مجتبی جلالی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به متوسط بارش (پهنهای) استان تهران افزود: این میزان در مقایسه با بلند مدت، ۱۶.۳ میلی متر معادل ۲۱ درصد کاهش داشته است.
وی ادامه داد: بیشترین کاهش بارش نسبت به بلند مدت در شهرستان های فیروزکوه، دماوند و پردیس است.
جلالی متوسط دمای هوا در فصل پاییز را ۱۱.۶ درجه سلسیوس خواند و اظهار داشت: متوسط دما در مدت مذکور در مقایسه با بلند مدت ۰.۴ درجه سلسیوس و در مقایسه با سال قبل ۰.۹ درجه سلسیوس بیشتر بوده است.
وی بیان داشت:بررسی ها نیز بیانگر آن است که متوسط دما کمینه نسبت به بلند مدت تغییری نداشته و در حد نرمال بوده است اما متوسط بیشینه دما در مقایسه با بلند مدت حدود ۰.۹ درجه سلسیوس افزایش داشته است.
پیش بینی متوسط بارش نرمال برای سه ماه پیش رو
مدیرکل هواشناسی استان تهران گفت: با توجه به جدیدترین نقشه های پیش بینی فصلی، انتظار می رود متوسط دما در فصل زمستان (بویژه ماه های دی و بهمن) ۰.۵ تا یک درجه کمتر از متوسط بلند مدت (نرمال) باشد.
وی متوسط بارش فصل زمستان (بویژه ماههای دی و بهمن) را در حد نرمال و در بعضی نواحی شمالی استان بیش از نرمال پیش بینی کرد و افزود: با توجه به کاهش بارش انباشته شده از گذشته به نظر نمیرسد که نرمال بودن بارش چندان چالش های مربوط به کمبود آب را جبران کند.
جلالی بر ادامه برنامه های مدیریت منابع آب و نیز مدیریت مصرف بهینه آب در بخشهای مختلف تاکید کرد و از شهروندان خواست که همچنان نهایت صرفه جویی و مصرف بهینه آب را در انجام امور خود قرار دهند و از مصارف غیر ضروری اجتناب کنند.
وی همچنین در خصوص بارش باران در آذر ماه امسال یادآور شد: میزان بارش در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش چشمگیری را نشان می دهد به طوریکه متوسط بارش آذر ماه استان تهران ۳۵.۳ میلیمتر بوده که نسبت به بارندگی ۸۹.۳ میلیمتری سال گذشته و ۳۶.۷ میلیمتری متوسط بلند مدت به ترتیب با کاهش۶۰ و ۴۰ درصدی روبرو بوده است.