مهدی فتحی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در راستای اجرای قانون تعیین تکلیف اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی طی سال جاری ۹۰۰ مورد به مساحت یک هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان تعیین تکلیف شده است.
وی اضافه کرد: در اجرای تفاهم نامه صدور اسناد کاداستر در اراضی کشاورزی هم ۹۰۰ پرونده در جهاد کشاورزی استان تشکیل و تاکنون ۱۵۰ فقره سند در اداره ثبت اسناد و املاک صادر شده است.
مسوول روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کردستان از کسب رتبه سوم این سازمان در ساماندهی، تثبیت مالکیت و صدور اسناد کشاورزی خبرداد و گفت: در زمینه حفاظت از اراضی کشاورزی هم رتبه ۱۱ را در بین ۳۲ استان کشور بدست آوردهایم.
فتحی یادآور شد: سازمان جهاد کشاورزی استان رتبه چهارم کشور را هم در واگذاری اراضی منابع ملی برای اجرا و توسعه طرح های بخش کشاورزی و غیر کشاورزی از طریق کمیسیون های مواد ۲، ماده ۲۱ دستورالعمل واگذاری و هیات نظارت ماده ۳۳ کسب کرده است.
وی اظهار داشت: در سال جاری ۱۰۴ پرونده مربوط به واگذاری اراضی کشاورزی به مساحت بیش از ۲ هزار مترمربع و ۲۰ فقره به مساحت ۴۷۳ هزار و ۷۰۰ مترمربع اراضی غیرکشاورزی در این سازمان موردبررسی و رسیدگی قرار گرفته است.
کردستان یک میلیون و ۱۷۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که از این میزان سالانه ۷۷۳ هزار هکتار آن به زیرکشت محصولات زراعی می رود و ۳۵۰ هزار هکتار آن هم آیش بوده و ۵۲ هزار هکتار را هم باغات تشکیل داده است.
از ۷۷۳ هزار هکتار اراضی زیرکشت محصولات کشاورزی کردستان ۶۷۸ هزار هکتار دیم و ۹۵ هزار هکتار هم آبی است.
کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار واحد دامی، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۲۵۷ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند بیش از ۴۰۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی استان کردستان گندم است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۰ هزار تن است.