تهران- ایرنا- معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد روز جمعه از آمریکا به عنوان کشور میزبان سازمان ملل خواست تا اجازه کار دیپلمات‌های روسیه و کشورهای دیگر را در سازمان ملل بدهد.

به گزارش ایرنا، فرحان حق در گفت و گو با خبرگزاری "تاس" روسیه گفت: ما کشور میزبان را تشویق می کنیم که به دیپلمات های معتبر اجازه دهد به کار خود ادامه دهند.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز جمعه گفت که آمریکا تعهدات خود در توافقنامه مقر ۱۹۴۷ سازمان ملل را نقض می‌کند و در عملکرد هیات‌های چندین کشور در سازمان ملل اختلال ایجاد می‌کند.  
وی از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد خواست تا گام‌های عملی فوری برای رسیدگی به این مساله و قضاوت رسمی علیه آمریکا انجام دهد.  
پیش از این، سرگئی لئونیدچنکو، نماینده روسیه در سازمان ملل در نشست "کمیته روابط مجمع عمومی سازمان ملل متحد با کشور میزبان" گفته بود که دیپلمات‌های روسی در سازمان ملل برای دریافت روادید آمریکا با مشکل مواجه هستند.  
نماینده روسیه از دبیرکل سازمان ملل خواست تا از مکانیسم ویژه داوری برای حل این موضوع استفاده کند.  
بر پایه این گزارش، نشست سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل ـ که مقر آن در نیویورک است ـ در مواقعی با ایجاد محدودیت از سوی آمریکا برای هیأت‌های دیپلماتیک و رسانه‌ای برخی از کشورهای مخالف سیاست‌های آمریکا همراه می‌شود. در چند سال گذشته واشنگتن با سوء استفاده از میزبانی خود، اخلال در سفر هیأت‌های خارجی به مقر سازمان ملل به ویژه در رابطه با ایران را دنبال کرده است.  
در شهریور ماه گذشته نمایندگان دائم ایران، روسیه، سوریه، کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه در نامه مشترکی به دبیرکل سازمان ملل نسبت به نقض توافقنامه مقر ۱۹۴۷ سازمان ملل از سوی آمریکا اعتراض و خواستار ارجاع آن برای حل و فصل به داوری شدند.
در نامه این چند کشور آمده است به طور خاص، کشور میزبان (آمریکا) همچنان روادید نمایندگان ما برای شرکت در رویدادهای سازمان ملل یا کار در سفارت‌های دائمی را به موقع صادر نمی‌کند. علاوه بر این، با توجه به تجربه خاص یک هیات، نمایندگان پس از دریافت اعلام صدور روادید، مجبورند به کشور سوم سفر کنند تا روادید خود را دریافت نمایند، اما به دلیل تاخیر در روند دریافت روادید، مجبورند ۱۰ تا ۱۴ روز در این کشور سوم منتظر بمانند.  
بر اساس توافقنامه مقر سازمان ملل با دولت آمریکا مورخ ۱۹۴۷، دبیرکل اختیار دارد اختلافات در تفسیر و اجرای این توافقنامه بین سازمان و دولت میزبان را برای حل و فصل به بند ۲۱ این قرارداد (داوری)  ارجاع کند.