به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری، سورنا ستاری امروز پنجشنبه در افتتاحیه ششمین دوره طرح شهید احمدی روشن افزود: توسعه، مفهومی فرهنگی است، این باور که میتوانیم با توسعه کارخانههای سنتی و سخت، توسعه را در دست بگیریم کاملا نادرست است. باید به این باور برسیم که تنها یک فرد دانش آموخته که اشتغال آفرینی میکند و به حل مشکلی از مشکلات کشور می پردازد، می تواند کشور را توسعه دهد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، ایجاد حس مسوولیتپذیری نسبت به جامعه را مهمترین ویژگی این طرح برشمرد و گفت: انتظار از شما این است که این تاثیر گذاری را در آینده و جامعه پیرامونی خود داشته باشید. شما در قالب پژوهش ها و محصولاتی که میسازید در کنار شکل دادن به شخصیت خود، در قالب یک گروه و تیم که از سراسر کشور کنار هم جمع شدهاند به تولید محصول هم می رسید.
ستاری ادامه داد: باید بدانیم هر تغییری در جامعه، نیازمند صرف هزینههایی است و این هزینه، از صرف وقت، مال تا آبرو و حیثیت را شامل میشود. در واقع این برخورداری از فهم و فرهنگ که چه مسوولیتی نسبت به جامعه داریم و چگونه باید این دین را به کشورمان که با مالیات خود، هزینه تحصیل ما را پرداخته اند را هم بپردازیم، مهمترین ارمغان طرح احمدی روشن به شمار میرود.
وی با بیان اینکه باید بار دیگر به خود بنگریم و نسبت به ادعاهایی که درباره نخبگی یا مستعد بودن خود داریم و اینکه تا چه اندازه نسبت به جامعه خود ادای دین کرده ایم حساس باشیم، افزود: باید در قالب این طرح ضمن فراگرفتن کار گروهی، از استادان و متخصصانی که همراه شما هستند، بیاموزید که نسبت به جامعه خود مسئول هستید و باید در آینده این کشور اثرگذار باشید.
او اظهار کرد: همچنین بیاموزیم که چگونه از یک گروه، یک شرکت دانش بنیان شکل می گیرد و می تواند با اشتغال آفرینی و خلق محصول چراغ خانه هایی را روشن کند. این تفکر در مقابل رویکردی است که می گوید به واسطه نخبگی، سهم خود را از نفت بگیریم اما این مفهوم نخبگی نیست باید برای نخبه بودن با توجه به توانمندی و اعتماد به نفسی که داریم، سهمی از تولید ناخالص داخلی نیز داشته باشیم.
به گفته معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، طرح احمدی روشن، شروع این کار اثرگذار است و با موافقت هایی که با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری داشته ایم، بنا شد تا این طرح به صورت ادامه دار و مستمر با همکاری این وزارتخانه و مشارکت دانشگاه ها ادامه یابد.
ستاری اضافه کرد: هر گروه یا فردی از هر استانی در صورتی که طرح دارای متقاضی از سرمایه گذار بخش خصوصی صنایع و شرکت ها داشته باشند و بتوانند بخشی از هزینه ها را متقبل شوند و کار را تحویل بگیرند، در طول سال در بنیاد از این طرح ها و ادامه آن استقبال می کنیم.
در بخش دیگری از این نشست، سرپرست معاونت آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان گفت: در مجموع این ۶ دوره بیش از ۷۴۴ هسته فناورشکل گرفته است که بالغ بر ۲۰ هزار نفر متقاضی ورود به هسته ها بوده اند و تعداد کل برگزیدگان تا دوره ششم به ۶ هزار و ۶۴۹ نفر رسیده است. هفت هسته در دوره اول و ۲۰۹ هسته در ششمین دور در این برنامه مسأله محور مشارکت داشته اند.
محمدصادق موحد افزود: در دوره ششم طرح شهید احمدی روشن ۵۳۴ دانشجوی دکتری تخصصی، ۶۶۵ دانشجوی کارشناسی ارشد و تعداد ۶۷۰ دانشجوی دورۀ کارشناسی به عضویت این هسته ها درآمدند و قرار است طی ۹ ماه آینده فعالیت علمی و فرهنگی انجام دهند. در مجموع نیز طی این ۶ دوره طرح، بالغ بر ۲ هزار دانشجوی کارشناسی، ۲ هزار و ۲۱۰ دانشجوی کارشناسی ارشد و ۲ هزار و ۴۳۱ دانشجوی دکتری در این هسته ها حضور داشته اند.