قدرتالله عابدی روز پنجشنبه در نشست خبری با موضوع تبیین ویژگی های لایحه بودجه ۱۴۰۱ بیان کرد : الزامات دستیابی به رشد ۷.۳ درصدی استان با کارشناسی و برگزاری نشستهای تخصصی با دستگاهها و بانک ها بررسی و تببین شده است.
وی با بیان این که رسیدن به این هدف در گلستان نیازمند همت جهادی و انقلابی دستگاه های اجرای و بخش خصوصی است تاکید کرد: در این راه همراهی و نقش آفرینی بانکهای دولتی و خصوصی تاثیر گذار بوده و باید ظرفیت منابع بانکی استان برای دستیابی به این هدف در نظر گرفته شود.
به گفته وی گلستان برای تحقق رشد ۷.۳ درصدی نیازمند سرمایهگذاری بیشتر در بخش های صنایع، معادن و کشاورزی با بررسی ظرفیت های موجود است.
وی ادامه داد: برای جذب سرمایه گذار به ویژه متقاضیان غیربومی، تائید شایستگی بسیار مهم بوده و آن ها در اجرای طرح ها باید از پشتوانه مالی کافی و مناسب برخوردار باشند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی گلستان افزود: سرمایهگذاری و مشارکت بیش از گذشته بانک ها در توسعه استان مطالبه مهم گلستان از وزیر اقتصاد و دارایی است تا سرمایهگذاری بانک ها در این بخش بیشتر شود.
لزوم اجرای منطقه آزاد تجاری اینچه برون
عابدی با اشاره به اهمیت راهاندازی منطقه آزاد تجاری اینچه برون گفت: این پروژه برای توسعه کشور و استان بسیار مهم بوده و در سفر اخیر وزیر اقتصاد و دارایی و رئیس منطقه آزاد تجاری به گلستان تصمیم خوب برای شتاب در عملیاتی شدن آن اتخاذ شد.
وی قرار گرفتن در دروازه ورودی آسیای میانه و تاثیر گذاری در برون رفت از تحریم اقتصادی دشمنان را از اثرات راه اندازی منطقه آزاد تجاری اینچه برون برشمرد و افزود که با فعالیت این منطقه آزاد صادرات غیرنفتی ایران افزایش خواهد یافت.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان اظهار داشت: این پروژه ردیف و ساختار اعتباری خاص خودش را دارد و در سال ۱۴۰۱ ایجاد زیرساخت های آن در دستور کار سازمان مناطق آزاد کشور قرار گرفته است.
سعید محمد مشاور رییس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی کشور آذرماه سال جاری در سفر به گلستان، اعلام کرده بود: برای آغاز عملیات اجرایی منطقه آزاد اینچه برون نخستین گام طرح جامع است که قرارداد مشاور منعقد شده تا ظرف ۶ ماه طرح جامع را تهیه کند البته این مدت منتظر نمیمانیم و به محض اینکه اسناد آماده شود راه اندازی زیرساختها آغاز خواهد شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان در خصوص آخرین وضعیت پروژه ایجاد بندرخشک در گمرک اینچه برون، گفت: ایجاد این پروژه به عنوان یکی از تکالیف راه آهن در حال طی کردن مراحل دریافت مجوز کمیسیون ماده ۶۹ است.
به گفته وی در سفر رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی دولت قبل به گلستان ۵۰۰ میلیارد ریال برای ایجاد بندرخشک در اینچه برون در نظر گرفته شده بود.
مطابق گزارش مسوولان راه آهن کشور، ساخت و بهره برداری این بندر با افق ذخیره و جابجایی ۳۶ میلیون تن بار می تواند تحولی بزرگ در اقتصاد منطقه و استان گلستان ایجاد کند.
بهره برداری از این بندر در راستای سیاست های دولت و مصوبات سفر هیات دولت قبل به استان گلستان پیگیری می شود.
اینچه برون تنها گمرک زمینی و ریلی استان گلستان در بخش داشلی برون از توابع شهرستان ۳۷۰ هزار نفری گنبدکاووس در مرز ایران و ترکمنستان واقع است.
در سالهای اخیر با بهرهبرداری از راه آهن بین المللی قزاقستان - ترکمنستان - ایران و گذر آن از اینچه برون، خدمات گمرک ریلی به فعالیت معمول در مجموعه گمرکات استان اضافه شده است.
تلاش برای نجات خلیج گرگان
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان در ادامه بر ضرورت نجات خلیج گرگان اشاره کرد و گفت: احیای این پهنه آبی جزو طرح های مهم محسوب می شود تا وضعیت این خلیج به مانند دریاچه ارومیه نشود.
وی ایجاد مشکل برای اشتغال صیادان منطقه، وجود ریزگرد و آسیب به بخش کشاورزی و آلودگی زیست محیطی در استان را از پیامدهای خشک شدن خلیچ گرگان برشمرد و افزود: اهمیت نجات این پروژه به حدی بود که در سفر قریب الوقوع رئیس جمهور به گلستان در دستور قرار داده شده است.
عابدی اضافه کرد: رفع چالش های بخش آب، سلامت، ایجاد زیرساخت های اقتصادی و تولید و اشتغال، انرژی، زیرساخت های حمل و نقل ، مدیریت حوادث پیش بینی نشده، توسعه روستایی و منابع طبیعی از اولویت های مهم استان برای سفر رئیس جمهور است.
بر اساس داده های سازمان نقشه برداری کشور بیش از ۲۷ درصد از وسعت ۴۰۰ کیلومتر مربعی خلیج بینالمللی گرگان در سال های اخیر خشک شده و کم توجهی به آن امکان بیشتر شدن این محدوده را تشدید کرده است.
خلیج گرگان که در سدههای پیشین با برخورداری از آب فراوان زمینه ایجاد بندرگاه هایی چون گز و ترکمن را فراهم کرده و بر رونق و شکوه این مناطق افزوده بود، چند سالی است گرفتار خشکسالی شده و دیگر خبری از آن همه شکوه نیست و این پهنه آبی با مرگ تدریجی و نیستی دست و پنجه نرم می کند.
خلیج گرگان با کارکرد اقتصادی و اکولوژیکی در تکثیر آبزیان، ماهیان استخوانی و غضروفی، جذب پرندگان مهاجر و حفظ چرخه زیست دریای خزر دارای اهمیت بوده و در معیشت جوامع محلی نیز اثرگذاری مستقیم و نقش مهمی دارد.
ویژگیهای بودجه ۱۴۰۱
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان به ویژگیهای بودجه سال آینده اشاره کرد و گفت: عدالت محوری و توجه به مناطق و استفاده از ظرفیت ها، ثبات اقتصادی و ارتقای کیفیت از ویژگی های این لایحه بودجه است.
عابدی ادامه داد: در این لایحه همچنین در حمایت از تولید و اشتغال ، پنج درصد کاهش دریافت مالیات در این بخش نسبت به بودجه سال ۱۴۰۰ دیده شده که اقدام بزرگ دولت سیزدهم به شمار می رود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی گلستان گفت: درآمدهای عمومی استان از محل درآمدهای عمومی کشور در بودجه سال آینده ۲۱ هزار و ۷۷۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال معادل نیم درصد بودجه کل تعیینشده و در این بخش رتبه بیست و چهارم کشور در اختیار گلستان است.
استان گلستان یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.