تهران- ایرنا- سخنگوی دولت، درباره نحوه اطلاع‌رسانی از تصمیمات مربوط به روش جدید توزیع بنزین، گفت: دولت سیزدهم اهل تصمیمات ‌یک‌شبه و خبرهای تلخ صبح جمعه‌ای نیست چون دولت مردمی است؛ نه امنیتی.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، علی بهادری جهرمی روز سه شنبه در دومین نشست خبری خود با تبریک میلاد حضرت مسیح (ع) به همه هموطنان به ویژه مسیحیان، ابراز امیدواری کرد که بتوانیم راه انبیاء و صالحین را ادامه دهیم.

سخنگوی دولت با اشاره به سالروز نهم دی روز بصیرت و میثاق امت و ولایت،  این روز را به نوعی روز ایستادگی مردم با آرمانهای نظام اسلامی و جمهوریت نظام عنوان کرد.

وی افزود: همچنین لازم است یادی کنیم از ابرمرد میدان عدالت و مبارزات سردار شهید حاج قاسم سلیمانی که در آستانه ایام شهادت ایشان و ابومهدی المهندس و همراهانشان که توسط دولت جنایتکار آمریکا در اقدامی تروریستی به شهادت رسیدند. پرونده عاملان و آمران این ترور با جدیت پیگیری حقوقی می‌شود.

اوایل سال جدید میلادی؛  سفر رییسی به روسیه

بهادری جهرمی درباره زمان و علت سفر سید ابراهیم رییسی رییس‌جمهور به روسیه گفت: در راستای تعاملات راهبردی ایران و روسیه، آقای پوتین از رییس جمهور ما دعوت کرد سفری به روسیه داشته باشد که اوایل سال جدید میلادی این سفر انجام می‌شود.

سخنگوی دولت ادامه داد: این سفر در چارچوب سیاست کشور در تقویت و توسعه روابط دو جانبه و چندجانبه با اولویت کشورهای منطقه و با محوریت و اولویت مباحث همکاری‌های تجاری و اقتصادی انجام می‌شود. معاون سیاسی رییس جمهور در حال نهایی کردن این سفر است.

وی درباره تسریع در انتصابات جدید از سوی دولت، گفت: مطالبه مطرح شده به حق است و صدای آن به گوش دولت رسیده است. رییس جمهور در جلسه اخیر هیات دولت نسبت به تسریع تعیین تکلیف و تثبیت مدیران تاکید داشتند.  

رویکرد دولت در انتصابات شایسته‌سالاری است

بهادری جهرمی ادامه داد: بنای دولت بر تغییر و توسعه مدیران نبوده و نیست. بنای دولت به شایسته سالاری، داشتن کارآمدی لازم برای حل مشکلات و داشتن اعتقاد به حرکت تحولی دولت است.  از مدیران موجود اگر کسی با این نگاه باشد وضعیتش باید تثبیت شود.

سخنگوی دولت در پاسخ به ایرنا درباره وضعیت منابع ارزی کشور گفت: طبیعتا کشور در شرایط تحریمی است و شرایط تحریمی را نمی‌توان با شرایط عادی مقایسه کرد البته در بحث فروش نفت و بازگشت منابع حاصل از آن شاهد ثبات در بازار ارزی هستیم و مشکلی در تامین منابع ارزی نداریم.

وی افزود: عرضه ارز نیمایی در روزهای اخیر بیش از قبل است و با توجه به فروش نفت و منابع حاصل از آن شاهد اتفاقات خوب در گشایش‌های ارزی خواهیم بود.

دولت هیچ برنامه کوتاه‌مدتی برای حدف ارز ترجیحی گندم و دارو ندارد

بهادری جهرمی در بخش دیگری از این نشست، درباره حذف ارز ترجیحی برای برخی اقلام و کالاها، گفت: دولت هیچ برنامه کوتاه‌مدتی در زمینه حدف ارز ترجیحی گندم و دارو ندارد.

سخنگوی دولت افزود: در حوزه بلندمدت هم باید دید تصمیم مجلس درخصوص لایحه بودجه ۱۴۰۱  چیست، بعد دولت برنامه‌ریزی لازم را انجام خواهد داد.

بهادری جهرمی درباره مشکلات اقتصادی کشور، گفت: این مشکلات دو بعد دارد که یکی زمینه ای و دیگری موارد گرانفروشی و تخلفات صورت گرفته در بازار است که در این حوزه ستاد تنظیم بازار در دولت به شدت فعال است و جلسات هر هفته چهارشنبه‌ها با ریاست شخص معاون اول رییس جمهور تشکیل می‌شود و تدابیر مختلفی در ارتباط گران‌فروشی اتخاذ شده است.  

وی افزود: سازمان اصناف در تنظیم‌گری بازار مشارکت دارد. سازمان حمایت از مصرف کنندگان کنار وزارت جهاد و تعزیرات حضور دارند و امروز شاهد نظارت موثر بر بازار با همکاری خود صنوف هستیم.

سخنگوی دولت یادآور شد: مشکل اصلی و تورم امروز آثار تصمیمات گذشته و ناشی از بیماری‌های زمینه ای اقتصاد ایران است که رشد نقدینگی را به همراه داشته که نیازمند اصلاحات ساختاری در نظام بودجه‌ریزی،  ارزی و بانکی و برنامه‌ریزی بلند مدت‌تری است.  

دولت سیزدهم میراث دار تورم‌های سنگین سالهای اخیر است

بهادری جهرمی با بیان اینکه دولت سیزدهم میراث دار تورم‌های سنگین سالهای اخیر است،  ادامه داد: از رشد واحد پولی در همین مدت کوتاه  ۱۲ دهم درصد کاهش یافته است.

سخنگوی دولت، پرداخت یارانه‌ها را یکی از عوامل جدی تورم دانست که اصلاح آن به زودی محقق خواهد شد.

بهادری جهرمی درباره همکاری دولت و قوه قضاییه در دولت جدید گفت: تعامل سه قوه در پیشبرد امور و حل مشکلات مردم موثر است و این سه قوه اجزای یک بدن هستند.

وی افزود:  مردم انتظار دارند این مسیر تعامل با محوریت حل مشکلات معیشتی، اقتصادی، تولید و جوانان تقویت شده و استمرار داشته باشد.

دولت هیچ برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین ندارد

بهادی جهرمی همچنین درباره تغییر نرخ بنزین گفت: دولت هیچ برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین ندارد.  

رییس شورای اطلاع رسانی دولت ادامه داد: نامه‌ای که منتشر شد و سوءبرداشت‌هایی که از آن به وجود آمد، درباره بازتوزیع یارانه بنزین بود که قرار است به صورت آزمایشی با شیوه توزیع همین یارانه و با حفظ همین مبالغ در دو جزیره کیش و قشم عملیاتی شود.  

 بهادی جهرمی خاطرنشان کرد: به کسانی که چند خودرو دارند، چند برابر کسی که یک خودرو دارد یا حتی خودرو ندارد یارانه بنزین داده می‌شود که این نظام توزیع ناعادلانه است. با توزیع همین یارانه به نحوی که به جای خودرو به مردم داده شود، مردم نتیجه آزمایشی آن را در دو جزیره خواهند دید.

وی این نکته را هم توضیح داد که شایعات به وجود آمده در این زمینه ناشی از آن بوده که نامه مذکور پیش از اجرای آزمایشی این طرح منتشر شد.

دولت سیزدهم اهل تصمیمات ‌یک‌شبه و اهل خبرهای تلخ صبح جمعه‌ای نیست

بهادری جهرمی در پاسخ به اینکه آیا قرار است افزایش قیمت بنزین مانند دولت قبل باشد، گفت: دولت سیزدهم اهل تصمیمات ‌یک‌شبه و اهل خبرهای تلخ صبح جمعه‌ای نیست.

سخنگوی دولت با بیان اینکه این دولت مردمی است؛ نه امنیتی، اضافه کرد: این میراث تلخ به دولت جدید نسبت داده نشود. چون دولت هیچ برنامه‌ای برای افزایش قیمت ندارد بلکه برای عادلانه‌تر شدن نظام توزیع، طرح آزمایشی عرضه بنزین با همین نرخ در دو جزیره اجرا خواهد شد و سپس اجرای آن در سطح ملی با استفاده از تجارب دوره آزمایشی پیش خواهد رفت.

وی درباره تازه‌ترین مصوبات هیأت وزیران گفت: یکی از مصوبات جلسه اخیر هیات دولت، آیین نامه‌ای از قانون بودجه سال ۱۴۰۰ بود که در راستای اصلاح شیوه محاسبه تعرفه برق مصرفی مشترکان تصویب شد؛ به گونه‌ای که بتوان در محاسبه تعرفه برق نسبت به اضافه مصرف مشترکان پرمصرف که تعدادشان بسیار کمتر از مشترکان کم مصرف است، از آنها مبلغ بیشتری اخذ شود و در عوض مشوق‌هایی در اختیار مشترکانی که الگوی مصرف را رعایت می‌کنند، قرار بگیرد.

بهادری جهرمی ادامه داد: براساس این آیین نامه مشترکانی که در چارچوب الگوی مصرف در فصل‌های مختلف سال مصرف برق دارند، هیچ گونه تغییری در محاسبه نرخ تعرفه آنها ایجاد نشده اما برای مشترکین پرمصرف به میزان افزایش مصرف بالاتر از حد استاندارد، به صورت پلکانی افزایش‌هایی در هزینه پیش‌بینی شده است. در عوض برای مشترکان کم مصرف به میزان حجم کمتر از الگوی مصرف یا حتی به میزان صرفه جویی که به نسبت مشابه دوره گذشته خود داشته باشند، مشوق هایی داده می‌شود و به نوعی از هزینه برق آنها کسر خواهد شد.  

رییس شورای اطلاع رسانی دولت گفت: هیات دولت مصوبه دیگری درباره حضور استاندار خوزستان در جلسه دولت داشت و بر اساس وعده‌ای که پیش از این داده شده بود، استانداران ویژه در برخی از جلسات هیات دولت حاضر می‌شوند تا گزارشی از وضعیت مشکلات و معضلات استان ارائه ‌کنند و اقدامات و مسائل آنها مطرح شود و به صورت جمعی برای حل مشکلات این استان‌ها برنامه ریزی و تصمیم گیری صورت گیرد.  

بهادری جهرمی افزود: در این راستا استاندار خوزستان به عنوان اولین استاندار ویژه در جلسه هیأت دولت حاضر شد و گزارش مفصلی از مشکلات استان و به طور خاص مشکلات ناشی از زلزله اخیر در استان، بحران کم آبی، فاضلاب، مسأله اشتغال جوانان استان و سایر مسائل و موضوعات مهم ارائه کرد و به ارائه گزارشی از شرح اقدامات استانداری و دستگاه‌های اجرایی در این زمینه و موانعی که پیش روی حل مشکلات مردم این استان وجود دارد، پرداخت.

وی ادامه داد: در ادامه جلسه هیأت دولت، راه حل‌های مشکلات مطرح شده از سوی استاندار خوزستان بررسی شد و در خصوص فعال سازی پارک علم و فناوری و حل مشکلات علمی و آموزشی استان و همچنین تصمیماتی که در حوزه حل بحران کم آبی در استان با تغییر الگوی کشت با همکاری وزارت جهاد و تدبیری که با هدایت معاون اول رییس جمهور در استان صورت گرفته و تا حدود بسیار زیادی هم موفق بوده، بحث و تبادل نظر و تصمیماتی برای تسریع در حل مشکلات اتخاذ شد.  

به گفته سخنگوی دولت، رییس جمهور، در این جلسه معاون اجرایی را مأمور کرد که  برای پیگیری موضوع، جلسات دیگری را با مسئولان استان خوزستان داشته باشد.

بهادری جهرمی گفت: همزمان مقرر شد معاون اجرایی و استاندار خوزستان با شخصیت‌های ملی استان هم جلساتی را برگزار و نکات و مسائل را گردآوری کرده و پیشنهاداتی را جهت تصمیم‌گیری مجدداً در هیأت دولت تقدیم رئیس جمهور کنند.  

سخنگوی دولت در بخش دیگری از این نشست، گفت: در روزهای گذشته با شروع سویه جدید کرونا اومیکرون مواجه شدیم که سرعت انتشار بسیار زیادی هم دارد. جلسه فوق‌العاده ستاد کرونا را بلافاصله بعد از شناسایی اولین موارد ابتلا این سویه در دولت برگزار کردیم و متعاقباً دو جلسه دیگر هم به بررسی وضعیت شرایط کرونایی کشور به ویژه با سویه جدید اومیکرون برگزار شد.  

بهادری جهرمی در ادامه خطاب به رسانه‌ها گفت: در رسانه‌های جهان نمودارهایی از قدرت و سرعت انتشار این سویه کرونا در کشورها منتشر شده که باید درباره آنها اطلاع رسانی لازم برای مردم صورت گیرد.

وی افزود: اساساً انتشار این سویه با سویه‌های قبلی قابل قیاس نیست اما با این اقدام جهادی و همدلی خوب دولت و مردم در تزریق واکسن‌ها به منظور پیشگیری از ابتلا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی وضعیت کشور ما نسبت به سایر کشورهای جهان در این حوزه در شرایط بسیار بهتری قرار دارد.

سخنگوی دولت در ادامه از مردم خواست برای جلوگیری از ایجاد اضطراری محدودیت‌های ناشی از کرونا، ضمن تزریق دُز سوم واکسن حتماً پروتکل‌های بهداشتی اعم از رعایت فاصله گذاری اجتماعی و به ویژه استفاده از ماسک را جدی بگیرند و تأکید کرد که تاثیر استفاده از ماسک، با هیچ یک از اقدامات دیگر قابل قیاس نیست.

بهادری جهرمی افزود: مردم در گذشته همکاری خوبی در مقابله با کرونا داشتند و موفق عمل کردند و پیروز میدان بودند. ان شاءالله پس از این هم موفق عمل کنند تا شیرینی کاهش مرگ و میر ۷۰۰ نفره روزانه به زیر ۵۰ نفر در روز استمرار داشته و تقویت ‌شود.

رییس شورای اطلاع رسانی دولت گفت: در دو هفته اخیر شوراهای عالی متعددی به ریاست شخص رییس جمهور برگزار شد که برخی از آنها مدت‌ها بود که برگزار نشده بود.  

بهادری جهرمی درباره این شوراها توضیح داد: نخستین جلسه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز به ریاست شخص رییس جمهور برگزار شد و دومین جلسه شورای عالی اشتغال هم در همین دولت با فاصله کمتر از دو ماه برگزار شد.  

وی سرعت زمانی و کاهش فاصله میان برگزاری جلسات شورای‌عالی اشتغال را بی سابقه دانست و گفت که این موضوع نشان از توجه و اهتمام بسیار جدی دولت به حل مشکل بیکاری مردم به ویژه جوانان و اتخاذ تدابیر لازم برای تقویت و توسعه اشتغال دارد.

پاسخ سخنگوی دولت به شایعه استعفای ۳ وزیر اقتصادی

بهادری جهرمی در واکنش به برخی شایعات درباره استعفای برخی وزرا، این شایعات را بیشتر شبیه به یک شوخی تلخ دانست و گفت: هر سه وزیر تعاون، صمت و اقتصاد جزو پرکارترین، با انگیزه‌ترین و پرکارترین وزرا هستند که در جلسات هیأت دولت حضور مؤثری دارند و در جلسات ستاد اقتصادی دولت هم به عنوان پایه‌های اصلی و اجزای جدایی ناپذیر، فعالانه در برنامه ریزی ها و تصمیم گیری ها مشارکت دارند و با قدرت به کار خود ادامه خواهند داد.

اینترنت پرسرعت، امن و ارزان جزو حقوق شهروندی است

بهادری جهرمی در پاسخ به سؤالی درباره طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی که پیش از این با عنوان طرح صیانت از کاربران فضای مجازی مطرح شده بود، اظهار کرد: این طرح از سوی جمعی از نمایندگان در دستور کار مجلس قرار گرفته و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم به نمایندگی از دولت نکاتی را نسبت به طرح اعلام کرده است.  

سخنگوی دولت افزود: در این نکات برخی نگرانی‌هایی که اصحاب رسانه و مردم و به ویژه فعالان حوزه کسب و کار اینترنتی و فعالین فضای مجازی داشتند، مدنظر قرار گرفته است.

بهادری جهرمی خاطر نشان کرد: دولت معتقد است با توجه به وضعیت فعلی فضای مجازی در کشور و جهان دسترسی به اینترنت پرسرعت، امن، ارزان و با کیفیت جزو حقوق شهروندی مردم به حساب می‌آید. بنابراین دولت خود را مکلف به تأمین این حق شهروندی مردم می‌داند.

وی ادامه داد: تدابیر لازم در جهت توسعه و تقویت زیرساخت‌های اینترنتی و تسهیل دسترسی مردم به فضای مجازی به ویژه با اولویت و جهت‌گیری حمایت از کسب و کارهای اینترنتی در دستور کار دولت قرار دارد.

استفاده از ماهواره برای توسعه اینترنت در مناطق دورافتاده و افزایش کیفی اینترنت شهری

بهادری جهرمی اعلام کرد: در جلسه اخیر شورای عالی فضای مجازی تأکید شد تصمیم گیری برای استفاده از منظومه‌های ماهواره‌ای برای تأمین اینترنت و توسعه دسترسی اینترنت در مناطق روستایی و دورافتاده و افزایش کیفیت اینترنت مناطق شهری که جزو سیاست‌های ثابت دولت بوده و خواهد بود شد.

سخنگوی دولت درباره زمان قطعی اجرای طرح حذف ارز ترجیحی و سوءاستفاده برخی از این وضعیت، با ابراز تأسف از رواج برخی شایعات در جریان اجرای برخی تصمیمات و طرح‌ها، گفت: دولت هر برنامه‌ای داشته باشد، معاون اول یا سخنگوی دولت آن را به اطلاع مردم خواهد رساند.  

وی با بیان اینکه معایب اصل دراختیار قراردادن یارانه و ارز ترجیحی بر مردم پوشیده نیست و مجلس نیز در این زمینه برنامه دارد، افزود: در لایحه بودجه ۱۴۰۱ این موضوع دیده نشده و مجلس هم با فوریت این لایحه موافقت نکرده است.

بهادری جهرمی ادامه داد: امروز استمرار این ارز ترجیحی علاوه بر مضراتی که بر مردم دارد، منابع مورد نیاز هم تأمین نشده است. دولت تا زمانی که درخصوص تغییر شیوه و سیاست برای مردم اطلاع‌رسانی لازم نداشته باشد ارز ترجیحی را ادامه می‌دهد و هرگونه افزایش قیمت و گرانی در کالاها پذیرفتنی نیست و ستاد تنظیم بازار تهمیدات لازم را نسبت به سودجویان اتخاذ خواهد کرد.

وی بار دیگر تأکید کرد که هر اقدامی که قرار باشد دولت انجام دهد، پس از اطلاع رسانی به مردم انجام خواهد شد.

سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی درباره علت طرح پیشنهاد ساخت پالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه‌ای شهید قاسم سلیمانی در لایحه بودجه ۱۴۰۱ با وجود منع سرمایه‌گذاری دولت برای احداث پالایشگاه بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی و چرایی واگذاری این کار به بخش خصوصی از سوی دولت، گفت: براساس بند (ب) ماده (۳) قانون سیاست‌های کلی اصل ۴۴، دولت مکلف است ۸۰ درصد از ارزش مجموع سهام بنگاه‌های دولتی در هر فعالیت مشمول گروه دو این قانون را واگذار کند.

وی افزود: البته در تبصره (۱) همین بند، دولت مجاز شده است به منظور حفظ سهم بهینه بخش دولتی در فعالیت‌های همین گروه دو که پالایشگاه‌ها را نیز شامل می‌شود، به میزانی سرمایه‌گذاری کند که سهم دولت از ۲۰ درصد ارزش این فعالیت‌ها در بازار بیشتر نباشد.

بهادری جهرمی ادامه داد: سرمایه‌گذاری برای ساخت این پالایشگاه در چارچوب قانون است و منع قانونی ندارد. از طرفی در متن لایحه دولت به صراحت نوشته شده است که این پالایشگاه با مشارکت بخش غیردولتی احداث خواهد شد و وجه غالب پالایشگاه غیردولتی خواهد بود.  

وی در عین حال اضافه کرد: اگر سرمایه‌گذاران بزرگ برای مشارکت ابراز تمایل نکنند، دولت مجبور است این پالایشگاه را براساس موارد مورد اشاره راساً احداث کند که در این صورت در متن لایحه به صراحت آمده است پس از بهره‌برداری از این پالایشگاه، ظرف یک سال به بخش غیردولتی واگذار خواهد شد.

رییس شورای اطلاع‌رسانی دولت در پاسخ به سؤال خبرنگری که مدعی شد دولت برای حل مشکلات اقتصادی برنامه مدونی ندارد، گفت: رییس جمهور قبل از اخذ رأی اعتماد به وزیران این نکته را شفاف اعلام کرد که مسئول تیم اقتصادی دولت شخص معاون اول است.  

بهادری جهرمی افزود: طراحی اقتصادی برای فعالیت اقتصادی پیش از آغاز به کار دولت از سوی تیم کارشناسی در قالب سند تحول دولت در حوزه‌های مختلف تدوین شد که شروع تدوین آن پیش از آغاز به کار دولت بود و بعداً با ترکیب وزرای جدید نهایی شد.  

وی تصریح کرد: مسأله‌ای که رییس جمهور به آن اشاره کرد، اطلاع‌رسانی مسائل خاص با تأکید بر مسائل اقتصادی بود؛ چرا که مردم بیشتر به مسائل اقتصادی توجه دارند و نگران وضعیت اقتصادی و معیشتی هستند و این موضوعات هم اهمیت بیشتری دارد. لذا آنچه رییس جمهور تأکید داشت، بحث اطلاع‌رسانی تصمیمات اقتصادی بود، نه اتخاذ این تصمیمات.  

سخنگوی دولت ادامه داد: در حوزه برنامه ریزی و تصمیمات اقتصادی هیچ گونه مشکل و مسأله و عدم هماهنگی وجود ندارد و نظرات مختلف دستگاه‌ها و کارشناسان شنیده و تحت نظارت و مسئولیت معاون اول بررسی می‌شود. تأکید رییس جمهور هم این بود که یک صدا از دولت شنیده شود.

بهادری جهرمی در پاسخ به سؤالی در خصوص شهادت سفیر ایران در یمن گفت: شهادت آقای ایرلو بار دیگر شرایط سخت و تلخی که مردم یمن می‌چشند و وضعیت آنها را به مردم جهان به ویژه در زمینه کمبود امکانات بهداشتی و خدمات درمانی یادآوری کرد.

وی تصریح کرد: شهید ایرلو به کرونا مبتلا شد و در بیمارستانی در صنعا بستری بود و چون جانباز شیمیایی دوران دفاع مقدس بود، امکان بهبود وی در صنعا میسر نشد و با هماهنگی‌های صورت گرفته، به بیمارستانی در تهران منتقل شد اما با تأخیر در اجابت درخواست ایران برای بازگشت وی از یمن مواجه شدیم که نهایتاً این کار با کمک دولت عراق انجام شد.