به گزارش ایرنا، مجتبی ورمقانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، تامین امنیت بهداشتی و رضایتمندی مردم را اساسیترین هدف اجرای طرح تشدید نظارت ویژه شب یلدا اعلام کرد و گفت: این طرح از ۲۷ آذر تا اول دی با بهرهگیری از توان ۱۱۲ نفر در قالب ۵۱ اکیپ عملیاتی و نظارتی از کارکنان دامپزشکی استان به منظور نظارت بر مراکز تولید، نگهداری، عرضه و فروش فرآورده های خام دامی آغاز شد.
وی تاکید کرد: تمامی مراکز یاد شده از کشتارگاه های دام و طیور تا مراکز نگهداری و سردخانه ها، از مراکز عرضه عمده تا بازار خرده فروشان فرآورده های خام دامی هدف بازرسی های مستمر، منظم، بی وقفه و البته سرزده اکیپ های نظارتی بود.
مدیرکل دامپزشکی کردستان ادامه داد: در این طرح چهار هزار و ۷۴۶ فقره بازرسی از مراکز انجام شد که با تنظیم ۷۵ فقره صورتجلسه ضبط فرآورده های غیر قابل مصرف، چهار هزار و ۶۰۶ کیلوگرم انواع فرآورده خام دامی فاسد و تاریخ مصرف گذشته کشف و ضبط شد.
ورمقانی افزود: علاوه بر کشتارگاه های دام و طیور و مراکز بسته بندی و قطعه بندی استان، تمامی مراکز عرضه فرآورده های خام دامی همچون قصابیها، مرغ و تخم مرغ و ماهی فروشیها، رستورانها و مراکز تهیه غذای آماده و فروشگاه های زنجیره ای، مورد بازرسی دقیق بازرسان بهداشتی دامپزشکی قرار گرفتند.
او گفت: مقدار اعلام شده در گزارش غیر از فرآوردههای خام دامی غیر قابل مصرفی است که در کشتارگاه های دام و طیور توسط مسئول فنی بهداشتی و ناظر دولتی ضبط شده است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان از شهروندان خواست فرآورده های خام دامی را تنها با داشتن مهر و برچسب دامپزشکی با تاریخ تولید و مصرف و از مراکز رسمی و مورد تائید دامپزشکی تهیه کنند و در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی در مراکز تهیه و تولید و توزیع فرآورده خام دامی، مراتب را به شبکه های دامپزشکی شهرستان ها و یا سامانه پیغام گیر ۱۵۱۲ اداره کل دامپزشکی استان کردستان اطلاع دهند.
هم اکنون حدود ۵۶ هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب در استان کردستان وجود دارد که از این تعداد ۲۹ هزار واحد در مرکز استان مستقر بوده و حدود سه درصد از این واحدهای صنفی فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای محسوب میشوند.