رسول جمشیدی اول روز یکشنبه در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا افزود: برای جذب سوادآموزان در کلاسهای آموزشی نهضت سوادآموزی تا اول دیماه زمانبندی شده بود که این فرصت افزایش یافت و هماکنون نیز شناسایی و ثبتنام سوادآموزان در تمامی استانهای کشور ادامه دارد.
وی افزود: هماکنون بیش از ۴۶ هزار و ۶۰۰ آموزشدهنده و آموزشیار در کشور با نهضت سوادآموزی فعالیت دارند، که آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی از سال ۹۰ به صورت خرید خدمات آموزشی و در قالب برونسپاری فعالیت دارند.
به گفته وی، از سالگذشته تاکنون نیز در وزارت آموزش وپرورش ۲ مرحله آزمون استخدامی برای جذب آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی برگزار شد که تعداد زیادی از آموزشدهندگانی که قبل از سال ۹۲ فعالیت داشتند جذب آموزش و پرورش شدند.
جمشیدی اول با بیان اینکه مهلت قانونی استخدام آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی تا پایان سالجاری است،گفت: برنامه جدید برای استخدام آموزشدهندگان در نظر گرفته نشده است.
وی گفت: یادگیری آموزشگیران به صورت 100درصدی نیست و بازگشت به بیسوادی وجود دارد، مردودی و ترک تحصیل در گروه سنی پایین نیز در مدارس وجود دارد و مبادی ورودی بیسوادی بسته نشده و امکان ریشهکنی بیسوادی در کشور تا مسدود نشدن مبادی ورودی بیسوادی وجود ندارد.
معاون نهضت سوادآموزی اظهار داشت: در مرحله نخست آموزش سوادآموزان و بزرگسالان برای توسعه و تعمیق سواد مدنظر بوده و هم اکنون توسعه دادن این امر به کم سوادان و رده سنی پایین نیز در دستور کارقرار دارد.
۹۰ درصدجمعیت ۶ سال به بالا باسواد کشور هستند
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی نهضت سوادآموزی کشور گفت: براساس سرشماری سال ۵۵ در کشور بیش از ۴۷.۵ درصد جمعیت کشور باسواد بودند که این آمار در آخرین سرشماری سال ۹۵ در کشور ۸۷.۵ درصد رسیده و امروز ۹۰ درصد جمعیت کشور ۶ سال به بالا باسواد هستند.
رسول جمشیدی اول روز یکشنبه در آیین نخستین یادواره شهدای سوادآموزی چهارمحال و بختیاری در مجتمع لاله شهرکرد با بیان اینکه برنامههای سوادآموزی و ریشهکنی بیسوادی بعد از پیروزی انقلاب در سطح کشور با راهاندازی نهضت سوادآموزی آغاز شد، افزود: شاخص باسوادی در کشور در رده سنی ۶ سال به بالاتر در کشور از ابتدای انقلاب تاکنون ۴۲ درصد رشد داشته است.
وی به برگزاری دورههای سوادآموزی، شناسایی و جذب بیسوادان با تلاش و همکاری آموزشیاران و آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی از طریق شناسایی خانه به خانه افراد بیسواد و برگزاری دورههای مختلف آموزشی اشاره کرد و گفت:هماکنون تعداد افراد بیسواد در گروه سنی ۶ تا ۵۰ سال بسیار اندک است و باید برای ریشهکنی بیسوادی علاوه بر انسداد مبادی ورودی با تمام تلاش افراد بیسواد و کم سواد را جذب دورههای سوادآموزی کرد.
این مسوول نهضت سوادآموزی اظهار داشت: برگزاری یادواره شهدای نهضت سوادآموزی یک فرصت برای تجلیل از خانواده شهدا، ارج نهادن به مقام و منزلت شهدا و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه است و باید این یادوارهها و گرامیداشت یاد شهدا در جامعه توسعه پیدا کند.
جمشیدی اول با اشاره به ایام فاطمیه و سالروز شهادت سردار سلیمانی گفت: ادامه دادن راه و روش شهدا و ویژگی شهدا از جمله عبادت و عبودیت ،رضایتمندی و استفاده از فرصتهاباید سرلوحه کار همه مردم و مسوولان قرار گیرد.
درصد باسوادی زنان در چهارمحال و بختیاری پنج درصد از مردان پایین تر است
مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری نیز در آیین با بیان اینکه هم اکنون درصد باسوادی زنان در استان پنج درصد پایینتر از مردان است ،گفت: هماکنون درصد باسوادی زنان دراستان ۹۱.۷ درصد و مردان ۹۶.۲ درصد است که این امر نشان میدهد که هنوز بین جایگاه زنان و مردان در استان محدودیت وجود دارد که باید این محدودیت رفع شود و همه روه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال سوادداشته باشند.
فرحناز قائدامینی افزود: در سال ۱۳۴۵ در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال جمعیت استان ۱۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر بود که ۳۴هزار و ۱۰۰ نفر از این جمیعت باسواد بودند و در سال ۹۵ براساس آخرین سرشماری انجام شده از جمعیت بیش از ۶۱۲ هزار و ۹۴۹ نفر جمعیت رده سنی ۱۰ تا ۴۹ سال، ۵۷۶ هزار و ۴۵ نفر باسواد هستند که معادل ۹۴ درصد جمعیت است.
به گفته وی، در سال گذشته براساس پایشی که انجام شد ۹۶.۷ درصد جمعیت استان باسواد هستند که برای جذب درصد اندک بیسوادان در استان به دورههای آموزشی نهضت سوادآموزی یک عزم و همکاری همگانی میطلبد.
قائدامینی افزود: فعالیت حوزه سوادآموزی یک فعالیت عرصه محور است و آموزشدهندگان در استان و کشور به سختی و به صورت محله به محله و خانه به خانه به شناسایی و پایش بیسوادان میپردازند تا کلاسهای درس نهضت برگزار شود.
به گزارش ایرنا ،نخستین یادواره شهدای نهضت سوادآموزی چهارمحال و بختیاری به مناسبت هفته سوادآموزی برگزار شد و از خانواده چهار شهید نهضت سوادآموزی از جمله سهراب سلیمی شهرکی، منصور صالحیان دهکردی، منصور محمدی و بهرام ریاحی زانیانی تجلیل شد.
در این آیین از کتابهای شهدای سوادآموز، کرونا در کمین است، حکایتها و پندها و راز موفقیت و باز وطن نیز رونمایی شد.
یکم تا هفتم دیماه به عنوان هفته سوادآموزی نامگذاری شده است.