به گزارش ایرنا مسئولان محلی میگویند از طریق ابزارها و ارتباطاتی که داشتهاند تلاش کرده اند به عشایر مستقر در حوزه اطراف تالاب جازموریان یا در کنار رودخانه های فصلی اطلاع دهند که آنجا را تخلیه کنند.
بارش ها به صورت متناوب از عصر دیروز چهارشنبه شروع شده اما آنطور که پیش بینی شده اوج آن از جمعه تا دوشنبه خواهد بود.
نگرانی ها درباره دامداران و عشایر مستقر در مراتع و حوزه تالاب جازموریان است؛ تالابی که اندک رمقی از آن بیشتر باقی مانده؛ همچنین عشایر در دامنه کوه مارز و برخی روستاییان که دسترسی مناسب به آنتن تلفن همراه ندارند نیز در معرض خطر هستند.
احمد صباحی رییس اداره امور عشایری قلعه گنج روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا مستقر در این شهرستان گفت: یکی از مناطقی که بیشترین دام را در شهرستان در خود جا داده، بخش چاه دادخدا است که دامداران در مواقع بارندگی و وقوع سیلاب با مخاطرات طبیعی مواجه می شوند.
وی افزود: اینکن یک هزار و ۵۰۰ خانوار عشایری در بخش چاه دادخدا، منطقه پیرامون جازموریان و کوه های سخت گذر زیردامنه کوه های مارز مستقر هستند که به اغلب آنان اماده باش داده شده است.
صباحی افزود:بیش از ۱۵ خانوار عشایری در مراتع و اراضی جازموریان فصل ییلاق خود را می گذرانند که باتوجه به بارندگی و وقوع سیلاب و سرازیر شدن تمامی رودخانه های فصلی به جازموریان امکان گیرافتادن در سیلاب وجود خواهد داشت.
وی تصریح کرد: به دلیل اهمیت موضوع از طریق تلفن به بستگان این خانوارهای روستایی در بخش چاه دادخدا اطلاع داده شده است که منطقه را تخلیه کنند.
رییس اداره امور عشایری قلعه گنج اظهارداشت: حدود ۲ هزار راس دام سبک از عشایر روستاهای اطراف بخش چاه دادخدا در جازموریان به سر می برند که از مهرماه به آنجا عزیمت کرده اند؛ همچنین شترهای دامدارن نیز در جازموریان هست که این حیوانات نسبت به دام سبک کمتر در دام سیلاب گیر خواهند کرد اما با این حال به دامداران هشدار داده شده است.
صباحی همچنین درباره مناطق روستایی این شهرستان نیز تاکید کرد: روستاهای عشایری «جهلدر»، «بن گرو» و «سمسیلی» که در مناطق کوهستانی زیردامنه دهستان مارز و بالای رودخانه فصلی تنگ سمسیلی سکونت گزیده اند پس از بارندگی ارتباط و دسترسی شان معمولا تا چندروز قطع خواهد شد چون طغیان رودخانه سمسیلی اجازه تردد به آنان را به روستاهای اطراف نخواهد داد.
وی افزود: چنانچه اگر زنان حامله یا بیمارانی در بین اهالی این روستاها باشند باید مراقبت های موردنیاز و جابه جایی به محل های دیگر آنان انجام شود تا به مناطق دیگر عزیمت کنند.
صباحی ادامه داد: حدود ۶۰ خانوار روستایی در مناطق بسیار سخت گذر کوهستانی این روستاها سکونت دارند که پوشش مناسب آنتن دهی ندارند؛ بیشتر آنها برای دسترسی به آنتن تلفن همراه باید بالای تپه ها و کوه ها قرار گیرند که در زمان بروز حوادث کاری سخت خواهد بود.
پای صحبت عشایر
هدایت زادینی پور از عشایر شمبوئی روستای چاه مهرعلی بخش چاه دادخدا شهرستان قلعه گنج است که در اطراف تالاب جازموریان سکونت دارد؛ وی به خبرنگار ایرنا گفت: اغلب عشایری که اینک در جازموریان حضور دارند از عشایر حوزه شهرستان رودبارجنوب هستند.
وی افزود: به علت قطع آب برخی مناطق عشایری و روستایی، دامداران مجبور شده اند دام خود را به جازموریان برسانند؛ این افراد در حوزه جازموریان با ساخت یک کپر یا زدن یک چادر سعی می کنند کنار دام هایشان بمانند که موقع بارندگش و جاری شدن سیلاب، درگیر حوادث می شوند.
به گفته زادینی پور آنتن دهی در این منطقه اطراف جازموریان بسیار ضعیف است و باید فکری برای آن کرد.
شهرستان محروم قلعه گنج در۴۲۰ کیلومتری جنوب مرکز کرمان و جنوبی ترین نقطه استان قرار دارد.