تهران – ایرنا – وزارت امور خارجه روسیه هشدار داد احتمال پیوستن سوئد و فنلاند به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، پیامدهای سیاسی و نظامی جدی خواهد داشت و از طرف مسکو بی پاسخ نخواهد ماند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از راشاتودی، ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت که تلاش های مداوم ناتو برای کشاندن آن کشورها به مدار منافع و سیاست های فرصت طلبانه اش، از سوی روسیه بی توجه نمانده است.

وی افزود: کاملا بدیهی است که پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو، تبعات سیاسی و نظامی جدی ای خواهد داشت که مستلزم پاسخ کافی از طرف روسیه است.

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد: سیاست عضویت نداشتن در هیچ ائتلافی که به طور سنتی از سوی استکهلم و هلسینکی دنبال می شود، از سوی مسکو به عنوان عاملی مهم در تضمین ثبات در شمال اروپا تلقی می شود.

در همین حال، ناتو نسبت به آنچه تعمیق همکاری با فنلاند و سوئد خوانده، ابراز رضایتمندی کرده است.

ناتو در اجلاسی که ماه ژوئن (خرداد) برگزار شد، نسبت به تقویت بیشتر این روابط در حمایت از امنیت مشترک و از جمله با آماده سازی مدیریت بحران، رزمایش ها و تبادل اطلاعات و تحلیل ها وعده داد.

همچنین در جریان سفر ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو به استکهلم و هلسینکی در اواخر ماه اکتبر (آبان)، این مواضع تکرار شد.

پیشتر در ماه جاری، مسکو با انتشار دو سند یکی خطاب به ناتو و دیگری به واشنگتن، خواستار اطمینان دهی در مورد تضمین امنیت همه طرف ها شد. پیشنهادهای مطرح شده از سوی روسیه شامل محدود کردن استقرار ناتو در نزدیکی مرزهای روسیه و منتفی دانستن گسترش این ائتلاف بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد رد گسترش ناتو و استقرار سیستم های تسلیحاتی تهدید کننده امنیت ما در نزدیکی مرزهای روسیه، محور اصلی و کلیدی مذاکرات آتی با آمریکا و ناتو خواهد بود.

مقام های سوئد ضمن انتقاد از موضع کرملین، گفته اند رد گسترش ناتو در آینده، فرصت ها برای ایجاد انتخاب سیاسی مستقل را کاهش می دهد.

دولت فنلاند نیز تاکید دارد که باید فضای ملی برای مانوردهی از جمله درخواست عضویت در ناتو وجود داشته باشد.

مذاکرات روسیه و آمریکا در مورد تضمین های امنیتی اوایل ماه ژانویه آینده در ژنو برگزار خواهد شد.

روسیه و ناتو نیز مقدمات برای برگزاری اجلاس شورای روسیه-ناتو را فراهم می کنند و هنوز تاریح برگزاری این نشست تعیین نشده است.  

روابط روسیه و ناتو بسیار پرتنش است و پس از روی کار آمدن حکومت غرب گرا در کی یف در سال ۲۰۱۴، پیمان ناتو همکاریها با مسکو را متوقف کرده و هر ساله چند رزمایش در نزدیکی مرزهای روسیه ازجمله در دریای سیاه برگزار می کند. در این میان، مسکو نیز برای قدرت نمایی رزمایش هایی را به اجرا می گذارد.