گچساران- ایرنا -مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۸۸ هزار کیلوگرم زغال و هیزم در استان از سودجویان کشف و ضبط شده است.

غلام حسین حکمتیان اصل روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال ۵۹هزارو ۲۶۰ هیزم و  ۲۹ هزار و۲۶۰ کیلوگرم  زغال از سودجویان در کهگیلویه و بویراحمد کشف شده است.

وی ابراز داشت: خودروی های حامل محموله های قاچاق چوب در کهگیلویه و بویراحمد با گشت زنی های مداوم ماموران یگان حفاظت توقیف و متخلفان پس از تشکیل پرونده به مراجع قضایی تحویل می شوند.

وی بیان کرد:  از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۵ فقره پرونده قاچاق چوب برای خاطیان در استان تشکیل شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: جریمه مالی سودجویان از جمله راهبردهای دولت برای پیشگیری از قاچاق چوب درختان جنگلی  در  استان است.

حکمتیان اصل از شهروندان ساکن نزدیک جنگل های استان خواست در صورت مشاهده متخلفان قاچاق مراتب را با سامانه ۱۵۰۴ منابع طبیعی اطلاع رسانی کنند.ر

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه وبویراحمد  همچنین از خارج شدن  ۱۵۵هکتار از زمین های عرصه های طبیعی استان از دست سودجویان در سال جاری خبر داد.

حکمتیان اصل اظهار داشت: این میزان عرصه ملی براساس تبصره یک ماده ۵۵ قانون با احکام قضائی رفع تصرف شده است.

وی با اشاره به اینکه امسال ۹۷ فقره پرونده برای رفع تصرف زمین های ملی استان تشکیل شده بیان کرد: این میزان زمین در شهرستان‌های مختلف کهگیلویه و بویراحمد با تیزبینی ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی و مشارکت جوامع محلی پس از طی مراحل قانونی از تصرف سودجویان خارج شده است.

حکمتیان تاکید کرد: اداره کل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد در کنار تلاش برای احیای عرصه‌های طبیعی با استفاده از ظرفیت یگان حفاظت منابع طبیعی و مشارکت‌های مردمی با پدیده زمین خواری برخورد می‌کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه گزارش‌های مردمی درباره تخریب عرصه‌های طبیعی تا حد زیادی می‌تواند برای حفاظت از این سرمایه‌های ارزشمند اثرگذار باشد تاکید کرد: تخلفات عرصه‌های ملی در مواردی چون تخریب منابع طبیعی، آتش‌سوزی، تصرف عرصه‌ها، قطع درختان و اقدامات غیرقانونی مشابه انجام می‌شود.

وی عنوان کرد: فعالیت‌های اقتصادی چون دامپروری، کشت گیاهان دارویی و انواع زراعت ارتباط مستقیم با حفظ عرصه‌های طبیعی دارد که این مهم لزوم مشارکت‌های مردمی برای حفظ این سرمایه‌های ملی را ضروری‌تر می‌کند.

کهگیلویه و بویراحمد دارای ۵۵۲ هزار هکتار مرتع و بیش از ۸۰۰ هزار هکتار جنگل است.

کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.