افشار فتحالهی چهارشنبه شب در آیین رونمایی از برنامههای راهبردی سازمان منطقه آزاد قشم تا افق ۱۴۰۴ افزود: این برنامهها که با کمک قشرهای دانشگاهی و تیمهای تخصصی تهیه شده است پس از بررسیهای میدانی از جزیره قشم و شناخت چالشهای موجود تدوین گردید.
وی با بیان اینکه با تغییر مدیریت در هر سازمان، فعالیت آن نیز تغییر میکند، ادامه داد: برنامه ها با شرایط اقتصادی و همه محدودیت های فعلی پیش بینی شده است تا مسیر آینده قشم تا سال ۱۴۰۴ مشخص و روشن شود.
سرپرست سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: این برنامهها راه جزیره را روشن کرده و فارغ از اینکه چه کسی در سصح مدیریت آن باشد، منطقه آزاد قشم را به چشم انداز ۱۴۰۸ میرساند.
وی اظهار کرد: این برنامه کامل نبوده و در روند اجرا نیازمند تکمیل است و بر این اساس از همه نقدها، پیشنهادات نخبگان و منتقدان استقبال کرده و به سمت اصلاح برنامه حرکت میکنیم.
فتحالهی تاکید کرد: خط و مشی اصلی سازمان در ۱۷ محور ایجاد شده است که اولویت اول آن اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: جذب سرمایه و حمایت از سرمایه گذاران، توسعه دیپلماسی اقتصادی، بهرهبرداری صیانتی از منابع طبیعی قشم، جذب و به کارگیری نیروی انسانی مورد نیاز از بومیان جزیره، توسعه اقتصاد و گردشگری دریامحور، تسهیل و تسریع در صادرات و صادرات مجدد و حمایت از حضور شرکتهای دانش بنیان و نوآور از دیگر خط مشیهای این سازمان است.
سرپرست سازمان منطقه آزاد قشم ادامه داد: توسعه فعالیتهای گردشگری با اتکا به ظرفیتهای بکر جزیره، توسعه فضاهای فرهنگی، هنری و احیای سنتهای بومی و قومیتی، مقابله با تجارت غیررسمی و مقابله با پدیده قاچاق، تسهیل و تسریع در فرآیند مجوزها، مبارزه با فساد و حذف گلوگاهها و شفاف سازی فرآیندها از سایر این برنامه های این سند به شمار میرود.
وی تصریح کرد: استفاده موثر از فرصتها برای توسعه فعالیتهای دریامحور، ارتقای پاسخگویی و حل مساله در سازمان منطقه آزاد قشم، تحول در فرهنگ سازمانی و حرکت به سمت استقرار سازمان یادگیرنده و هوشمند نیز ادامه این خط مشی هفدهگانه است.
فتحالهی هدفگذاریهای این خط مشی را در سه بخش کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت اعلام کرد و گفت: برنامههای کوتاه مدت سازمان تا سال ۱۴۰۱، برنامه های میان مدت به مدت چهار سال و برنامههای بلند مدت تا سال ۱۴۰۸ به ثمر مینشیند.
وی بااعلام ۲۷ برنامه عملیاتی کوتاهمدت تا سال ۱۴۰۱ افزود: این برنامهها شامل بهبود محیط کسب و کار و توسعه نهادهای زیرساختی، توسعه حمل و نقل کالا و مسافر، توسعه کسب و کارهای دریامحور، توسعه مزارع پرورش آبزیان، کشت هیدروپونیک، تقویت ایمنی و امنیت دریانوردی هستند.
سرپرست سازمان منطقه آزاد قشم ادامه داد: راهاندازی و حمایت از بازاریابی تخصصی، تشکیل کنسرسیوم صادرات، تسریع فرآیند صدور مجوز، خدمات رایگان مشاورهای، حمایت از کارآفرینان بومی و ساکنان جزیره، توسعه کسب و کارهای خرد و کوچک را از سایر عناوین برنامه های کوتاه مدت اعلام کرد.
وی اجرای حداقل ۵۰ اقامتگاه بومگردی را برای رونق گردشگری لازم دانست و تصریح کرد: برگزاری جشنواره و نمایشگاه فصلی، مناسبتی و تفریحی، جشنواره اقوام، فیلم، تیاتر، موسیقی و ملل نیز در این راستا تا سال ۱۴۰۱ قابل اجرا است.
فتحالهی اظهار کرد: ایجاد سمینارهای تخصصی و بینالمللی، برند سازی و ترویج پوشش و گویش محلی قشم، برگزاری کارگاههای فنی و ارتقای سطح مهارت، رصد و پایش مستمر آلودگیهای دریایی و زیست محیطی، بازمهندسی ساختار تشکیلاتی سازمان و شفاف سازی فرآیندها و تعاملات نیز از سایر اقدامات سازمان در سال پیش رو است.
وی تاکید کرد: همچنین در این مدت برای اولین بار یگان پهبادی پزشکی و درمانی کشور تشکیل میشود.
قشم جزیره هوشمند میشود
سرپرست سازمان منطقه آزاد قشم گفت: با اجرای برنامههای بلندمدت و میان مدت تدوین شده، تا پایان سال ۱۴۰۸ جزیره قشم به جزیره هوشمند تبدیل میشود.
فتح الهی پنج عامل را از الزامات اجرای این برنامه برشمرد و افزود: اجرای کامل ماده ۶۵ قانون احکام دایمی برنامه توسعه کشور، هماهنگی و همکاری سایر دستگاههای اجرایی، ثبات نسبی متغیرهای کلان اقتصادی کشور، تخصیص اعتبارات لازم از منابع ملی و بودجه و اجرای کامل معافیتها و مشوقهای مناطق آزاد لازمه اجرای این برنامه ها است.
وی برنامههای راهبردی تدوینی تا سال ۱۴۰۴ را میان مدت و بلندمدت برشمرد و ادامه داد: کسب جایگاه نخست صادرات، افزایش قدرت جذب سرمایه داخلی و خارجی، تبدیل شدن به مرکز انتقال تکنولوژی در منطقه، ایجاد پایگاه اصلی ورزشهای آبی، ساحلی و هیجانی و پیوند اقتصاد ملی به جهانی را میتوان از اهم این برنامهها نام برد.
وی تصریح کرد: انتقال فرهنگ ملی و بومی به بیرون مرزها، ایجاد قطب گردشگری داخلی و خارجی و ارتقای کیفیت زندگی مردم نیز سایر برنامههای راهبردی تا سال ۱۴۰۴ است.
سرپرست سازمان منطقه آزاد قشم اظهار کرد:رفع موانع توسعه و تکمیل زیرساختها، نقش فعال در اقتصاد انرژی و نفت خلیج فارس، افزایش صادرات و تولید ناخالص داخلی، ایجاد هاب شرکتهای دانش بنیان در جزیره، توسعه اقتصاد گردشگری و اشتغال، توانمند سازی ساکنان و بومیان، ارتقای سطح رفاه، بهداشت و معیشت آنان و مدرن سازی و توسعه فعالیتهای دریا محور از سایر برنامه های میان مدت و ملند مدت سازمان منطقه آزاد است.