای سند آمایش سرزمینی تدوین شده و تمامی طرح های عمرانی و اقتصادی در سطح ملی و استانی بر اساس آمایش سرزمینی بوده است.

وی ادامه داد: بنا به تصمیم دولت طرح هایی در سطح کشور که مجوز ماده ۲۳ ( مجوزهای زیست محیطی و غیره) نداشتند حذف شدند اما هم اینک با پیگیری های انجام شده تلاش برای اخذ مجوز برخی از آن ها انجام شده است.

شهابی نسب تاکید کرد: به عنوان نمونه بلادشاپور کهگیلویه و فاضلاب باشت و لنده و چندین طرح دیگر در استان مجوز ماده ۲۳ نداشتند که پیگیری ها برای اخذ این مجوز تا قبل از تصویب لایحه ۱۴۰۱ ادامه دارد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: مدیران استانی برای اخذ مجوز ها برای طرح های مربوط به دستگاه مربوطه تلاش کنند تا هیچ اعتباری برگشت نخورد.

وی بیان کرد: کهگیلویه و بویراحمد دارای رتبه ۱۸ از نظر میزان اعتبار لایحه ۱۴۰۱ در میان ۳۱ استان کشور است.

شهابی نسب با اشاره به افزایش مالیات تاکید کرد: افزایش مالیات به این معنا نیست که افراد فقیر تحت فشار قرار گیرند بلکه سیاست دولت جلوگیری از فرار مالیاتی است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمدتصریح کرد: بسیاری از درآمد های مالیاتی این استان از جمله مربوط به فروشگاه های بزرگ و برخی از شرکت ها به تهران واریز می شود و از استان خارج می شود.

وی افزود: لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ به عنوان نخستین لایحه بودجه دولت سیزدهم به مجلس تقدیم شده است.

شهابی نسب تصریح کرد: افزایش اعتبار در لایحه بودجه ۱۴۰۱ به تفکیک اعتبارات استانی، نفت، گاز، طرح های ملی استانی شده و اعتبارات متوازن به طور متوسط ۲۹ درصد نسبت به اعتبارات ۱۴۰۰ رشد دارد.

وی ابراز داشت: اعتبارات استانی کهگیلویه و بویراحمد از ۲۷۰ میلیارد تومان به ۴۳۹ میلیارد تومان افزایش داشته که رشد آن معادل ۶۳ درصد نسبت به اعتبارات ۱۴۰۰ است.

شهابی نسب تاکید کرد: اعتبارات نفت و گاز کهگیلویه و بویراحمد از ۱۹۰ میلیارد تومان به ۲۵۰ میلیارد تومان افزایش داشته که رشد آن معادل ۳۲ درصد نسبت به اعتبارات ۱۴۰۰ است.

وی عنوان کرد: اعتبارات طرح های ملی استانی شده کهگیلویه و بویراحمد از ۳۱۰ میلیارد تومان به ۵۱۱ میلیارد تومان افزایش داشته که رشد آن معادل ۶۵ درصد نسبت به اعتبارات ۱۴۰۰ است.

شهابی نسب عنوان کرد: اعتبارات متوازن به میزان ۷۱۶ میلیارد تومان در بودجه ۱۴۰۱ در نظر گرفته شده که در سال گذشته نیز همین میزان بوده است.

وی تصریح کرد: اعتبارات بودجه ای سال ۱۴۰۰ در مجموع یک هزار و ۴۸۷ میلیارد تومان بوده و سرجمع اعتبارات لایحه ۱۴۰۱ نیز یک هزار و ۹۱۷ میلیارد تومان است.

آیت‌الله سید ابراهیم رییسی رئیس‌جمهور کشورمان یکشنبه ۲۱ آذرماه ۱۴۰۰ با حضور در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی لایحه بودجه ۱۴۰۱ را تقدیم مجلس کرد.
بر اساس ماده واحده لایحه بودجه پیشنهادی دولت، بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور از حیث منابع و مصارف افزون بر ۳۶ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۷۰۴ میلیارد و ۶۲۸ میلیون (۳۶.۳۱۰.۷۰۴.۶۲۸.۰۰۰.۰۰۰) ریال است.