تهران- ایرنا- محققان دانشگاه علم و فناوری چین، با استفاده از روش تصویربرداری فوتواکوستیکی موفق به تشخیص تومور در مراحل اولیه شدند.

به گزارش روز جمعه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، تشخیص زودهنگام تومور برای درمان سرطان از اهمیت بالایی برخوردار است. یک نشانگر زیستی به نام CTSB وجود دارد که گزینه مناسبی برای تشخیص تومور در مراحل اولیه است. در مراحل اولیه بسیاری از سرطان‌ها، بیان این پروتئین افزایش می‌یابد و همین ویژگی برای تشخیص سرطان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مطالعات جدید محققان چینی نشان می‌دهد تصویربرداری فوتواکوستیک گزینه مناسبی برای بررسی فعالیت CTSB است.

در تصویربرداری فوتواکوستیک پالس‌های لیزر غیریونیزه به بافت تابانده می‌شود. بخشی از انرژی توسط بافت جذب شده و به گرما تبدیل می‌شود و امواج فراصوت تولید می‌کند. این امواج توسط مبدل‌هایی تشخیص داده می‌شود و برای تولید تصویر مورد استفاده قرار می گیرد. این روش کاملا غیر تهاجمی است و نفوذ بالایی در بافت دارد، همچنین وضوح تصاویر آن بسیار بالاست.

محققان برای افزایش اثربخشی این روش، از تقویت سیگنال کاوشگر تصویربرداری فوتواکوستیکی استفاده کردند و یک کاوشگر در محدوده فروسرخ طراحی کردند که برای تشخیص سریع تومور کاربرد دارد. آنها امیدوارند با این روش بتوانند تومور را در مراحل اولیه تشخیص دهند.

نتایج این مطالعه در نشریه  Angewandte Chemie International Edition منتشر شده است.