به گزارش ایرنا، داود تقینیا روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در ساری با بیان اینکه مازندران جزو باسوادترین استانهای کشور است، افزود: کمتر از یک درصد از مردم مازندران به عنوان بیسواد مطلق شناخته میشوند.
وی خاطر نشان کرد: براساس آمار، قائمشهر با ۹۸.۶۸ درصد باسوادترین و گلوگاه با ۹۶.۵ درصد کم سوادترین شهرستانهای مازندران به شمار میروند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش مازندران با بیان اینکه در سالهای گذشته ۱۲۰ چهره موفق نهضت سواد آموزی مازندران که با شرکت در کلاسهای سوادآموزی به مدارج بالای تحصیلی و جایگاه اجتماعی مناسب دست پیدا کردند، شناسایی شدند، گفت : ۴۹ نفر از این افراد موفق به کسب مدرک تحصیلی کارشناسی و دو نفر هم مدرک کارشناسی ارشد و دکتری شدند و همچنین ۲۸ نفر به عنوان معلم، یک نفر به عنوان پرستار و یک نفر به عنوان عضو هیات علمی یکی از دانشگاههای استان اشتغال یافتند.
تقینیا تصریح کرد: تمامی مراحل شرکت در دوره نهضت سوادآموزی رایگان است و به طور متوسط برای یک سواد آموز در یک دوره یک ساله حدود ۴۰ میلیون ریال هزینه میشود و تمام اقلام آموزشی و لوازم التحریر به صورت رایگان به متقاضیان اهدا میشود.
وی با برشمردن فرایند سوادآموزی برای یک فرد بیسواد، افزود: شناسایی، جذب، نامنویسی، نگهداشت و آموزش محورهای کاری برای سوادآموزان است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش مازندران گفت : افراد بیسوادی که خواستار شرکت در کلاسهای سوادآموزی هستند، میتوانند به نزدیکترین مدرسه محل زندگی خود مراجعه و مدیران مدارس موظف هستند مشخصات فرد را به ادارات آموزش و پرورش شهرستانها ارایه دهند و با این اقدام فرایند سوادآموزی آغاز میشود.
رشد ۴۰ درصد نرخ باسوادی در مازندران
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش مازندران همچنین گفت : در سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۵۵ نرخ باسوادی در مازندران ۴۸.۵۸ درصد بود که در سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ این رقم با ۴۰ درصد افزایش به ۸۸.۷۱ درصد رسید.
وی افزود: همچنین نرخ باسوادی جمعیت زنان در مازندران در سال ۱۳۵۵ براساس سرشماری نفوس و مسکن ۳۴.۸ درصد بود که در سال ۱۳۹۵ با ۵۱ درصد افزایش این رقم به ۸۵.۴ درصد رسید.
تقینیا با اعلام آمار مقایسهای نرخ باسوادی در روستاهای مازندران، گفت: این آمار در سال ۱۳۵۵ در استان ۳۸.۱ درصد بود که در سال ۱۳۹۵ با ۴۲ درصد افزایش این رقم به ۸۰ درصد رسید.
وی تصریح کرد: در زمان حاضر، ۹۹.۱۵ درصد مردم مازندران باسواد هستند و تمامی مساجد، تکایا و پایگاههای بسیج به مراکز سوادآموزی استان تبدیل شده است.
سازمان نهضت سواد آموزی در هفتم دی ۱۳۵۸ با فرمان امام خمینی(ره) تشکیل شد.