به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، افزایش شمار مبتلایان به کووید-۱۹، بار دیگر صنعت هوانوردی در جهان را با بحران روبرو ساخت. به گزارش تارنمای اسپوتنیک، طبق دادههای فلایت اِوِر که به صورت لحظهای وضعیت ترافیک هوایی را رصد میکند، شیوع سویه اومیکرون، روز سه شنبه موجب لغو دو هزار و ۹۶۹ پرواز و تاخیر ۱۱ هزار و ۵۱۲ پرواز در جهان شد.
به نوشته خبرگزاری افه اسپانیا نیز اطلاعات ارائه شده نشان میدهد که روز دوشنبه در مجموع سه هزار و ۲۶۰ پرواز لغو شد که حدود نیمی از آن (یکهزار و ۴۷۴ پرواز) در آمریکا بوده است. روندی که از روز جمعه آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
بر اساس این گزارش بیشترین فرودگاههایی که شاهد لغو و تاخیر پروازها بوده اند، فرودگاههای آسیایی هستند. به این ترتیب در مبدا پروازها، فرودگاههای جاکارتا، پکن و شانگهای و در مقصد، فرودگاههای پکن، جاکارتا و سیاتل بیشترین لغو پروازها را ثبت کرده اند. همچنین خطوط هوایی چاینا ایسترن و ایرچاینا به ترتیب شاهد ۴۲۶ و ۱۹۶ لغو درخواست پرواز بوده اند.
لغو مجدد پروازها به دلیل افزایش دوباره شمار مبتلایان به کووید، درحالی است که بسیاری از شرکتهای هواپیمایی نسبت به بازگشت به فعالیتهای عادی و جبران خسارات پیشین، به ویژه به دلیل کاهش مسافران در روزهای پایانی سال گذشته، امیدوار بودند.
علاوه بر لغو پروازها، بسیاری از مسافران نیز، به دلیل نگرانی از ابتلا به ویروس کرونا، به ویژه سویه اومیکرون، اقدام به لغو سفرهای خود کردهاند.
بر اساس این گزارش، در حال حاضر سیاست کلی خطوط هوایی بر درخواست گواهی اثبات واکسیناسیون علیه کووید-۱۹ و جواب منفی آزمایش پیسیآر پیش از سوار شدن به یک پرواز بینالمللی استوار است؛ حال آنکه آنتونی فائوچی رئیس موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی آمریکا، درخواست پیسیآر برای سفرهای داخلی در این کشور را نیز پیشنهاد کرده است.
در حال حاضر نرخ واکسیناسیون در ایالات متحده ۶۱ درصد است که در مقایسه با کشورهای دیگر همچون پرتغال (۸۸ درصد)، شیلی (۸۷ درصد) و اسپانیا (۹۰ درصد) نرخ پایینی است در نتیجه پیشنهاد فائوچی احتمالا حمایت نخواهد شد.
سازمان جهانی بهداشت ۲۶ نوامبر(پنج آذر) سویه اومیکرون را پنجمین نوع نگران کننده ویروس کرونا اعلام کرد. این سویه جدید که برای نخستین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شده باعث نگرانی بسیاری از کشورها شده و براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت تاکنون در بیش از ۸۹ کشور جهان شناسایی شده است.
مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا (CDC) اعلام کرد که در هفتههای گذشته تا ۲۵ دسامبر(چهارم دی) ۵۹ درصد از موارد ابتلای جدید به کرونا در این کشور را ابتلا به سویه اومیکرون تشکیل داده است.
اومیکرون که در نخستین روز دسامبر (۱۰ آذر) در آمریکا شناسایی شد اینک به سویه غالب کرونا در این کشور بدل شده است.
در همین حال دو کشور سوئیس و هلند نیز اعلام کردهاند که اکنون اومیکرون به سویه غالب در این کشورها تبدیل شده و اکثر موارد ابتلا به کرونا را از آن خود کرده است.