دکتر علی محمد لطیفی روز پنجشنبه درجریان بازدید از طرحهای پدافند غیر عمل قشم افزود: با توجه به فاصله جزیره قشم تا مرکز استان هرمزگان و همچنین اتصال از طریق دریا، در صورت وجود طوفان و امواج راه دسترسی به سرزمین اصلی مسدود میشود.
وی ادامه داد: این امر تاثیر مستقیم بر وضعیت سلامت مردم منطقه و همچنین تامین اقلام غذایی در جزیره و بالعکس دارد.
معاون سلامت سازمان پدافند غیرعامل کشور تصریح کرد: از نظر پدافند غیرعامل باید شرایط به گونه ای باشد که در صورت بروز مشکلات طبیعی و غیرطبیعی، راه اتصال به سرزمین اصلی و همچنین انتقال امکانات به جزیره قشم مهیا باشد و این امر جز با راهاندازی پل خلیج فارس ممکن نیست.
وی تاکید کرد: نقش این پل در تامین آرامش و آسایش مردم منطقه و همچنین امکان انتقال مواد غذایی و انرژی مصرفی غیرقابل انکار است.
آزمایشگاه میکروبی و تحقیقاتی در قشم راهاندازی شود
معاون سلامت سازمان پدافند غیرعامل کشور همچنین گفت: جزیره قشم نیازمند آزمایشگاه مجهز میکروبی و تحقیقاتی است و زیر ساخت های لازم راه اندازی آن در قشم وجود دارد.
وی در بازدید از بیمارستان پیامبر اعظم (س) قشم افزود: با توجه به فاصله زمانی ۴۸ ساعته پاسخگویی به آزمایشهای پی سی آر کووید۱۹ در قشم ،لازم است این امکان در خود جزیره قشم فراهم شود.
لطیفی تصریح کرد: جزیره قشم با جمعیت و گستردگی فراوانی که دارد از نظر امکانات درمانی باید تقویت شود و نیازمند همت بیشتر مسوولان وزارت بهداشت است.
چند رزمایش پدافند زیستی در قشم انجام شود
معاون سلامت سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: در جزیره قشم باید چند رزمایش پدافند زیستی برگزار شود تا مشکلات و آسیبهای زمان بحران شناسایی شده و برای رفع این نیازها اقدام به موقع شود.
لطیفی افزود: این امر کمک فراوانی به ایجاد شرایط مطلوب زندگی در مواقع بحران دارد و ما را در کمک رسانی به مردم یاری میکند.
لطیفی ادامه داد: ضعفها و مشکلات در مواقع بحران شناخته میشوند و با انجام این رزمایشها آمادگی لازم برای زمان بحرانهای طبیعی و غیر طبیعی ایجاد میشود.
معاون امور سلامت سازمان پدافند غیرعامل، مدیرکل کشاورزی پدافند غیرعامل کشور، مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری هرمزگان، معاون سیاسی اجتماعی فرماندار و جمعی از نیروهای حراست و پدافند غیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم از بخشهای مختلف جزیره قشم دیدن کردند.
در این برنامه که به منظور بازرسی و بررسی وضعیت مرزبانی زیستی قشم انجام شد، بیمارستان پیامبر اعظم (ص)، شرکت آب و برق و تاسیسات منطقه آزاد قشم، شرکت نظارت بر ضوابط بهداشت انسانی و استاندارد و بندر بهمن مورد بازدید قرار گرفتند.
جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.
پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایههای خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدفهای ایجاد منطقه آزاد قشم است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.