سنندج‌- ایرنا- استاندار کردستان گفت: برای کاهش سرقت و مقابله با آن از مردم و نیروهای مردمی هم کمک گرفته شود.

به گزارش ایرنا اسماعیل زارعی کوشا روز شنبه در جلسه سومین قرارگاه استانی مبارزه با سرقت در سنندج اظهار داشت: هرجا کار را مردمی کنیم به ویژه در حوزه امنیت و مباحث مربوط به سرقت اثر بیشتری خواهد داشت‌.

وی یادآور شد: بیشتر شدن فشار اقتصادی و معیشتی رابطه مستقیمی با افزایش سرقت دارد برای بهبود شرایط باید شاخص‌های اقتصادی را بهبود دهیم.

زارعی کوشا با بیاین اینکه دستگاه‌های دولتی موظف هستند خلاها را برطرف کنند ادامه داد: برای مجموعه‌ای همچون برخی خانه باغ‌ها که بدون مجوز هم احداث شده اند باید الزامات کاهش سرقت رعایت شود.

وی تاکید کرد: معروف شدن استان به سرقت کم از نظر ارزش معنوی اهمیت دارد و بنابراین باید بر روی نقاط مثبت کار و تبلیغ کرد.

استاندار کردستان با اشاره به اینکه صدور احکام جایگزین زندان اهمیت زیادی دارد اضافه کرد: الزام سارقین به انجام خدمات اجتماعی به جای زندان می‌تواند بسیار موثر باشد.

وی با اشاره به اینکه ملزم کردن سارقین به آموزش های فنی و حرفه‌ای می‌تواند در آینده احتمال بازگشت به جرم را کاهش می‌دهد اظهار داشت: بسیاری از سارقان سن زیادی ندارند و فرصت آموزش یا انجام شغلی نداشته‌اند و صدور حکم انجام خدمات اجتماعی در رابطه با این نوع از محکومین بر روی ذهن فرد و جامعه اثر مثبت می‌گذارد.

زارعی کوشا با بیان اینکه در کنار مقابله با سرقت نیاز به یک بسته فرهنگی و رسانه‌ای داریم خواستار ترویج فرهنگ استفاده از صندوق‌های امانات شد و گفت: این فرهنگ اگر جا بیافتد تاثیر خوبی بر کاهش سرقت بویژه سرقت منازل دارد.

۸۱ درصد سرقت‌های واقع شده در کردستان کشف شد

فرمانده انتظامی کردستان هم در این نشست گفت: ۸۱ درصد سرقت‌های رخ داده در استان کردستان کشف شده که ۱۰ درصد بیشتر از آمار میانگین کشور است.

سردار علی آزادی افزود: ۵۳ درصد سرقت‌های انجام شده در کردستان مربوط به شهرستان سنندج است در حالیکه ۳۱ درصد جمعیت استان در این شهر ساکن است.

وی اضافه کرد: سقز، قروه، مریوان، کامیاران، دهگلان، دیواندره، بیجار، بانه و سروآباد در رده‌های بعدی وقوع سرقت در استان بعد از سنندج قرار دارند.

فرمانده انتظامی استان کردستان با اشاره به فعال بودن گشت‌های رضوین با همکاری بسیج اضافه کرد: تعامل بسیار خوبی با بسیج داریم و آمادگی داریم در راستای کاهش سرقت گشت‌های رضوین افزایش یابد.

۱۴۵ فقره سرقت از اماکن دولتی کردستان

رییس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی کردستان هم در این نشست گفت: از ابتدای سال تا به حال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته سه درصد افزایش کشف داشته ایم.

سرهنگ عبدالله افزود: در مجموع ۸۰ درصد از سرقت های کردستان سرقت‌های خُرد است که توسط معتادین متجاهر صورت می‌گیرد و تنها ۲۰ درصد سرقت‌های استان قابل توجه است.

وی اظهار کرد: ۱۴۵ فقره سرقت اماکن دولتی را شاهد بودیم که مناسب استان کردستان نیست و همه ادارات باید برای جلوگیری از سرقت پای کار بیایند.

رییس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی کردستان با بیان اینکه از ابتدای سال۳۰ طرح مبارزه با سرقت در استان انجام شده است، اضافه کرد: در این مدت ۲۱ باند سرقت در استان  با کشف ۶۹۳ فقره سرقت متلاشی شده است.

بسیج آماده همکاری با پلیس است

جانشین فرمانده سپاه بیت‌المقدس کردستان هم در این نشست گفت:‌ اگر بتوانیم از ظرفیت بسیج در هماهنگی با پاسگاه‌های انتظامی در راستای جلوگیری از سرقت استفاده کنیم شاهد کاهش بیشتر این جرم در استان خواهیم بود.

سردار علیرضا مدنی با بیان اینکه چندین سارق با کمک بسیج دستگیر شده‌اند اضافه کرد: ۶۰۶ نفر از بسیجیان کارت ضابط قضایی هم دریافت کرده‌اند.

وی یادآور شد: رتبه کنونی استان در کشور از نظر سرقت بدون زحمات کارکنان نیروی انتظامی ممکن نبود.

سرقت علایم جاده‌ای کردستان به معضلی تبدیل شده است

 مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای کردستان هم در این نشست گفت: طی هشت ماه گذشته از ابتدای امسال ۱۵۰ میلیون تومان در حوزه دوربین‌های ثبت تخلف سرعت دچار خسارت شده‌ایم که عمدتا تخریب بوده و میزان کمتری سرقت است.

محمدراشد مدرس گرجی با بیان اینکه در حوزه علایم راهنمایی و رانندگی و جاده‌ای با سرقت بالایی مواجه هستیم افزود: کنترل هشت هزار کیلومتر طول راه‌ها سخت است و به دلیل سرقت در این حوزه امسال یک میلیارد تومان دچار سرقت شدیم.

وی تاکید کرد: سرقت علایم در جاده‌های استان به معضلی تبدیل شده است که نبود هر کدام از آنها می‌تواند جان یک نفر را به خطر اندازد.

جایگزینی کابل فیبر نوری با سیم مسی

مدیر مخابرات منطقه کردستان هم با اشاره به اینکه امسال ۷۰ سارق حوزه مخابرات دستگیر شدند گفت: باید به دنبال کاهش انگیزه سرقت باشیم و به عنوان مثال در برخی مسیرهای روستایی به جای سیم‌های مسی از کابل فیبر نوری استفاده می‌کنیم.

آزاد حکمت با بیان اینکه کاهش سرقت حوزه مخابرات در استان قابل توجه بوده است افزود:  تعامل با نیروی انتظامی مناسب بوده است و در راستای این تعاملات از تجهیزاتی استفاده کرده‌ایم که در صورت سرقت هشدارهایی به پلیس ارسال می‌شود و آنها هم بلافاصله در محل حاضر می‌شوند.

افزایش تعداد صندوق امانات بانک

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های کردستان هم با اشاره به اینکه هیچگونه سرقتی از بانکها نداشته‌ایم گفت: تمام شعب بانکها به کلانتری ها و پلیس ۱۱۰ متصل هستند.

علی اشرف یوسفی قیاسی افزود: آژیر و دوربین مدار بسته در همه شعب نصب شده و به دنبال ارتقای دوربین‌های قدیمی برخی شعب هستیم.

وی ادامه داد: تا سال ۱۳۹۷ بانک ملی تنها یک صندوق امانات داشته است اما در سه سال گذشته در بیجار، قروه، سقز و مرکزی سنندج هم صندوق‌های امانات جدیدی با امنیت بالا ایجاد شده است.

ساماندهی صنوف آلاینده ادامه دارد

 رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در این نشست با اشاره به پروسه ساماندهی اصناف آلاینده‌ای همچون اوراق فروشان، سمساری‌ها و ضایعات فلزی اظهار داشت: ساماندهی در جریان است و همزمان گشتهای بازرسی انجام می‌شود که برخی واحدهای بدون پروانه در این راستا پلمب شد.

محمد دره‌وزمی با بیان اینکه معاونت عمرانی استانداری به دنبال پیگیری امر و ساماندهی صنوف آلاینده است ادامه داد: ۵۱ واحد صنفی ضایعات فلزی و پلاستیک دارای پروانه است و صدور ۲۰ واحد در دست انجام است.

وی افزود: ۲۰ واحد اوراق فروشی‌ پروانه کسب اخذ کرده اند، ۱۰ واحد هم پیگیر پروانه کسب است و ۶۱ سمساری دارای پروانه و چهار واحد هم در دست اقدام است.

شاهد کاهش سرقت کابل‌های برق هستیم

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان هم در این نشست گفت: شیب سرقت شبکه برق به شدت ملایم شده و در حال کاهش و منفی شدن است.

هیوا لهونیان افزود: ۱۷ هزار کیلومتر شبکه برق امکان نگهداری و نگهبانی ندارد و با توجه به اینکه قیمت سیم مسی بالا رفته بود، شاهد افزایش انگیزه برای سرقت آن بودیم.

وی یادآور شد: پنج هزار و ۷۰۰ کیلومتر شبکه فشار ضعیف در استان وجود دارد که در راستای جلوگیری از سرقت با ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه سه هزار و ۱۰۰ کیلومتر آن تبدیل شبکه به کابل خودنگه‌دار شده است.

لهونیان ادامه داد: ضروری است برای محافظت از زیرساخت‌های توزیع برق و تاسیسات عمومی مردم مشارکت داده شوند.

وی اضافه کرد: مالخرها و مبادی ورودی و خروجی استان اگر کنترل شوند مدیریت سرقت کابل‌ها بهتر می‌شود.