تهران - ایرنا - سخنگوی جنبش مقاومت فلسطین ( حماس) طرح صهیونیست ها برای توسعه شهرک سازی در منطقه جولان سوریه را تجاوز جدید به سرزمین های عربی و حقوق مردم آنها دانست.

به گزارش سه شنبه شب ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی حماس، «حازم قاسم» سخنگوی این جنبش امروز (سه شنبه) در بیانیه‌ای افزود که  موافقت رژیم اشغالگر با پروژه‌های توسعه شهرک‌سازی برای ۲ برابر کردن تعداد شهرک‌نشینان صهیونیست در جولان اشغالی سوریه، تجاوز جدیدی به سرزمین و حقوق عربی و در امتداد تجاوز علیه سرزمین فلسطین و مردم آن است. 

وی ادامه دادکه این طرح های شهرک‌سازی بار دیگر نشاندهنده رفتار استکباری اشغالگران و سیاست توسعه‌طلبانه آن‌ها در منطقه و نقض تمام قوانین و قطعنامه‌های بین‌المللی است. 

سخنگوی حماس با یادآوری اینکه شهرک‌سازی رژیم اشغالگر در تغییر واقعیات تاریخ و هویت سرزمین عربی موفق نخواهد بود، افزود:  حقوق ملت ما ثابت خواهد ماند و وجود این شهرک نشینان بیگانه در سرزمین عربی پایان خواهد یافت. 

وی یادآورشد: این تجاوزهای صهیونیست‌ها به سرزمین فلسطین و سرزمین‌های عربی نیازمند افزایش توده‌های امت عربی و اسلامی ما و همه نیروهای زنده آن است تا در مقابل این پروژه مقاومت کنند و به استکبار این رژیم در منطقه پایان دهند. 

کابینه رژیم صهیونیستی به ریاست «نفتالی بنت» یکشنبه شب در تقابل دوباره با جامعه جهانی، گسترش شهرک‌سازی در منطقه جولان اشغالی سوریه را تصویب کرد که کارشناسان چنین اقدامی را ریشه در شخصیت بنت و مقاصد سیاسی او می‌دانند.  

در این طرح ادعا شده است که رژیم اسرائیل به دنبال توسعه زیرساخت‌ها مناسب برای افزایش دو برابری شمار شهرک نشینان در به اصطلاح «شورای منطقه‌ای جولان» و «شورای محلی قصرین» در پنج سال آینده خواهد بود.  

رسانه‌های صهیونیستی همچنین گزارش‌دادند که براساس این طرح، ۵۷۶ میلیون شیکل برای برنامه ریزی و اسکان در جولان شامل ساخت هفت هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی در شهرک‌های جدید در پنج سال آینده هزینه خواهد شد.  

این طرح همچنین شامل ساخت دو شهرک جدید صهیونیستی در منطقه جولان اشغالی سوریه به نام‌های «اسیف» و «باران» و توسعه شهرک‌های جدید خواهد بود.  

اشغالگری رژیم صهیونیستی در منطقه جولان و تصمیم‌های این رژیم برای افزایش شهرک‌سازی در این منطقه به طور کامل مغایر با قطعنامه‌های سازمان ملل متحد و قوانین و موازین بین المللی است و برهمین اساس، جامعه جهانی بارها از این رژیم خواسته است تا به اشغالگری این منطقه پایان داده و از هرگونه دخل و تصرف در آن خودداری کند.  

سازمان ملل متحد از جمله در ۱۹ آذر ماه ۱۴۰۰ به اقدام های غیرقانونی رژیم صهیونیستی در جولان اشغالی سوریه واکنش نشان داد و با تصویب قطعنامه‌ای اعلام کرد: اقدام هایی  که رژیم اشغالگر اسرائیل با هدف تغییر ماهیت و وضعیت حقوقی جولان سوریه انجام می‌دهد یا انجام خواهد داد، باطل و بی‌اثر بوده و نقض آشکار قانون حقوق بین الملل است.  

۱۴۹ کشور به این قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی با عنوان «جولان اشغالی سوریه» رای مثبت دادند و در مقابل خود این رژیم و آمریکا به آن رای منفی دادند و رای ۲۳ کشور نیز به این قطعنامه ممتنع بود.  

این قطعنامه از رژیم صهیونیستی به عنوان یک نیروی اشغالگر خواسته است تا تصمیم های  مربوط به جولان اشغالی سوریه، بویژه قطعنامه شماره ۴۹۷ شورای امنیت سال ۱۹۸۱ را که در آن تأکید شده است تصمیم این رژیم برای تحمیل قوانین و صلاحیت خود بر جولان اشغالی سوریه باطل و فاقد اثر حقوقی بین المللی است، اجرا کند.  

این دومین قطعنامه سازمان ملل متحد درباره محکومیت رژیم صهیونیستی در جولان اشغالی سوریه بود زیرا ۱۰ روز پیش نیز سازمان ملل متحد قطعنامه‌ای را تصویب کرد و از رژیم اشغالگر صهیونیستی خواست به طور کامل از جولان اشغالی سوریه تا خط ۴ ژوئن ۱۹۶۷ عقب نشینی کند.  

به این قطعنامه نیز۹۴ کشور رای مثبت و شش عضو به همراه خود رژیم صهیونیستی رأی منفی دادند و رای ۶۹ کشور به آن نیز ممتنع بود.  

رژیم صهیونیستی منطقه جولان سوریه را در جریان جنگ شش روزه اعراب و این رژیم در ژوئن سال ۱۹۶۷ میلادی به اشغال خود در آورد.