به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، بررسی آمارهای رسمی منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی است در هشت ماهه امسال ۱۸ میلیون و ۶۴۸ هزار و ۴۰۰ تن فولاد خام در کشور تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال افت ۳.۱ درصدی نشان میدهد.
در این مدت ۱۶ میلیون و ۶۳۷ هزار و ۴۰۰ تن انواع محصولات فولادی نیز تولید شد که در همسنجی با پارسال افت ۶.۶ درصدی داشته است.
تا پایان آبانماه ۲۰۲ هزار تن کاتد مس (رشد ۶.۲ درصدی) و ۳۶۰ هزار تن شمش آلومینیوم (رشد ۲۴.۸ درصدی) در کشور تولید تولید شد. با این حال تولید آلومینا به عنوان ماده اولیه تولید شمش آلومینیوم با افت ۹ دهم درصدی در همسنجی با پارسال به ۱۵۵ هزار و ۵۰۰ تن رسید.
در هشت ماهه امسال ۹۴۱ هزار ۷۰۰ تن کنسانتره زغالسنگ در کشور تولید شد که حاکی از افت ۱۲ درصدی است، همچنین کارخانجات داخلی ۴۳ میلیون و ۳۳۰ هزار و ۵۰۰ تن سیمان تولید کردند که کاهش ۱۰.۶ درصدی نشان میدهد.
برپایه این گزارش، در هشت ماهه امسال ۳۰۰ میلیون و ۲۹۰ هزار متر مربع کاشی و سرامیک (رشد ۳.۵ درصدی)، ۸۸۴ هزار و ۴۰۰ تن شیشه جام (رشد ۱۹.۶ درصدی)، ۴۰ هزار و ۵۰۰ تن ظروف چینی (رشد ۱۲.۸ درصدی) و ۶۳ هزار و ۷۰۰ تن چینی بهداشتی (افت ۱۹.۳ درصدی) در کشور تولید شد.
به گزارش ایرنا، ایران دارای ۸۱ نوع از انواع مختلف مواد معدنی است. ذخایر اثبات شده سنگآهن ایران به مقدار ۲.۷ میلیارد تن (هشت دهم درصد کل ذخایر جهان) و ذخایر سنگ معدن مس به مقدار ۲.۶ میلیارد تن (چهار دهم درصد از ذخایر جهانی) است. ایران همچنین دارای ۱۱ میلیون تن روی (چهار درصد از ذخایر جهانی) است.
کل ذخایر اثبات شده معادن ایران در حدود ۶۰ میلیارد تن برآورد شده که با اجرای اولویت نخست اکتشافی کشور در گسترهای به مساحت ۵۰۰ هزار کیلومتر مربع، انتظار میرود به بیش از ۱۰۰ میلیارد تن برسد. از این رو بخش معدن و صنایع معدنی یکی از حوزههای مهم و اثرگذار در تولید و تجارت کشور به شمار میآید.