به گزارش ایرنا، مصرف آب، تولید دی اکسید کربن و گرم شدن زمین از معایب استفاده از سوخت های فسیلی است در حالیکه انرژی خورشیدی پاک است و بدون تولید آلودگی و عدم مصرف آب، به طبیعت و محیط زیست آسیب نمی رساند که همین موارد کافی است تا دولت ها سیاست های مبتنی بر انرژی خود را به سمت استفاده از پنل های خورشیدی هدایت کنند.
حدود یک دهه پیش شرکت توزیع برق با نصب پنل های خورشیدی، روشنایی را به مناطق دور دست برد که این آغازی برای استفاده از انرژی خورشید در تامین برق بود.
پنل خورشیدی وسیلهای است که برای استفاده از انرژی پاک، رایگان و نامحدود طراحی شده است و نه تنها در مناطق دورافتاده بلکه در مناطق شهری نیز می تواند به کاهش هزینه ها کمک کند.
توسعه و پیشرفت فناوری و صنعت در دهه های اخیر نیاز به انرژی و بخصوص تولید برق را بیش از گذشته با اهمیت کرده و استفاده از سوخت های فسیلی چون مازوت و منابع تجدید ناپذیر همانند گاز و نفت برای تولید برق و هزینه های سنگین احداث نیروگاه های آبی با کاهش نزولات آسمانی، صنعت برق را با مشکلاتی مواجه ساخته است بطوریکه در تابستان امسال خاموشی های گسترده آرامش شهروندان را به هم زد و خیلی از صنایع کوچک آسیب دید.
بنا بر گفته علی اکبر محرابیان وزیر نیرو ، توسعه ۱۰ هزار مگاواتی در دولت سیزدهم به کمک سرمایه گذاران بخش خصوصی محقق شده است و به فاصله چند ماه از آغاز به کار دولت اولین خط تولید پنل های خورشیدی افتتاح شد که در ۲ سال آینده توان تولید سالیانه یکهزار و ۵۰۰ مگاوت پنل خورشیدی دارد.
پنل خورشیدی وسیلهای است که برای استفاده از انرژی پاک، رایگان و نامحدود خورشید طراحی و از ترکیبات نیمه هادی تشکیل شده است که انرژی نورانی خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند.
پنل های خورشیدی، زودبازده و کم هزینه
مجری طرح اجرای پنل های خورشیدی شهرستان بروجرد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به فرآیند تبدیل انرژی خورشیدی به الکتریسته گفت: پنل های خورشیدی، مستقیم نور خورشید را به الکتریسیته تبدیل و توسط «اینورتر» به برق مصرفی مبدل می شود.
محمد مطوری نصب و استفاده از پنل های خورشیدی را یک صنعت آسان، زودبازده و کم هزینه ذکر کرد و افزود: این طرح در تمام نقاط بروجرد قابل اجرا است و پنل ها در پشت بام منازل و ساختمان های تجاری یا اداری که دارای استحکام باشند به منظور جذب حداکثری خورشید قابل نصب است.
در سال های اخیر برنامه استفاده از پنلهای خورشیدی مورد توجه قرار گرفته است و در شهرستان بروجرد نیز ضمن استقبال از این برنامه ، تاکنون افرادی متقاضی استفاده از آن شده اند.
مدیر امور برق شهرستان بروجرد در این خصوص می گوید: با نصب این پنلهای خانگی در پشت بامها، هم میزان مصرف برق خانگی کاهش پیدا میکند و هم میزان دریافتی نیروی خورشیدی را میتوان به راحتی به فروش رساند.
محمد علی خسروی عنوان کرد: این نیروگاههای کوچک پنج کیلو واتی با کمترین هزینه، بیشترین بهرهبرداری را دارند و میتوانند محلی برای کسب درآمد خانوادهها نیز باشند.
خسروی تاکید کرد: از همشهریانی که شرایط نصب این پنلهای خانگی را دارند دعوت می شود با اخذ قرار داد با اداره برق این شهرستان نیروگاههای خورشیدی را در فضای پشت بام خود احداث کنند.
وی یادآور: تفاهم نامه خرید تضمینی این نیروگاههای کوچک خورشیدی تا ۲۰ سال و با در نظر گرفتن نرخ ثابت سالیانه میتواند به کسب در آمد خانوادهها و پایین بودن مصرف کمک کند.
خسروی گفت: با توجه به مزایای خوب این طرح امیدواریم که تعداد متقاضیان در بروجرد افزایش داشته باشد تا بتوان از این طریق در کاهش مصرف برق خانگی جلوگیری کرد، ضمن اینکه هوای پاک را باید ارج نهاد و از آن به عنوان یک سرمایه الهی دفاع کرد.
عصر کنونی با پیشرفت خیره کننده علم و رشد کالاهای مصرفی خانوارها ازیک سو وصنعتی شدن جوامع از سوی دیگر نیاز به مصرف برق و انرژی را افزایش داده به طوریکه منابع تجدید ناپذیر و سوخت های فسیلی و گاز نه تنها به اتمام می رسد بلکه پیامد های مخرب زیست محیطی در پی دارد.
به نظر می رسد استفاده از انرژی خورشید یکی از بهترین راه ها و کم هزینه ترین آن است که عزم جدی برنامه ریزان اقتصادی کلان جهت راه اندازی خط تولید این پنل ها و کم هزینه نمودن آن برای استقبال عمومی لازم است.