باقر محمودی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: با توجه به اینکه سویه اومیکرون نسبت به دلتا واگیری سریعتر و بیشتری دارد، احتمال میرود موج بعدی شیوع بیماری کرونا خیلی سریعتر اتفاق بیفتد.
وی اضافه کرد: گرچه ممکن است شدت اومیکرن نسبت به نوع دلتا کمتر باشد، ولی موارد مرگومیر و بستری در افراد مسن و یا افرادی که بیماری زمینهای دارند، دور از انتظار نیست.
وی تاکید کرد: باید با رعایت پروتکلهای بهداشتی و تزریق واکسن از افزایش آمار ابتلا و مرگومیر جلوگیری کنیم.
محمودی در ادامه گفت: با توجه به اینکه اولین موارد اومیکرون در چند روز گذشته در ایران گزارش شد و این سویه از کرونا بیشتر گروه جوانان و نوجوانان را مبتلا میکند، تصمیم گرفته شد گروه سنی بالای ۱۸ سال برای تزریق دُز سوم یا یادآور فراخوان شوند.
وی افزود: از سوی دیگر شرط ۶ ماه برای فاصله بین دُز دوم تا سوم واکسنهایی از جمله آسترازنکا برداشته شد و برای همه واکسنها بهجز پاستوکووک پلاس، به فاصله سه ماه بعد از دُز دوم میتوانند برای تزریق دُز سوم مراجعه کنند.
وی خاطرنشان کرد: پاستوکووک پلاس تنها واکسنی است که فاصله بین دُزهای دوم و سوم آن یکماهه است.
رییس مرکز بهداشت شهرستان قم گفت: مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار توصیه کرده کسانی که واکسن برکت یا سینوفارم زدهاند، بهتر است برای دُز سوم نیز از همین واکسنها استفاده کنند، ولی میتوانند از واکسنهای پاستوکووک پلاس یا آسترازنکا نیز استفاده کنند.
وی افزود: کسانی که واکسن هندی بهارات زدهاند نیز بهتر است همین واکسن را برای دُز سوم تزریق کنند، ولی سینوفارم، آسترازنکا و یا پاستوکووک پلاس نیز مناسب است.
وی ادامه داد: کسانی که آسترازنکا زدهاند میتواند برای دُز سوم از آسترازنکا استفاده کنند و کسانی که اسپوتنیک تزریق کردهاند نیز با توجه به اینکه اسپوتینک دُز سوم عرضه نکرده است، میتوانند از آسترازنکا و یا پاستوکووک پلاس استفاده کنند.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه درصد پوشش واکسیناسیون در قم پایین است، قم از نظر وضعیت واکسیناسیون نسبت به کل کشور در ردههای آخر قرار دارد و حدود ۷۲ درصد گروه هدف(افراد بالای ۱۲ سال) دُز اول و ۵۸ درصد نیز نوبت دوم را تزریق کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: تزریق دُز دوم حدود ۱۵ درصد کمتر از متوسط کشوری است و انتظار میرود گروههای سنی برای تزریق واکسن مراجعه کنند.
به گفته وی، برای تزریق نوبت سوم نیز ۶۵ هزار نفر مراجعه کردهاند که شامل ۶ درصد گروه هدف و رقم بسیار پایینی است.
وضعیت کرونایی قم که از ۲۳ تیرماه امسال به رنگ قرمز، از ۲۰ شهریورماه به رنگ نارنجی و از ۳۰ مهرماه به رنگ زرد درآمده بود، از روز ۵ آذرماه جاری به رنگ آبی درآمد.
شهروندان برای طرح هرگونه پرسش درباره ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین خبرهای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم، به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند بهمنظور تعیین زمانبندی و نوبتدهی «تزریق واکسن بیماری کووید-۱۹» برای گروههای سنی اعلام شده و نیز ثبتنام «کارت واکسن دیجیتال»، به «سامانه ثبتنام واکسیناسیون کرونا» به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir مراجعه کنند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.