علیرضا بابازاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه پارسال در همین مدت این واحد صنعتی ۴۳ میلیون دلار صادرات داشته است اظهار داشت: پتروشیمی در بخش تولید نیز بیش از ۱۵ درصد از برنامه جلوتر است.
وی افزود: در سال ۷۵ واحدهای اوره و آمونیاک پتروشیمی خراسان به بهره برداری رسید که با فراز و نشیب های زیادی در ارزآوری و اشتغال پایدار استان موثر است.
وی گفت: پتروشیمی خراسان بزرگترین بنگاه اقتصادی شمال شرق کشور است که با استمرار تولید برای بیش از یکهزار و ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و بیش از سه هزار نفر به صورت غیر مستقیم فرصت شغلی داشته است.
بابازاده اظهار داشت: این شرکت دست کم سالانه رقمی حدود یکهزار و ۲۰۰ میلیارد ریال از منابع مالی خود را در قالب مالیات، بیمه، هزینه حمل محصولات، حقوق و دستمزد، خرید مایحتاج روزمره، اقدامات مسئولیت اجتماعی به استان تزریق می کند.
مدیرعامل و عضو هیات مدیره پتروشیمی خراسان با تبیین جایگاه ملی این مجتمع در ارزآوری برای کشور گفت: در شهریور امسال نخستین محموله از اوره پتروشیمی خراسان به میزان ۵۰۰ تن در رینگ صادراتی سازمان بورس ایران عرضه شد.
بابازاده ادامه داد: این اقدام با هدف ایجاد شفافیت حداکثری در عرضه ها، عمومیت بخشیدن بیشتر به فروش و کشف قیمت های مطلوب انجام گرفت.
عضو هیات مدیره پتروشیمی خراسان گفت: شرکت هایی که در رینگ صادراتی سازمان بورس عضویت دارند می توانند نسبت به خریداری محصول اوره اقدام کنند.
وی اظهار داشت: تا پایان ۹ ماه امسال در سه محصول اصلی شرکت؛ آمونیاک ۲۷۵ هزار تن، اوره ۴۷۰ هزار تن و ملامین ۱۷ هزار تن تولید داشته ایم که این ارقام معادل ۱۱۵ درصد از برنامه تولید است و ۱۵ درصد بیشتر از میزان برنامه و بودجه پیش بینی شده است.
بابازاده افزود: بزرگترین سرمایه گذار پتروشیمی خراسان هلدینگ سرمایه گذاری نفت گاز و پتروشیمی تامین "تاپیکو" از هلدینگ های زیر مجموعه شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی "شستا" است.
وی گفت: شرکت پتروفرهنگ، شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان، شرکت سرمایه گذاری آتیه صبا و سهامداران حقیقی از دیگر سهامداران این مجتمع اقتصادی هستند.
بابازاده گفت: به معنای واقعی سهامداران این مجموعه شرکت های سرمایه گذاری وابسته به اقشار مختلف مردم از جمله کارگران بیمه تامین اجتماعی، فرهنگیان، بازنشستگان نیروهای مسلح و مردم عادی هستند که حدود ۵۰ میلیون نفر به شکل مستقیم و یا غیرمستقیم در این بنگاه اقتصادی سهم دارند و از عواید آن سود می برند.
وی افزود: با توجه به فواید فراوان کارخانه برای استان و کشور با پیگیرهای صورت یافته مجوز افزایش ۴۵ درصدی بودجه مسوولیت های اجتماعی را از مجمع عمومی سهامداران گرفته ایم ، از ابتدای سال ۹۹ تاکنون بیش از ۵۰ اقدام مسوولانه توسط پتروشیمی خراسان رقم خورد که از جمله می توان کمک به دانشگاه علوم پزشکی استان برای مقابله با بیماری کرونا، چندین مرحله مشارکت در طرح کمک مومنانه مواسات، آسفالت جاده رازوجرگلان، بهسازی راه های روستایی، کمک به بیماران سخت علاج اشاره کرد.
این مجتمع سالانه ۶۲۰ هزار تن کود شیمیایی اوره، ۳۳۰ هزار تن آمونیاک، ۲۰ هزار تن کریستال ملامین و ۵۰۰ تن ازت مایع تولید می کند.
طرح مجتمع پتروشیمی خراسان از سال ۱۳۷۱ آغاز و در بیش از چهار سال با صرف هزینه ۵۲۴ میلیون دلار و ۵۲۰ میلیارد ریال ساخته شد و در تیر ماه ۱۳۷۵ با حضور رئیس جمهور وقت مورد بهره برداری قرار گرفت.