شهرکرد- ایرنا- رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان چهارمحال و بختیاری با اشاره به روز ملی ایمنی در برابر زلزله گفت: این سازمان خدمات مهندسی برای بازسازی مناطق زلزله‌زده کوهرنگ را به‌صورت رایگان ارائه می‌دهد.

مهران کوهی‌کمالی دهکردی روز دوشنبه در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران تاکید کرد: برای بازسازی مناطق زلزله‌زده کوهرنگ، سازمان نظام مهندسی ساختمان استان براساس وظیفه ذاتی خود، طراحی تمامی ساختمان‌های حادثه‌دیده و معرفی شده از سوی فرمانداری را به‌طور ۱۰۰ درصد رایگان ارائه خواهد داد.

وی افزود: سازمان نظام مهندسی ساختمان تمامی مراحل طراحی و نظارت ساختمان‌های اقدام ملی مسکن را با اعمال ۵۰ درصد تخفیف بر عهده دارد و سعی می‌شود خدمات‌‍رسانی این سازمان در تمامی نقاط استان به‌صورت برابر و عادلانه باشد.

کوهی‌کمالی تصریح کرد: تعرفه خدمات سازمان نظام مهندسی ساختمان چهارمحال و بختیاری در مناطق محروم این استان با ۵۰ درصد تخفیف اعمال می‌شود و ارائه خدمات به تمامی افراد زیرپوشش نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی به‌صورت رایگان است.

وی یادآور شد: مدیریت اجرای طرح‌های هادی روستایی با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و نظارت بر این طرح‌ها بر عهده سازمان نظام مهندسی ساختمان استان است.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اظهار داشت: تمامی ناظران طرح‌های هادی روستایی دارای پروانه اشتغال به کار در زمینه طراحی، نظارت و عضویت در سازمان نظام مهندسی ساختمان هستند.

وی گفت: تاکنون ممیزی برای مقاوم‌سازی ساختمان‌های قدیمی در چهارمحال و بختیاری نشده و میزان مراجعه مالکان این ساختمان‌ها در استان به سازمان نظام مهندسی ساختمان پایین است.

کوهی‌کمالی ۱۰۰ درصد ساخت و ساز براساس صدور پروانه ساختمانی جدید در شهرهای استان را موظف به اجرای بروزترین مقررات ملی ساختمان اعلام و تاکید کرد: در ساخت و سازهای جدید، مقررات ملی ساختمان به‌طور کامل رعایت و اجرایی می‌شود و ساختمان‌های جدید ۱۰۰ درصد با مباحث مقاوم‌سازی همخوان است.

وی افزود: سازمان نظام مهندسی ساختمان برای نوسازی بافت فرسوده شهری مصوب در نقاط مختلف این استان مشوق‌ها و تخفیف‌هایی را در نظر گرفته است.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: به سازندگان ساختمان‌های جدید در استان توصیه شده تا در معماری ساختمان‌های شهری از نوع ایرانی اسلامی بهره‌گیری کنند.

وی یادآور شد: سازمان نظام مهندسی ساختمان در تلاش است تا سیما و منظر شهرهای این استان را ساماندهی کند که البته این مهم به تعامل دستگاه‌های اجرایی مرتبط نیاز دارد.

کوهی‌کمالی اظهار داشت: برای بازنگری طرح جامع شهرکرد تاکنون از این سازمان نظرخواهی نشده اما این سازمان آمادگی خود را برای کمک به مجموعه مدیریت شهری به شورای اسلامی شهرکرد اعلام کرده است.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: همچنین با توجه به اُفت شدید منابع آب‌های زیرزمینی تدابیر و تمهیداتی برای حفر چاه‌های جذبی با هدف مهار آب‌های روان سطحی و هدایت آن به درون زمین اندیشیده شده است.

وی افزود: در ساخت و سازهای جدید و به‌ویژه در طرح اقدام ملی مسکن مطالعات لازم به‌منظور جلوگیری از احداث ساختمان‌ها بر روی مسیل‌ها، آبراهه‌ها، چشمه‌ها و قنات‌ها انجام خواهد شد.

وی زمین‌لرزه را بدترین بلای طبیعی خسارت‌‍زا در ایران دانست و یادآور شد: در حوزه مقاوم‌سازی و قوانین پیشگیری از خسارت، طرح‌‎هایی در سال‌های قبل به تصویب رسیده که امروز با افزون پیوست‌ها و ویرایش‌های جدید، مطلوب‌تر و اجرایی‌تر شده است.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: افزون‌بر ۳۰ هزار نفر در زمین‌لرزه بم کشته شدند اما به‌علت تحول در حوزه مهندسی ساختمان کشور، در زلزله‌های اخیر کرمانشاه و بندرعباس خسارت‌ها و تلفات جانی در کمترین میزان ممکن بود.

کوهی‌کمالی گفت: آثار زلزله به‌ویژه در بخش روحی و روانی، مخرب‌تر از بلایای دیگر است و به‌همین منظور درخواست می‌شود رسانه‌های گروهی مسئولیت جامعه مهندسی کشور و استان را در این خصوص پُررنگ کنند.

به گزارش ایرنا، سازمان نظام مهندسی ساختمان چهارمحال و بختیاری چهار هزار و ۵۰۰ عضو در سطح استان و به‌جز شهرکرد در ۱۴ شهر دیگر این استان دفتر نمایندگی فعال دارد.

زمین‌لرزه ۵.۷ ریشتری ساعت ۶ و ۹ دقیقه صبح دوشنبه ۱۲ مهر امسال مرز استان‌های چهارمحال و بختیاری و خوزستان حوالی چلگرد را لرزاند.

این زمین لرزه در ۳۳ کیلومتری چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داده است.

این زلزله اگر چه خسارت جانی در پی نداشت اما ۶۰۰ میلیارد تومان خسارت به بخش‌های مردمی، زیربنایی و کشاورزی به چهارمحال و بختیاری وارد کرد.

پس از آن نیز ۶۵ پس‌لرزه شهرستان کوهرنگ را لرزاند که بزرگی چهار مورد آن بیش از چهار ریشتر بود و باعث هراس و نگرانی مردم از پس‌لرزه‌های آن شد.

پنج هزار و ۶۷۰ نفر در قالب ۱۱ هزار خانوار در شهرستان‌های کوهرنگ، اردل و فارسان در چهارمحال و بختیاری از زلزله ۵.۷ ریشتری چلگرد متاثر شدند که در همین راستا ۱۰۶ خانه به طور کامل آوار و برای اسکان موقت ۲۰۰ خانوار چادر و بسته‌های امدادی مانند وسایل گرمایشی، مواد غذایی و سایر نیازهای ضروری زندگی از سوی جمعیت هلال‌احمر استان توزیع شده است.

عملیات بازسازی تعدادی از خانه‌های روستایی تخریب شده از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری آغاز شده است.

چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ در ۹۰ کیلومتری مرکز استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است.