احمد علیجانپور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به دیدار اخیر خود با مدیر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه افزود: دانشگاه ارومیه و تبریز پژوهشهای تخصصی و علمی منحصربه فردی در مدیریت منابع آبی به خصوص احیای دریاچه ارومیه داشتهاند که میتواند در احیای نگین آبی آذربایجان مورد بهره برداری قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه هر اقدامی که با پژوهش و طراحی علمی همراه باشد نتیجه بخش خواهد بود، اظهار داشت: دانشگاه ارومیه می تواند در بحث طراحی و نظارت بر اجرای عملیاتها و همچنین پایش نتیجه و اثرات این اقدامات ورود پیدا کند.
رییس دانشگاه ارومیه با بیان اینکه این دانشگاه در راستای ورود به مشکلات جامعه سالانه از رسالههای تحصیلات تکمیلی دانشگاهها با موضوعات مرتبط با دریاچه ارومیه حمایت میکند، ادامه داد: موضوعات مرتبط با احیای دریاچه ارومیه و با محوریت کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب کشاورزی در حوضه دریاچه ارومیه، به عنوان یکی از مهمترین مصوبات کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه توسط دانشگاه ارومیه مورد پژوهش علمی قرار گرفته است.
وی در رابطه با ماموریت پایش دانشگاه ارومیه در قبال دریاچه ارومیه، بیان کرد: انجام مطالعات میدانی و برداشت داده میدانی برای افزایش شناخت از دریاچه ارومیه و حوضه آبریز آن و اعلام آن به ستاد از جمله ماموریت های طرح پایش است.
به گزارش ایرنا، حجم آب دریاچه ارومیه طی یک سال گذشته بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است.
در کنار حساسیتهای زیست محیطی در رابطه با خشک شدن دریاچه ارومیه و خطر طوفانهای نمکی، باید اذعان کرد که روند رو به وخامت دریاچه طی سالهای اخیر با وجود هزینههای چند هزار میلیاردی و کوچ وعده و وعید دولتمردان در بهره برداری از طرحهای ستاد احیا از سالی به سال دیگر یک نارضایتی از وضعیت موجود را رقم زد؛ نارضایتی که میتواند با تحقق گام به گام وعدهها در دولت سیزدهم، جای خود را به امیدواری بسپارد.