«جواد رشیدی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: وظیفه عمده ترویج انتقال اطلاعات دانش و مهارت برای بهره برداران است و در واقع ترویج، پل ارتباطی بین مجموعه پژوهش، آموزش و افراد بهره بردار است.
وی با بیان اینکه توسعه پایدار به معنای پیشرفت بدون تخریب است، اظهار داشت: باید به گونه ای از داشته های موجود استفاده کنیم که نسل های آینده با کمبود منابع مواجه نشوند.
مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان همدان ادامه داد: برای انتقال دانش، بینش و مهارت برنامه های ویژه ای در قالب روز مزرعه، هفته انتقال یافته های تحقیقاتی، طرح های تحقیقی تطبیقی و طرح های تحقیقی ترویجی به صورت مشارکتی با بهره برداران برگزار می شود.
وی تصریح کرد: هدف از ترویج، انتقال اطلاعات به صورت علمی، تغییر دیدگاه و افزایش مهارت بر اثر ممارست و تمرین است چراکه عدم انتقال دانش به بهره برداران موجب کاهش بهره وری و عملکرد خواهد شد.
رشیدی با اشاره به اینکه ۱۱۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی استان همدان فعالیت دارند، گفت: تغییر شرایط اقلیمی و نیز افزایش جمعیت نشانه ضرورت بهره گیری از علوم و فنون جدید کشاورزی و نیز تجارب ارزنده کشاورزان موفق و اجرای روش های بهره ورانه و دوستدار با محیط زیست است که نتیجه آن نیز حضور نیروی کار دانش بنیان و کارآمد در این عرصه می شود.
به گفته وی، سالانه ۲۵ هزار نفر روز در کارگاه های آموزشی روز مزرعه، کانون های یادگیری، سایت های الگویی، کلاس های آموزشی کارشناسان و متخصصان بخش کشاورزی استان همدان شرکت می کنند.
استان همدان با داشتن ۴.۴ درصد از تولیدات بخش کشاورزی، یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور است به نحوی که بخش کشاورزی ۲۹ درصد اشتغال و ۲۵ درصد ارزش افزوده فعالیت های اقتصادی این استان را به خود اختصاص داده است.
بخش کشاورزی استان همدان همچنین ۵.۴ درصد از تولیدات و ۴.۳ درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
استان همدان دارای ۶۹۲ هزار هکتار زمین زراعی(آبی و دیم) و ۱۱۷ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی است.