به گزارش ایرنا، فاطمه السادات حسینی شامگاه سهشنبه در حاشیه نشست با بانوان کارآفرین شهرستان بم به خبرنگار ایرنا افزود: هرچند رویکرد و اولویت اول ما بحث خانواده و تحکیم جایگاه بانوان است اما اکنون بانوان ما که نیمی از سرمایه اجتماعی هستند وارد حوزه فعالیت های مشاغل شده اند تا به اقتصاد خانواده در شرایط بحرانی کمک کنند.
وی تاکید کرد: یکی از حمایت های دولت باید از این بانوان باشد تا بتوانند به خانواده و جامعه کمک کنند.
مشاور امور زنان و خانواده وزیر صمت اظهارداشت: سامانه شناسایی بانوان در مشاغل مختلف اقتصادی با نام سمابانو در استان کرمان ایجاد شده تا موانعی که در مسیر اشتغال و کارآفرینی آنها وجود دارد برطرف شود.
وی با بیان اینکه با همکاری ۱۰ انجمن تاکنون در سطح کشور بانوانی که با وزارت صنعت، معدن و تجارت ارتباط دارند شناسایی شده اند، اظهارداشت که البته این شناسایی در استان ها همچنان در حال انجام است.
طرحی برای حمایت اجتماعی از زنان
حسینی همچنین درباره طرح ریحان گفت: این طرح در حمایت از آسیب های اجتماعی و با رویکرد اقتصادی، کارآفرینی، روانشناختی، جامعه شناختی و فرهنگ سازی شکل گرفته است.
به گفته وی در این طرح بانوانی که به دلیل اعتیاد از همسر خود جدا شده اند و مشکلات خانوادگی را تجربه کرده اند آموزش مهارت ها را در کنار مسایل روانشناختی و کارآفرینی به صورت همزمان فرا می گیرند.
کارگروه رفع موانع تولید بانوان بم راه می افتد
مشاور امور زنان و خانواده وزیر صمت در ادامه با بیان اینکه کارگروه رفع موانع تولید برای بانوان کارآفرین بم راه اندازی می شود بیان کرد: این کارگروه با توجه به شعار امسال «تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها» در حمایت از بانوان شاغل و کارآفرین که در حوزه اقتصادی فعالیت دارد تشکیل می شود.
وی اظهارامیدواری کرد با تشکیل این کارگروه بتوان گام های اثرگذاری در توانافزایی، تعامل و همافزایی فعالیت های بانوان کارآفرین و شاغل مرتبط با وزارت صمت برداشت و در پیشبرد اهداف موفق عمل کرد.
حسینی بیان کرد:یکی از اهداف و رویکرد ما در نشست با بانوان کارآفرین بمی ساماندهی و شبکه سازی بانوانی که در حوزه صنعت فعالیت می کنند مانند صنایع غذایی، پوشاک و همچنین در حوزه های صنایع تبدیلی و فرآوری و تولید فرش است.
طرح ریحان در بم اجرا شود
وی تاکید کرد: با اجرای طرح ریحان در بم می توان آسیب هایی را که بانوان بمی ما در زمان زلزله دیدند و سال ها در نسل های آنان استمرار خواهد داشت مدیریت کرد زیرا مهارت آموزی یکی از موضوعات مهم بحث های روانشناختی است تا ذهن و دست شخص مشغول شود و جلو بسیاری از آسیب ها گرفته شود.
حسینی درباره مشکلاتی که بانوان کارآفرین بمی مطرح کرده اند نیز توضیح داد: مشکلات مطرح شده درباره بحث های زمین، تسهیلات و عرضه محصول بود که در سطح شهرستان قابل حل شدن هستند؛ بانوان کارآفرین فعال در حوزه صنایع دستی و فرش در ابتدا باید ساماندهی شوند و برای عرضه محصولات خود فرایند لازم را یاد بگیرند زیرا تنها تولید یک وسیله باعث عرضه و فروش محصول نمی شود.
بیمه قالیبافان هنوز اعتبار ندارد
مشاور وزیر صمت درباره بیمه قالیبافان نیز توضیح داد: بیمه قالی بافی مشکلی است که در کل کشور وجود دارد متاسفانه در سال های قبل مجوز برای بیمه قالیبافان داده شد اما برخی که این حرفه را نداشتند بیمه شدند ولی قالیبافان ما بدون بیمه ماندند.
به گفته وی بیمه قالی بافی به تصویب رسیده است اما باید اعتباری برای آن در نظر گرفته شود که اگر این امر محقق شود؛ قطعا از طرف تامین اجتماعی قالی بافان می توانند بیمه شوند.
مشاور زنان و امور خانواده وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: نوع آسیب های بانوان در سطح کشور مشترک است آما بانوان آسیب دیده در بم بیشتر از بقیه آسیب دیده اند زیرا باید هم خود و هم خانواده را مدیریت می کردند و در جامعه هم تاثیرگذار باشند.
شهرستان بم در فاصله ۱۹۵ کیلومتری شرق مرکز استان کرمان واقع شده است.