تهران – ایرنا - نوم چامسکی نظریه پرداز مشهور آمریکایی اظهار داشت که اروپایی‌ها حاضر نیستند خشم آمریکا یا اقدامات تنبیهی این کشور مانند محرومیت از سیستم مالی بین‌المللی تحت کنترل واشنگتن را بر سر برجام تحمل کنند.

 به گزارش ایرنا، این نظریه پرداز و اندیشمند مشهور آمریکایی در مصاحبه با پایگاه خبری – تحلیلی آمریکایی "تروث اوت" گفت:  کشورهای اروپایی ممکن است از تصمیم آمریکا برای نابودی توافق مشترک با ایران (برجام) و وضع تحریم‌های شدید علیه ایران و مجازات تهران برای توافقی که واشنگتن آن را لغو کرده است، عصبانی شوند.  
وی تصریح کرد: آن‌ها حتی ممکن است راهکارهایی را برای دور زدن این تحریم‌های شدید امریکا اتخاذ کنند اما در نهایت، آن‌ها همراه می‌شوند زیرا حاضر نیستند خشم آمریکا یا اقدامات تنبیهی این کشور مانند محرومیت از سیستم مالی بین‌المللی تحت کنترل واشنگتن را تحمل کنند.
این نظریه پرداز مشهور آمریکایی گفت: در بسیاری موارد دیگر نیز اروپایی‌ها اینگونه عمل می‌کنند.  
 چامسکی اظهار کرد: چین مانند اروپا نیست و متفاوت است. این کشور بر سیستم مبتنی بر سازمان ملل اصرار دارد.  

پیش از این نیز این اندیشمند بزرگ آمریکایی گفته بود که تحریم ها علیه ایران هیچ مشروعیتی ندارند و وسیله ای برای شکنجه و وحشت مردم است.

به گزارش ایرنا از تلویزیون سماء، اندیشمند و منتقد جامعه‌شناس بزرگ آمریکایی در دانشگاه حبیب پاکستان گفته بود: این احتمال وجود دارد، در واقع باید بگوییم که تحریم ها علیه ایران هیچ مشروعیتی ندارند.
چامسکی معتقد است تحریم های اعمال شده توسط آمریکا علیه ایران وسیله ای برای شکنجه و وحشت مردم است.

دور هشتم مذاکرات میان ایران و گروه ۱+۴ از روز دوشنبه ششم دی (۲۷ دسامبر) در وین اتریش برای لغو تحریم های یکجانبه ظالمانه علیه ایران و بازگشت آمریکا به برجام از سر گرفته شده است و مذاکره کنندگان غربی در حالی در یک بازی مقصر سازی مدعی به پایان رسیدن زمان کوتاه برای بازگشت به برجام هستند که به اعتراف سیاستمداران آمریکایی، خودشان عاملان اصلی وضعیت کنونی و بدترین تصمیم در یک دهه اخیر در سیاست خارجی واشنگتن بوده اند.

به گفته تحلیلگران این مرحله از مذاکرات به دلیل اهمیت بالای آن در تعیین اصول گفت وگوها مهمترین و سخت‌ترین مرحله است و به همین دلیل آزمون مناسبی برای مشخص شدن اراده هر یک از طرفین مذاکره برای دستیابی به توافق خوب است. به نظر می‌رسد دور جدید گفت و گوها جدیت و فشردگی بیشتری خواهد داشت.