به گزارش روز شنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، «مجید ربیعی» افزود: صنعت آب و برق همواره دستخوش سرقتهایی است که منجر به بروز اختلال در ارائه خدمات به مردم میشود و بر این اساس مقابله با پدیده سرقت و سارقان از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی با بیان اینکه اقدامهای پیشگیرانه در این باره همواره در دستور کار قرار داشته و دارد، این اقدامها را شامل تهیه و ابلاغ دستورالعملها و ارائه راهکارهای پیشگیری و بهروز رسانی مستمر آنها، افزایش ضریب حفاظتی تاسیسات و اماکن، تعامل با نیروی انتظامی و پلیس، فرهنگسازی و اطلاعرسانی به مردم، شناسایی مناطق جرم خیز و رصد و مراقبت جدی این مناطق برشمرد.
کشف و ضبط ۱۸۰ هزار دستگاه استخراج غیرمجاز رمزارز
رییس مرکز حراست وزارت نیرو در باره اقدامهای صورت گرفته در استفاده غیرمجاز برق برای تولید رمز ارزها گفت: از سال ۱۳۹۹ تاکنون ۴ هزار و ۹۸۱ مرکز غیرمجاز پلمپ شده و ۱۸۰ هزار دستگاه تولید ارز دیجیتال نیز کشف و ضبط شده است.
ربیعی افزود: ساماندهی و جمعآوری دستگاههای استخراج غیرمجاز رمز ارز، یکی از فعالیتهای صورتگرفته برای حفظ پایداری شبکه برق و جلوگیری از خاموشیهای گسترده بوده است.
وی ادامه داد: در همین زمینه اقدامهای متعددی اعم از همکاریهای جدی با وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت، ارتباطات و فناوری اطلاعات، قوه قضائیه، پلیس اقتصادی، شرکتهای زیرمجموعه صنعت برق، پردازش اطلاعات مصرف جهت تعیین مکان استقرار مراکز غیرمجاز استخراج رمز ارز، ابلاغ و پیگیری دستورالعملهای لازم، تعیین پاداش صورت گرفته است.
رییس مرکز حراست وزارت نیرو خاطرنشان کرد : طی سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به ترتیب یک هزار و ۷۰۲ و ۳ هزار و ۲۷۹ مرکز استخراج رمز ارز شناسایی شده است که پیرو این شناساییها ۶۷ هزار و ۷۴ دستگاه ماینر در سال ۱۳۹۹ و ۱۱۰ هزار و ۲۲ دستگاه در سال ۱۴۰۰ کشف و ضبط شد که از این تعداد ۲۳ هزار و ۵۴۳ دستگاه مربوط به استان تهران بوده است.
ربیعی افزود: بر اساس اظهار نظر کارشناسان، توان پردازش دستگاههای شناسایی و معدوم شده در سال گذشته ۱۵۰ هزار و ۵۲۶ کیلووات ساعت و در نیمه اول سال جاری بالغ بر ۳۶۹ هزار و ۶۷۶ کیلووات ساعت بوده است.