به گزارش ایرنا، سازمان جهانی بهداشت به تازگی اذعان کرده است که از هدف خود در رسیدن به هدف واکسیناسیون ۴۰ درصد مردم همه کشورهای جهان تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی بازماند و نتوانست این هدف را محقق سازد.
براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، از ۱۹۴ کشور عضو سازمان جهانی بهداشت، نیمی از آنها به این هدف دست نیافته و حتی ۴۰ کشور جهان نتوانسته اند حتی ۱۰ درصد از جمعیت خود را در برابر ویروس کرونا واکسینه کنند.
بیش از هشت میلیارد و ۶۰۰ میلیون دُز واکسن کرونا تا روز های پایانی ۲۰۲۱ در سراسر جهان تهیه و توزیع شد، اما بیشتر آنها در اختیار کشورهای ثروتمندی قرار گرفت که از منابع لازم برای تامین واکسن ها با تولیدکنندگان داشتند. اکنون بسیاری از کشورها به «کواکس» (دسترسی جهانی واکسنهای کووید-۱۹) که ازطریق سازمان ملل متحد صورت می گیرد، متکی هستند.
توزیع ضعیف واکسن کرونا از طریق کواکس
بنابراین گزارش تا هفته گذشته تنها ۷۲۲میلیون دُز واکسن کرونا از طریق کواکس در میان کشورهای جهان توزیع شد.
شکاف واکسیناسیون در میان کشورهای جهان
خبرگزاری رسمی آلمان د پ آ در گزارشی اعلام کرد: بنابر داده های سازمان جهانی بهداشت، درحالی که در آلمان در ازای ۱۰۰ نفر حدود ۱۷۱ دُز واکسن کرونا تزریق شده، اما در جمهوری «ماداگاسکار» (کشور جزیره ای واقع در شرق قاره آفریقا) این رقم تنها ۲.۷ و در جمهوری دموکراتیک کنگو ۰.۳۲ درصد بوده، در اکثر کشورهای آفریقایی این آمار کم تر از حد انتظار بوده است.
این گزارش حاکی است بنابر اعلام «فدراسیون بینالمللی تولیدکنندگان و انجمنهای دارویی» (IFPMA) تا ماه دسامبر یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دُز واکسن کرونا ساخته شده است.
خبرگزاری د. پ.آ افزود: اغلب توزیع و ارسال محموله های واکسن کرونا با تاخیر مواجه می شوند که این موضوع برای واکسن هایی که تاریخ آنها رو به انقضا است برای کشورهای فقیری که در انتظار دریافت آن هستند، وضعیت را پیچیده تر می سازد.
درحالی سازمان جهانی بهداشت از مشکل توزیع واکسن کرونا در کشورهای فقیر خبر می دهد که کشورهای غربی از جمله آمریکا با وجود دسترسی به انواع واکسن کرونا و انجام واکسیناسیون گسترده، همچنان با افزایش آمار مبتلایان به این بیماری مواجه اند و در شرایط بحرانی قرار گرفته اند.
شبکه خبری سی ان ان روز چهارشنبه گزارش داد: آمار رسمی نشان دهنده ابتلای بیش از ۳۱۲ هزار نفر در آمریکا تنها در شبانه روز گذشته بوده است.
سی ان ان در ادامه افزود: این درحالی است که بالاترین آمار ثبت شده طی دوره هفته روزه در آمریکا در ۱۱ ژانویه گذشته (۲۲ دی ۱۳۹۹) رقم ۲۵۱هزار و ۹۸۹ مورد ابتلا به کووید-۱۹ بود.
**۱۳۰۲**