وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی علام کرد که پس از ۲۲ ماه از شیوع ویروس کرونا در کشور، مرگ و میر روزانه بیماران کرونایی به کمتر از ۲۰ نفر رسیده است و این خبر خوشحال کننده از مهار و کنترل این ویروس است اما از سوی دیگر در روزهای اخیر شاهد تغییر رنگ کرونا در برخی شهرهای کشور هستیم که میتواند هشدار دهنده باشد.
در حالیکه نقشه کرونایی کشور اکنون آبی است اما در روزهای اخیر شاهد تغییر رنگ چندین شهر به زرد و نارنجی هستیم که میتواند زنگ خطر جدی برای افزایش سرایت ویروس در سطح کشور باشد ضمن اینکه سازمان جهانی بهداشت نیز اعلام کرده است شیوع گونه جدید ویروس کرونا با نام اومیکرون ناشی از مجموع عوامل مختلف از جمله قابلیت ویروس در اتصال به سلول و فرار از ایمنی، امکان تکثیر آن در دستگاه تنفس فوقانی و رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی ازجمله فاصلهگذاری اجتماعی است.
براساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سویه اومیکرون به سرعت در حال انتشار در کشور است و تا پایان روز ۱۷ دی ماه ۴۶۷ مورد ابتلا به این سویه در کل کشور شناسایی شده و در صورت بی توجهی شهروندان نسبه به رعایت پروتکل های بهداشتی و انجام واکسیناسیون این سویه میتواند به سرعت در سطح کشور فراگیر شود.
براساس آمار این وزارتخانه تاکنون ۶۰ میلیون و ۳۲ هزار و ۴۱۹ نفر دُز اول، ۵۲ میلیون و ۴۴۴ هزار و ۳۸۰ نفر دُز دوم و ۹ میلیون و ۵۰۵ هزار و ۶۲۵ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۲۱ میلیون و ۹۸۲ هزار و ۴۲۴ دُز رسیده است.
همچنین براساس این آمار؛ در شبانه روز گذشته در ۲۲ استان کشور، هیچ موردی از مرگ و میر بیماران کرونایی ثبت نشده و در چهار استان نیز فقط یک مورد فوت، گزارش شده است.
با وجود ورود سویه جدید ویروس کرونا (اومیکرون) به کشور، خوشبختانه روند ابتلا و مرگ و میر ناشی از ابتلا به این ویروس در سطح کشور با روند خوبی در حال کاهش است و این نشان میدهد که واکسیناسیون یکی از مهمترین و موثرترین راهکارها برای مقابله با کرونا است.
با افزایش ورود واکسن به کشور در ماههای اخیر و همکاری خوب مردم برای واکسینه کردن خود هر روز از آمار مبتلایان و مرگ و میر ناشی از ابتلای به این ویروس در سطح کشور کاسته میشود و ادامه این روند میتواند به ثبات و پایداری وضعیت کشور از نظر ابتلا به این ویروس منجر شود.
اگر چه همکاری مردم در تزریق نوبتهای اول و دوم واکسن کرونا در سطح کشور خوب بوده اما آمارها نشان میدهد که این اقبال برای تزریق نوبت سوم زیاد نیست و میطلبد افراد واجد شرایط براساس فراخوانهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسبت به انجام این موضوع مهم اقدام کنند.
دولت به خوبی زمینه انجام واکسیناسیون را در سطح کشور فراهم کرده و با توجه به هشدارهای سازمان بهداشت جهانی مبنی بر تزریق سه دُز واکسن، جا دارد که مردم به این توصیه ها توجه جدی داشته باشند و خود را در برابر ویروس کرونا ایمن کنند.
متولیان امر نیز باید همانند روزهای نخست شیوع ویروس کرونا نسبت به حساس سازی جامعه اقدام کنند و این بار اطلاع رسانی های گسترده ای مبنی بر لزوم انجام واکسیناسیون در دستور کار قرار دهند تا میزان تزریق واکسن در کشور افزایش یابد.
از زمان شیوع ویروس کرونا در اواخر سال ۹۸ تاکنون این ویروس با جهشهای متعدد چندین سویه مختلف را عرضه کرده و امکان ایجاد سویه های جدید نیز وجود دارد از این رو باید ضمن رعایت پروتکل های بهداشتی، موضوع مهم واکسیناسیون به عنوان مهمترین راه مقابله با این ویروس در اولویت مردم قرار گیرد.
براساس اعلام متخصصان بیماری های عفونی «هر جا اومیکرون شناسایی شده، تعداد مبتلایان نیز به سرعت افزایش یافته است» و همچنین «سرایت پذیری اومیکرون از بقیه جهش ها بیشتر است» و این نشان میدهد که برای حذف چرخه سرایت این ویروس باید خود را در برابر آن مصون و ایمن کنیم.
به گفته متخصصان علوم پزشکی «افرادی که دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کنند ۸۰ تا ۹۰ درصد در مقابل اومیکرون مقاوم خواهند بود» و این نکته را هم یادآور شده اند که کاهش آمار فوتیها به هیچ وجه نباید موجب عادی انگاری و عدم رعایت شیوهنامه های بهداشتی شود و نباید. فراموش کنیم که اُمیکرون در کمین است و نگرانی ها همچنان وجود دارد.
دکتر «بابک صیاد»؛ متخصص عفونی و رییس دانشکده پزشکی کرمانشاه نیز در این ارتباط اعلام کرد که تزریق دُز سوم واکسن کرونا تا حد زیادی از ابتلای افراد به سویه اُومیکرون جلوگیری می کند، بنابراین باید اقدامات سختگیرانه تری برای تزریق دُز یادآور کرونا انجام شود.
براساس تجارب ۲ سال اخیر و اعلام سازمان بهداشت جهانی یکی از مهمترین راه های مقابله با ویروس کرونا انجام واکسیناسیون است و مردم نیز باید برای ایمن کردن خود و جامعه هر چه سریعتر با انجام واکسیناسیون گسترده زمینه و بستر حذف تدریجی این ویروس از کشور را فراهم کنند.