عبدالله ارجایی روز پنجشنبه در نشست هم اندیشی منتخبان شورای عالی استانها در مشهد ضمن انتقاد از بودجه بندی در خصوص عوارض شهری افزود: طبق آمار در سال ۱۳۹۹ دولت وقت باید حدود۷۰ هزار میلیارد تومان بین شهردای ها تقسیم می کرد که این رقم فقط ۲۷ هزار میلیارد تومان بوده است و تا ۶ ماه نخست امسال نیز ۱۷.۵ هزار میلیارد تومان تخصیص یافته است.
وی ادامه داد: منابع ما محدود است لذا باید هزینه شهرداری ها برای وظایف ذاتی شهرداری ها انجام شود در حالی که گاهی در حالی که وظیفه ذاتی شهرداری ها روی زمین مانده است برای تامین بودجه نیازمند کارهای دیگر می شویم.
شهردار مشهد گفت: شورای عالی استانها و این جمع که عصاره منتخبان مردم هستند بررسی کنند ببینند بودجه شهردای ها چه قدر صرف وظایف ذاتی آنها و چه مقدار صرف وظایف حاشیه ای می شود و بعد برای انحرافات بودجه به شهرداران تذکر دهند.
ارجایی افزود: مشهد با سابقه هزار و ۳۰۰ ساله، در ابتدا یک اقامتگاه خصوصی بوده که در مقایسه با کهن شهرهای اطراف مانند رادکان و نیشابور درسطح بسیار بالایی رشد و توسعه یافته و جمعیت پیدا کرده است و هیچ عاملی جز وجود مضجع امام رضا(ع) عامل تبدیل مشهد به کلانشهری ۳.۵ میلیون نفری نبوده است.
وی ادامه داد: در شبانه روز به طور متوسط ۴۰۰ هزار زائر شهر مشهد حضور دارند و در روزهای اوجگیری ورود مسافر و زائر جمعیت مشهد ۲ برابر می شود.
شهردار مشهد به وجود ۵۲ درصد اماکن اقامتی کشور در مشهد اشاره کرد و گفت: این مورد و دیگر ظرفیتهای موجود به واسطه وجود مضجع امام رضا(ع) در مشهد به وجود آمده است و جالب است بدانید نخستین قشری که به محدودیتهای کرونایی اعتراض کرد هتلداران بودند.
ارجایی سه گانه خادم، زائر و مجاور را اصلی ترین رویکرد شهرداری و شورای ششم دانست و افزود: به دنبال بسط توسعه خادمی از حرم امام رضا به سطح شهر به عنوان رویکرد اصلی این شهرداری هستیم.
جایگاه و بسیاری از اختیارات قانونی شوراها مورد غفلت و بیتوجهی است
رییس شورای اسلامی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: شوراهای شهر و روستا، دهیاران و شهرداران در خط مقدم خدمترسانی به مردم قرار دارند و تقویت این نهادهای مردمی موجب توسعه و پیشرفت کشور همانند کشورهای توسعه یافته خواهد شد.
سید مومن حسینی افزود: برای تحقق این هدف باید کمیسیونها و کارگروه های تخصصی با استفاده از جامعه نخبگانی و به دور از فضاسازیهای سیاسی با هدف رشد و شکوفایی شهر و روستا ایجاد کرد.
وی ادامه داد: تعامل شورا با نمایندگان دولت و مجلس شورای اسلامی موجب کارایی بیشتر شوراهای اسلامی خواهد شد.
رییس شورای اسلامی خراسان رضوی گفت: در جریان برنامه سوم توسعه کشور اختیارات و تصدیگریهای از دستگاههای اجرایی در اختیار شوراهای اسلامی شهر و روستا قرار گرفت اما این روند با مخالفت برخی رو به رو شد و اکنون با سپری شدن برنامه های چهارم، پنجم و ششم توسعه، همچنان جایگاه و بسیاری از اختیارات قانونی شوراها مورد غفلت و بیتوجهی قرار گرفته است.
حسینی افزود: امید است در زمان تدوین برنامه هفتم توسعه کشور به عنوان سند جامع و بالادستی، اختیارات شوراها به عنوان تکالیف قانونی دولت لحاظ شود.
رییس و جمعی از اعضای شورای عالی استانها امروز پنجشنبه علاوه بر حضور در این نشست هم اندیشی از طرح های مختلف گردشگری و عمرانی شهرستانهای مشهد و طرقبه - شاندیز بازدید و با مسوولان استانی دیدار کردند.