یزد - ایرنا - معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی یزد با بیان اینکه در بودجه سال ۱۴۰۱ سهم رشد اقتصادی استان ۸.۸ درصد پیش بینی شده است گفت: برای تحقق این امر به ۶۰ تا ۷۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

به گزارش ایرنا مجید دهقانی زاده روز دوشنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی یزد که معاون آمار و اطلاعات و کارشناسان روابط عمومی این سازمان نیز وی را همراهی می کردند افزود: در صورتی که منابع مالی لازم برای تحقق رشد اقتصادی در اختیار استان قرار گیرد دست یابی به آن دور از انتظار نیست.

وی با بیان اینکه یزدبه همراه پنج استان اردبیل ، ایلام ، بوشهر ، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد، رشد بالای اقتصادی برای آن منظور شده است ادامه داد: با تحقق رشد اقتصادی یاد شده حدود ۲۰ هزار فرصت شغلی در این استان فراهم می شود.

دهقانی زاده  سهم اقتصادی استان را در کشور ۲ درصد ذکر کرد و افزود: این استان به لحاظ اقتصادی،  یک استان کوچک تلقی می شود اما  از سرانه درآمد بالایی در کشور برخوردار می باشد به نحوی که در صورت حذف درآمدهای نفتی، همواره جزو استان های برتر کشور محسوب می شود.

وی تصریح کرد: استان یزد در بردارنده بخش های کلیدی ، مهم و اثرگذار اقتصادی در سطح ملی است چنانچه این بخش ها رشد خوبی داشته باشد قطعا امکان تحقق رشد اقتصادی در این خطه وجود دارد زیرا طی ۱۰ سال گذشته این استان، رشد اقتصادی مثبت ۶ تا هفت درصد را تجربه کرده است.

دهقانی زاده با بیان اینکه هدف‌گذاری رشد هشت درصدی اقتصاد کشور هم در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ با تغییر ساختاری در آن پیش بینی شده است افزود: اصلاح ساختار بودجه ۱۴۰۱ کشور با سه رویکرد رشد تولید، ارتقاء بهره وری و عدالت محوری با تکیه بر تمرکز بر صادرات و دانش فناوری تدوین شده است.

وی با بیان اینکه درلایحه یاد شده  رشد سرمایه گذاری جدید برای تولید ۴.۵ درصد و اشتغال ۴.۵ درصد و ۳.۵ درصد رشد بهره وری پیش بینی شده است گفت:  با توجه به تغییر ساختاری برنامه ریزی و بودجه از نظر مصارف و درآمد و رشد هشت درصد اقتصادی کشور، یک میلیون اشتغال پیش بینی شده  که قابل تحقق است.

معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد گفت: در سال ۹۹ نسبت به ۹۸ سرمایه گذاری در کشور یک دهم درصد رشد داشته است و اینکه در سال ۱۴۰۱ رشد ۴.۵ درصدی تعیین شده نشان از یک جهش بزرگ در حوزه سرمایه گذاری است. 

وی گفت: در مجموع  عزم دولت سیزدهم اصلاح سیاست‌های کلان است و در این راستا شاخص‌های کلان اقتصادی مورد تاکید در بودجه سال ۱۴۰۱ است و هر استانی براساس سند آمایش و ظرفیت‌های خود، این شاخص‌ ها را تعریف و هدف‌گذاری می کند.

تشکیل صندوق توسعه و پیشرفت عدالت در یزد 

معاون  سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد در ادامه، یکی دیگر از ویژگی های مهم لایحه بودجه ۱۴۰۱ را افزایش اختیارات استان ها در خصوص تصمیم گیری اختصاص اعتبار به طرح ها  اعلام کرد و گفت: مقرر شده برای تقویت بودجه استان ها در سال ۱۴۰۱ در همه استان های کشور از جمله یزد  یک صندوق به نام "توسعه و پیشرفت عدالت " تشکیل شود که منابع آن از محل اعتبارات بودجه کل کشور، از محل فروش اموال مازاد دولتی غیر مولد، مازاد درآمدهای مالیاتی استان ها، استفاده از بازارهای پولی و مالی استان، بخشی از بهره مالکانه معادن و صندوق توسعه ملی و سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی تأمین شود.

دهقانی زاده با بیان اینکه در لایحه بودجه  ۱۷۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای صندوق مورد اشاره پیش بینی شده است تصریح کرد: بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۱، این صندوق قرار است با تغییر نام صندوق کارآفرینی امید و اسناسنامه آن، ابتدا در مرکز شکل بگیرد و در ادامه ۳۱ صندوق پیشرفت و عدالت استانی نیز در استان ها ایجاد شود.  

وی خاطرنشان کرد: صندوق مورد اشاره در راستای هدف کلی لایحه بودجه که همان رونق اقتصادی، توسعه متوازن، رشد اقتصادی و زیرساخت تولید است، استفاده می شود.

لایجه بودجه ۱۴۰۱ در راستای تمرکززدایی

معاون  هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد گفت: یکی از مزیت های لایحه بودجه ۱۴۰۱ این است که در راستای تمرکززدایی حرکت می کند و  اختیارات استانها را افزایش می دهد که صندوق یاد شده هم  به همین منظور ایجاد می شود.

وی با اشاره به ارتقای بهره وری در بودجه ۱۴۰۱ افزود: همچنین در این لایحه بر توسعه صادرات تاکید فراوان شده است و ما معتقدیم اگر صادرات در کشور و استان شکل گیرد قطعا حوزه های مختلف از آن بهره مند خواهند شد زیرا تا زمانی که فروش نداشت باشیم بهره وری بی مفهوم است.

دهقانی زاده تصریح کرد: در بودجه سال ۱۴۰۱ قرار است اعتبارات عمرانی استانها از ۳۲ هزار میلیارد تومان به ۱۲۸ هزار میلیارد تومان افزایش  پیدا کند که حدود  ۳۰۰ درصد رشد دارد به همین منطور بخشی از طرح های ملی به استانها واگذار می شود.

معاون سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد  افزود: توجه خاص به حوزه دانش بنیان ، شناسایی گلوگاه های رشد و پایش رانت و بهبود و فضای کسب کار از جمله موارد دیگر در راستای ارتقای بهره وری است که در لایحه یاد شده به آن توجه ویژه شده است. 

دهقانی زاده ادامه داد: یکی از مشخصه‌های اصلی بودجه ۱۴۰۱ تاکید بر توسعه متوازن منطقه‌ای با تکیه بر سند ملی آمایش سرزمین است از این رو به بودجه استان‌ها و سهم هر استان در آینده توسعه و به ویژه رشد اقتصادی کشور اهمیت خاصی داده شده است.

وجود ۳۰۰ طرح نیمه تمام در استان و اهتمام دولت برای تکمیل آنها

وی اضافه کرد: اکنون  ۳۰۰ طرح نیمه تمام احداثی و توسعه ای در استان است که برای تکمیل این طرح ها به یکهزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

دهقانی زاده خاطر نشان کرد: متاسفانه در کشور حدود ۲ هزار و ۶۰۰ طرح و پروژه عمرانی نیمه تمام است که متوسط طول عمر برای اتمام آنها حدود ۱۷ سال می باشد که پیش بینی شده که برای اتمام این طرحها  به یکهزار و ۶۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی افزود: یکی از برنامه های اساسی دولت سیزدهم سر و سامان دادن به این طرح ها است که البته نباید به این طرح ها حجم علمیاتی یا طرح جدید اضافه شود.

دهقانی زاده با اشاره به توسعه نامتوازن و نامتعادل در کشور و استان خاطرنشان کرد: یکی از مشخصه‌های اصلی بودجه ۱۴۰۱ تاکید بر توسعه متوازن منطقه‌ای با تکیه بر سند ملی آمایش سرزمین است از این رو به بودجه استان‌ها و سهم هر استان در آینده توسعه و به ویژه رشد اقتصادی کشور اهمیت خاصی داده شده است.

همچنین معاون آمار و اطلاعات و مسوول روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی یزد  هم ضمن قدردانی از ایرنا در انعکاس اخبار  این سازمان گفت: امیدواریم این تعامل همچون گذشته ادامه داشته باشد.

محمدحمید فخزالدین افزود: این سازمان آمادگی دارد که اطلاعات ، داده ها و آمار را در اختیار رسانه ها قرار دهد  که نسبت به تهیه گزارش یا تحلیل آن اقدام کنند.

استان یزد یک میلیون و ۲۳۸ هزار جمعیت دارد.